Ο Ακάκιος ψηφίστηκε ως το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα!

Το «Ακάκιε» του Κώστα Κρομμύδα βραβεύτηκε ως το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα και το πρώτο «Ακτίβιτι μπουκ για μεγάλους» από την ομάδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» πήρε βραβείο για την κατηγορία ευ ζην.

Τα βραβεία Public μόλις ανακοινώθηκαν και η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς δύο βιβλία μας βραβεύτηκαν ανάμεσα σε πολύ αξιόλογες επιλογές άλλων εκδοτικών οίκων.

Το βραβείο για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα κέρδισε το μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα, «Ακάκιε», ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ένα βιβλίο που αναδεικνύει την ουσία να παραμένεις Άνθρωπος, κάτι που έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Πρόκειται για τη μυθιστορηματική βιογραφία του Λευτέρη Μαντζίκα (1917-2008), του ανθρώπου που στην ουσία έφτιαξε μεταπολεμικά τη MISKO και που επί των ημερών του ο Ακάκιος μπήκε σε κάθε σπίτι. Αλλά εκτός από μια ιστορία ζωής, ο Κώστας Κρομμύδας μάς παραδίδει έναν τρόπο να σκεφθούμε και να συναισθανθούμε τις εκδοχές του ελληνικού ονείρου, μέσα από μια αλληλουχία πυκνών γεγονότων από τον Μεσοπόλεμο έως τις αρχές του 21ου αιώνα, δοσμένων με το δικό του αφηγηματικό ύφος, αντλώντας από μια βάση πραγματικών γεγονότων.

Ακάκιε

Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.

Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.

Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια.

Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

*Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το «Ακάκιε» μπορείτε να διαβάσετε και την εξαιρετική κριτική του Νίκου Βατόπουλου στην Καθημερινή.

Στην κατηγορία Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου), το βραβείο κέρδισε το πρώτο βιβλίο Ακτίβιτι Μπουκ για μεγάλους, από την ομάδα η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ.

Είναι μεγάλη η χαρά μας και η περηφάνια για όλα αυτά που είναι η Κουλ Γεωραφία, για τη δουλειά της, για τη δημιουργικότητά της, για το γεγονός πως κατάφερε να αποδείξει πως η γεωγραφία δεν χρειάζεται να είναι απλώς ένα βαρετό μάθημα αλλά μπορεί να γίνει συναρπαστική.

Μεγάλα Γεωγραφόπουλα ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας απασχολούν. Η Γεωγραφία Είναι Πολύ Κουλ! έχει το κατάλληλο ακτίβιτι μπουκ γεωγραφίας!

Πατέρα, έχει η Αγγλία Καλαμάτα;

Αν αυτή η ερώτηση σας βασανίζει εδώ και χρόνια, ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση!
Το βιβλίο για το οποίο, αμερόληπτοι, καταξιωμένοι κριτικοί και ειδήμονες της Γεωγραφίας, έχουν γράψει πως πρόκειται για πραγματικό αριστούργημα!
Δείτε και μόνοι σας:

«ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ».
– ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΟΜΠΕΛ».
– Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ

«ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ».
– ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλη την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Είναι για εμάς τα πιο πολύτιμα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *