Νέες εκδόσεις αγαπημένων βιβλίων της Αλκυόνης Παπαδάκη!

34 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη κυκλοφορούν οι επανεκδόσεις των έργων της!

«Για να ξεκινήσω μια ιστορία, πρέπει να έχω μελετήσει καλά τους ήρωές της. Πρέπει πρώτα να ταξιδέψω μέσα τους, να περπατήσω μαζί τους στα στενά κι αφώτιστα μονοπάτια της ψυχής τους, να διαβάσω τα μουντζουρωμένα γράμματα της πορείας τους. Θέλει πολλή δουλειά αυτό και δεν μπορεί να το κάνει κανείς παρατηρώντας από την τζαμαρία του γραφείου του. Πρέπει να έχεις ζήσει κοντά στους ανθρώπους. Να έχεις μοιραστεί την ανάσα τους. Αλλιώς, ό,τι και να γράψεις δεν θα είναι αληθινό. Ξέρω πάντα το τέλος κάθε ιστορίας που γράφω, πριν την αρχίσω», λέει η Αλκυόνη Παπαδάκη σε μια συνέντευξη της.

Και πράγματι, τα κείμενά της είναι αληθινά. Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος και σημαδεύει στο κέντρο της ψυχής.

Από το πρώτο της βιβλίο, το Κόκκινο Σπίτι, το οποίο κυκλοφόρησε το 1988 μέχρι και το πιο πρόσφατό της, Μια παράγκα για τ’όνειρο, που κυκλοφόρησε το 2022, η απόσταση που έχει διανύσει είναι τεράστια.

«Μέσα απ’ αυτή τη διαδρομή λοιπόν θα έλεγα ότι η ζωή με έμαθε να καταλαβαίνω τον άνθρωπο δίπλα μου. Αυτό το κέρδισα, το αισθάνομαι ότι το κέρδισα. Κέρδισα και μια μαστοριά στην λογοτεχνία κι αυτό το λέω γιατί δεν μας έχουν απομείνει πολλοί λογοτέχνες. Δεν χαϊδεύω τον εαυτό μου αλλά βλέπω ότι τα πλείστα βιβλία που γράφονται, δεν λέω όλα, είναι αφηγήσεις κι όχι λογοτεχνία», αναφέρει σε συνέντευξή της.

Πολυγραφότατη, ευρηματική και ιδιαίτερα σεμνός άνθρωπος. Η επιτυχία της οφείλεται στον συνδυασμό ενός λυρισμού που αγαπά ιδιαίτερα ο σύγχρονος Έλληνας αναγνώστης, ενός συνεχούς ξαφνιάσματος και μιας εκρηκτικότητας με έντονα αντισυμβατικά στοιχεία.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα είναι η αγαπημένη μας Αλκυόνη. Η Αλκυόνη που μας παραδίδει μέχρι σήμερα το έργο της σε χειρόγραφο και εμείς που κάθε φορά ανυπομονούμε να διαβάσουμε τις ιστορίες της.

Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι που η Αλκυόνη δεν βρίσκεται απλά στην εκδοτική μας στέγη αλλά πλέον είναι οικογένειά μας.

Και 34 χρόνια μετά την έκδοση του πρώτου της βιβλίου κυκλοφορούν οι επανεκδόσεις των έργων της!

Το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη: Μια παράγκα για τ’όνειρο

Το λουλούδι της ζωής σου, μην τ’ αφήσεις ποτέ να μαραθεί. Πότιζέ το με δροσερό νεράκι και στόλιζέ το στην ψυχή σου. Είναι δικό σου.

Ένα κορίτσι φθάνει στην Αθήνα με μια βαλίτσα όνειρα και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει.

Όμως καμιά φορά η ζωή είναι άδικη και μας δείχνει το χειρότερο της πρόσωπο…

Στην αδικία αυτή εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.

Για εμάς, για τη δική μας ηρεμία.

Έτσι η Τούλα αποφασίζει να πολεμήσει για να κρατηθεί όρθια, μάχεται για το μεγάλο όνειρό της και διεκδικεί το δικαίωμά της στη μητρότητα και την αγάπη…

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία της Αλκυόνης από τις εκδόσεις μας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *