Και σε τι χρησιμεύει ένα παιδικό βιβλίο;

Θυμάσαι ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασες; Θυμάσαι πώς σε έκανε να νιώσεις;

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, με αφορμή τα γενέθλια του μεγαλύτερου παραμυθά όλων των εποχών, του Δανού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στόχος είναι να φυτέψουμε τον σπόρο της αγάπης για το διάβασμα, να παροτρύνουμε τα παιδιά να μάθουν, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να εμπνευστούν και να ταξιδέψουν!

Τι μπορώ να κάνω με ένα παιδικό βιβλίο;

Να ανακαλύψω τον κόσμο και τα συναισθήματά μου!

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις προτάσεις μας:

Όλες οι στιγμές που ένα παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και τον εαυτό του είναι μαγικές. Οι 100 ερωτήσεις το δευτερόλεπτο και οι εναλλαγές στα συναισθήματά του και στην έκφρασή του.

Όλες αυτές τις στιγμές είναι σπουδαίο να του δίνουμε ερεθίσματα και κίνητρα. Να μπορεί να εκφράσει τον φόβο ή τη χαρά του, να μάθει να διαχειρίζεται τον θυμό του, να σέβεται τα συναισθήματα των άλλων, να ανακαλύψει όλες τις δυνατότητές του και όλα τα θαύματα που συντελούνται καθημερινά στον κόσμο μας.

Να βουτήξω σε περιπέτειες!

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις προτάσεις μας:

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι περιπέτειες; Αστείες, μυστηριώδεις, διασκεδαστικές. Άλλες φορές καλείται να λύσει μυστήρια και γρίφους. Άλλες αποκτά μαγικές ιδιότητες και έχει τη δύναμη να κάνει τα πάντα. Γνωρίζει ήρωες με παραξενιές, μαθαίνει να συγκρατεί τις λεπτομέρειες στο μυαλό του, να ενώνει τα κομμάτια του παζλ και να βουτάει ακόμη πιο βαθιά στον κόσμο μας!

Άλλες φορές βάσει λογικής και άλλες βάσει μιας φοβερής και τρομερής μαγείας. Και τα δύο είναι απαραίτητα!

Να μάθω πώς λειτουργεί ο κόσμος!

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις προτάσεις μας:

Γιατί ξεσπούν πόλεμοι σε διάφορα σημεία της Γης; Και γιατί ορισμένες χώρες είναι τόσο πλούσιες, ενώ άλλες είναι τόσο φτωχές; Τι συνέβαινε στο παρελθόν, τι συμβαίνει τώρα και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον;

Βιβλία που βοηθούν το παιδί να διευρύνει τις γνώσεις του, να αναπτύξει την κριτική του ικανότητα και τις γνωστικές του δεξιότητες, χωρίς ασφαλώς να στερείται την αναγνωστική απόλαυση και τη λογοτεχνική ποιότητα. Βιβλία για να μάθει πώς λειτουργεί ο κόσμος!

Τα πρώτα μου μεγάλα βιβλία!

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις πρότασεις μας:

Πλέον, το παιδί επιλέγει μόνο του το εισιτήριο για το επόμενο ταξίδι κι εμείς συνεχίζουμε να το ενθαρρύνουμε και να είμαστε περήφανοι που ο σπόρος της αγάπης για το βιβλίο έχει ανθήσει μέσα του.

Με ένα βιβλίο στις καλοκαιρινές διακοπές, με ένα βιβλίο το βράδυ πριν κοιμηθεί. Με ένα βιβλίο που το εμπνέει, του περνάει σημαντικά μαθήματα ζωής και το απορροφά στον μαγικό του κόσμο με τις ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *