Πώς η Colleen Hoover εξελίχθηκε σε εκδοτικό φαινόμενο

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, η Κολίν Χούβερ ανέβηκε στην 1η θέση των best seller των New York Times με το «Τελειώνει με Εμάς».

Μέσα σε έναν χρόνο, οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει ένα βιβλίο της, είναι στη λίστα μας να διαβάσουμε ένα βιβλίο της ή γνωρίζουμε κάποιον που έχει διαβάσει κάποιο από τα βιβλία της. Μέσα σε ένα χρόνο, η Colleen Hoover κατάφερε να γίνει μια από τις πιο γνωστές συγγραφείς παγκοσμίως.

Ξεκινώντας από το μηδέν…

Πριν από περίπου δέκα χρόνια, η συγγραφέας ξεκίνησε από το μηδέν και πάντα συνεχίζε και προχωρούσε κάνοντας αυτό που αγαπάει.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011 κυκλοφορεί το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Slammed, το οποίο έκανε αυτοέκδοση. Δηλαδή το ανέβασε η ίδια στην Amazon. Και διαδόθηκε τόσο πολύ στόμα με στόμα που κατάφερε να μπει στη λίστα των New York Times.

Tα βιβλία της πουλούσαν με τον παραδοσιακό τρόπο, από στόμα σε στόμα. Όπως έχει αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της, χρησιμοποιούσε τα εργαλεία της Amazon ώστε να παρακολουθεί τις πωλήσεις του βιβλίου. Και μαζί με τον σύζυγό της, τις παρακολουθούσαν κάθε μέρα και όπως θυμάται η συγγραφέας έλεγαν: «Έξι άτομα αγόρασαν το βιβλίο» και αυτός ο αριθμός διαρκώς ανέβηκε και γινόταν εκατοντάδες.

βιβλία Hoover
Aνάρτηση που είχε κάνει η ίδια το 2010, μια περίοδο που περνούσε αρκετές δυσκολίες -κυρίως οικονομικές.

Το φαινόμενο Colleen Hoover

Η Colleen Hoover μπήκε δυναμικά στις ζωές μας και στις βιβλιοθήκες μας μέσα από το Tiktok και το hashtag #Booktok. Γιατί το #Booktok έχει εξελιχθεί σε μια ολόκληρη ομάδα, μια ζεστή κοινότητα με αναγνώστες από όλο τον κόσμο να ανταλλάζουν απόψεις, να αφήνουν τα δικά τους reviews, να δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους ή την απογοήτευσή τους για τα βιβλία με τον πιο δημιουργικό και πολλές φορές ευφάνταστο τρόπο.

Τα βιβλία της Κολίν Χούβερ επικράτησαν στους κύκλους του Booktok αλλά και πέρα από αυτούς, οδηγώντας τους αναγνώστες στα βιβλιοπωλεία αναζητώντας τα βιβλία της και έχοντας σημαντικό αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Έτσι, μπορεί το «Τελειώνει με εμάς» να κυκλοφόρησε το 2016 αλλά έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία το 2021 και συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τίτλους χωρίς σημάδια πτώσης.

Σήμερα, στην ίδια λίστα έχει ταυτόχρονα 7 βιβλία, αποτελώντας ένα μοναδικό εκδοτικό φαινόμενο.

βιβλία Hoover

Πώς νιώθει η συγγραφέας για την ασύλληπτη επιτυχία της; Ευγνώμων. Ευγνώμων για όσα της έχουν συμβεί.

«Είναι τρελό. Είναι απλά τρελό. Είναι τόσο τρελό που δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη εκτός από το τρελό», γράφει σε μια ανάρτησή της στο Facebook με αφορμή τις λίστες με τα best sellers.

«Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά στη ζωή μου και έτσι θα το γιορτάσω» και το γιορτάζει. Ενώ κάθε φορά που βλέπει φωτογραφίες με τα βιβλία της στις λίστες των best seller, θέλει να τις μετατρέψει σε ταπετσαρίες και να τυλίξει όλο της το σπίτι. Αλλά είναι και αυτό τρελό.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει με το ίδιο πάθος να κάνει αυτό που αγαπάει. Να απολαμβάνει όλη τη διαδικασία, να βοηθάει και να ενθαρρύνει νέους συγγραφείς και να μην τα παρατάει ποτέ. Γιατί δεν ξέρει τι θα συναντήσει στην επόμενη γωνιά.

Οι αναγνώστες της CoHo

Οι ρομαντικές ιστορίες της Hoover απέκτησαν φανατικούς αναγνώστες και όλοι μιλούν για βιβλία που άφησαν από τα χέρια τους ενθουσιασμένοι, συγκινημένοι, απορροφημένοι. Για ιστορίες δυνατές, δραματικές και χαρακτήρες που δεν διστάζουν να εκφραστούν με τον πιο αληθινό τρόπο.

Τα βιβλία της, όμως, αγγίζουν και σημαντικά θέματα. Το πιο δημοφιλές της μυθιστόρημα, Τελειώνει με εμάς, αφορά μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της ενδοοικογενειακής βίας. Υπήρξε μάρτυρας όταν ο πατέρας της κακοποιούσε τη μητέρα της και μεγαλώνοντας είναι η ίδια θύμα βίας από τον σύζυγό της.

Πλέον, οι αναγνώστες της Hoover είναι διαφόρων ηλικιών, σχεδόν από όλες τις γωνιές του κόσμου και μοιράζονται τον ίδιο εθισμό. Τις ιστορίες της.

Και όλοι περιμένουν με την ίδια ανυπομονησία περισσότερες ιστορίες από μια συγγραφέα με πάθος, αληθινή, ταλαντούχα, αστεία, ρομαντική.

Μετράμε, λοιπόν, αντίστροφα τις μέρες για το It Starts With Us, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη!

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορούν:

Τελειώνει με εμάς

Πληγωμένες καρδιές

Το ημερολόγιο της Βέριτι

Σκοτεινή αγάπη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *