Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ’ αστέρια

Πιστεύω πως το δυσκολότερο κομμάτι σε οτιδήποτε είναι να κάνεις την αρχή.

Σπάνια τα ξεκινήματα μας βρίσκουν μόνους. Συνήθως φέρνουν φόβο, αμφιβολία, αβεβαιότητα και πολλές άλλες σκέψεις που δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Τα ίδια συναισθήματα είχα κι εγώ προτού αρχίσω αυτό το βιβλίο. Αλλά μόλις ξεκίνησα, όλα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους και προτού το καταλάβω διάβαινα αυτό το μονοπάτι γεμάτη χαρά και ενθουσιασμό.

Όταν το σκέφτομαι, συνειδητοποιώ πως αυτό ισχύει για σχεδόν όλα τα πράγματα που έχω επιχειρήσει να κάνω στη ζωή μου. Από το να μάθω ποδήλατο, να φύγω από το πατρικό μου για να σπουδάσω και στη συνέχεια να μοιραστώ την τέχνη μου με τον κόσμο. Αν μάλιστα το σκεφτώ καλύτερα, συνειδητοποιώ ότι πάρα πολλές από τις στιγμές που έχω ζήσει, τις έχω διαβάσει σε βιβλία, ακούσει σε τραγούδια ή δει στις ζωές φίλων μου.

Αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από ένα βαθιά ριζωμένο αίσθημα ότι ενώ όλοι είμαστε από πάρα πολλές απόψεις διαφορετικοί, ταυτόχρονα έχουμε και πάρα πολλά κοινά. Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορία για τα διάφορα εμπόδια και σημαντικές στιγμές που αντιμετωπίζουμε στο ταξίδι της ζωής μας. Ορισμένες από αυτές τις στιγμές είναι: η Αλλαγή, η Μοναξιά, η Αγάπη και η Ευτυχία. Παρ’ όλα αυτά, στη συγκεκριμένη ιστορία τις στιγμές αυτές θα τις βρείτε σαν: Φθινόπωρο, Χειμώνα, Άνοιξη και Καλοκαίρι. Αυτές τις ονομασίες, πέρα από εποχές του έξω κόσμου, τις θεωρώ επίσης και εποχές της ψυχής μας.

Θα ήθελα να σκεφτείτε αυτό το βιβλίο σαν καθρέφτη. Έναν καθρέφτη που αντανακλά την υπέροχη, εσωτερική ομορφιά σας και τη μαγεία του κόσμου γύρω σας. Άλλωστε ο κόσμος είναι στ’ αλήθεια ένα μέρος μαγικό, έτσι δεν είναι; Τη μέρα τα πουλιά κελαηδούν και ο ήλιος ταξιδεύει στον ουρανό, φωτίζοντας όλη την πλάση. Μες στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, το φεγγάρι και τ’ αστέρια μας λούζουν με τη λάμψη τους και τα κύματα σκάνε αδιάκοπα στις ακτές.

Ελπίζω αυτό το βιβλίο να σας υπενθυμίσει πως υπάρχει ομορφιά στα πάντα, αν είναι ανοιχτή η καρδιά σας να τη δεχτεί. Ελπίζω επίσης αυτό το βιβλίο να σας δείξει πως ακόμα και στην πιο σκοτεινή νύχτα, δεν είστε ποτέ μόνοι. Όταν σας φαίνεται ότι έχετε μείνει πίσω στο ταξίδι της ζωής, ίσως σε μια στιγμή ηρεμίας να συνειδητοποιήσετε ότι τ’ αμέτρητα αστέρια, η πάντοτε ανήσυχη θάλασσα και το καρτερικό φεγγάρι, όλα ταξιδεύουν μαζί σας.

Μια ταξιδιώτισσα δέχτηκε να έρθει μαζί μας στο ταξίδι αυτού του βιβλίου. Η περιπέτειά της ξεκινά κάπου στα μέσα του φθινοπώρου, στην εποχή της αλλαγής. Διαπίστωσα ότι η αλλαγή είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα στη ζωή μου και ξέρω ότι το ίδιο ισχύει και για πάρα πολλούς ανθρώπους. Γι’ αυτό ας αφήσουμε τη συγκεκριμένη εποχή να μας είναι η πρώτη που θα μας διδάξει να αλλάζουμε, να αφηνόμαστε και να αφήνουμε κάτι να φύγει.

Στον ήλιο, στη θάλασσα, στ’ αστέρια

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *