Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2022!

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του τα τελευταία έξι χρόνια, το ELNIPLEX δημοσίευσε τη Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2022.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκονται και 12 παιδικά βιβλία των εκδόσεών μας, για το πρωτότυπο περιεχόμενο, τα μηνύματα που περνάνε και την υπέροχη και τρυφερή τους εικονογράφηση. Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα βιβλία αγαπημένων εκδοτικών οίκων.

Στη Χρυσή Λίστα για πρώτη φορά προστέθηκε μια νέα κατηγορία με τα πρόσωπα της χρονιάς: Έλληνες και ξένους συγγραφείς και εικονογράφους, πρωτοεμφανιζόμενο/η, μεταφραστή/-ια και εκδοτικό στίγμα.

Η έκδοση του παιδικού βιβλίου είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς κι αυτό γιατί χτίζουμε τον αναγνώστη του μέλλοντος. Πιστεύουμε ακράδαντα πως ο μικρός αναγνώστης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και θεωρούμε καθήκον μας να του προσφέρουμε με τον δικό μας τρόπο μια ξεχωριστή εμπειρία. Βιβλία στα οποία πάντα θα ανατρέχει και θα βρίσκει απαντήσεις, βιβλία που θα τον προβληματίσουν, βιβλία που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει την ομορφιά!

Σύμφωνα με το ELNIPLEX, όσον αφορά τη θεματολογία, αυτή περιστράφηκε γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την εκδοτική παραγωγή: αποδοχή της διαφορετικότητας, συναισθήματα και διαχείρισή τους, φόβοι και φοβίες, εκφοβισμός, φιλαναγνωσία, προσφυγική κρίση και, σπανιότερα, προς κάποια λιγότερο συνήθη όπως η μαγεία της φύσης, κάποιες φιλοσοφικές τοποθετήσεις και στάσεις ζωής.

Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2022!

Για τις ηλικίες 4-7 ετών

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τέσσερις πολύ αγαπημένους μας τίτλους, καθένας από τους οποίους προσφέρει και κάτι διαφορετικό στα παιδιά. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα συγγραφέας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου με το πολύ τρυφερό βιβλίο Ο Νόλαν μετράει τα αστέρια (σε εικονογράφηση του Γιάννη Σκουλούδη), μια συγκινητική ιστορία για την απώλεια, που μας δείχνει πως, ακόμα και όταν οι αγαπημένοι μας δεν είναι κοντά, βλέπουμε τον ίδιο ουρανό.

Ηλικίες: 3+

Μετά το πολύ αγαπημένο βιβλίο Η Βαλίτσα, ο Chris Naylor-Ballesteros βρίσκεται και πάλι στη Χρυσή Λίστα με το βιβλίο Πέντε Δέκα Δεκαπέντε, μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας.

βιβλία για την ενσυναίσθηση
Ηλικίες: 4+

Στην ίδια κατηγορία, συναντάμε δύο ακόμη βιβλία: Ο πλανήτης σε ένα γυάλινο βαζάκι, μια ιστορία για τον θαυμαστό κόσμο που ζούμε και τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς του πλανήτη μας, και το Μερικές ερωτήσεις για τα δέντρα, ένα βιβλίο γεμάτο αθωότητα και θαυμασμό για τον κόσμο μας.

ημέρα περιβάλλοντος
Ηλικίες: 4+
Ηλικίες: 5+

Για τις ηλικίες 8-11 ετών

Σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία, ξεχωρίζουν μεταξύ πολύ αξιόλογων βιβλίων και εκδοτικών, όπως ο Πατάκης, το Μεταίχμιο και ο Παπαδόπουλος, τρία βιβλία των εκδόσεών μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη Μαρία Ρουσάκη και το βιβλίο Μήνυμα στο Μανχάταν (σειρά: Κατάσκοποι Γεωγραφίας #2). Ελληνίδες και Έλληνες συγγραφείς και εικονογράφοι συνεργάζονται για αυτή τη σειρά μυστηρίου για παιδιά για την οποία είμαστε περήφανοι.

Ηλικίες: 8+

Τα άλλα δύο βιβλία στην κατηγορία είναι η Προφητεία της Μπέατρις και οι Άθλιοι, μια εκπληκτική έκδοση σε διασκευή του Μιχάλη Μακρόπουλου και εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη.

Ηλικίες: 9+
πασχαλινά δώρα για παιδιά
Ηλικίες: 9+

Για τις ηλικίες 12-17+ ετών

Τι μπορεί να περιλαμβάνει ένα εφηβικό βιβλίο; Εδώ όλα έχουν θέση. Οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες, η δυστοπία, το μυστήριο, η αλληγορία, το ιστορικό μυθιστόρημα, το fantasy. Όλα όσα μπορεί να αφορούν τη σκέψη ενός εφήβου.

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τρία βιβλία μας: Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο, Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου και Το σπίτι των Χόλοου.

στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο
Το ταξίδι του Πάντα και του Δράκου

Κατηγορία: Βιβλία γνώσεων

Μια ιδιαίτερη και σημαντική κατηγορία στη Χρυσή Λίστα του ELNIPLEX, όπου με μεγάλη μας χαρά συναντάμε ένα βιβλίο των εκδόσεών μας, το οποίο έχουμε επιμεληθεί με μεράκι και αγάπη! Ένα βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι… και να ανακαλύψουν την αυτοπεποίθηση που κρύβουν μέσα τους!

Ντροπαλοί και Δυνατοί

Ντροπαλοί και δυνατοί

Κατηγορία: Best of the best

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε ένα βιβλίο της κατηγορίας young adult, Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο.

Πρόσωπα της χρονιάς

Στη νέα προσθήκη στη λίστα του Elniplex μεταφραστής της χρονιάς ανακοινώθηκε ο συγγραφέας μας Βαγγέλης Γιαννίσης για τη μετάφραση του βιβλίου Στο τέλος πεθαίνουν και οι δύο, ένα αιχμηρό, καταιγιστικό YA μυθιστόρημα του Άνταμ Σιλβέρα που έγινε No1 New York Times Bestseller και Bestselling YA Novel 2022 και κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση με σημειώσεις του συγγραφέα. Ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων σε ένα απαιτητικό βιβλίο που απολαμβάνεις για την ευρυθμία και τις συναισθηματικές του μεταβολές.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *