5 καλά αστυνομικά βιβλία για το καλοκαίρι

Σκοτεινά μυστικά, τραυματικές οικογενειακές σχέσεις και ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Θαμμένα εγκλήματα, στόματα που ανοίγουν και ζωές που διακυβεύονται.

Και αυτό το καλοκαίρι η λίστα περιλαμβάνει αστυνομικά μυθιστορήματα που παγώνουν το αίμα μας, ψυχολογικά θρίλερ που παίζουν με το μυαλό μας και ιστορίες που αξίζει να διαβαστούν.  

Παρακάτω κάνουμε 5 προτάσεις. Σε αυτές θα βρεις από τη σταθερή αξία τον Michael Connelly μέχρι και πιο «φρέσκα» ονόματα, όπως είναι η Julie Clark.

Αόρατος μάρτυρας

Μια ανύπαντρη μητέρα υποπτεύεται ότι η μικρή της κόρη έχει γίνει μάρτυρας ενός φρικτού εγκλήματος όταν σχεδιάζει μια ανησυχητική ζωγραφιά.
Όμως το θανάσιμο μονοπάτι που θα χρειαστεί να πάρει για να ανακαλύψει την αλήθεια μπορεί να της κοστίσει τα πάντα…

Ίσως η Τες είναι υπερπροστατευτική, αλλά, όταν η κόρη της μένει στο σπίτι του πρώην συντρόφου της και της νεαρής συζύγου του, είναι ανήσυχη.
Παρ’ όλα αυτά, ξέρει ότι είναι το καλύτερο για την κόρη της να μην της στερήσει τη σχέση της με τον πατέρα της.

Η Πόπι, όμως, επιστρέφει από το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τον πατέρα της κουρασμένη και με κακή διάθεση.
Κι όταν δείχνει στην Τες μια ζωγραφιά που έκανε –μια εικόνα τόσο απλή και βίαιη– η Τες δύσκολα μπορεί να αποδεχτεί αυτό που βλέπει.

Όταν τη ρωτάει, η Πόπι λέει μόνο τρεις λέξεις: «Αυτός τη σκότωσε».

Κάτι δεν πάει καλά. Η Τες είναι σίγουρη ότι η Πόπι είδε κάτι –ή κάτι της συνέβη–, αλλά είναι πολύ μικρή για να το κατανοήσει.
Ο Τζέισον επιμένει ότι το Σαββατοκύριακο κύλησε χωρίς προβλήματα. Οι γιατροί λένε ότι η Πόπι μπορεί να αντιδρά στον χωρισμό των γονιών της.
Μια μητέρα όμως γνωρίζει το παιδί της και η Τες είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια…

Η αναζήτησή της θα πυροδοτήσει σκοτεινά μυστικά και θαμμένα εγκλήματα, ενώ περισσότερες από μία ζωές μπορεί να διακυβεύονται.

Τη νύχτα που εξαφανίστηκε

2017: Η δεκαεννιάχρονη Ταλούλα βγαίνει ραντεβού, αφήνοντας το μωρό της με τη μητέρα της, Κιμ.

Η Κιμ παρακολουθεί την κόρη της να φεύγει και, καθώς το χάραμα διαδέχεται τη νύχτα, την περιμένει να γυρίσει.
Και περιμένει και περιμένει…

Το επόμενο πρωί η Κιμ τηλεφωνεί στους φίλους της Ταλούλα, που της λένε ότι είδαν την κόρη της τελευταία φορά να πηγαίνει σε ένα πάρτι σε ένα σπίτι στο παρακείμενο δάσος με τη δυσοίωνη ονομασία Νταρκ Πλέις (Σκοτεινό Σπίτι).
Η Ταλούλα δεν γυρίζει ποτέ.

2018: Η Σόφι κάνει πεζοπορία στο δάσος κοντά στο οικοτροφείο όπου μόλις ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή ο σύντροφός της, όταν βλέπει ένα σημείωμα καρφωμένο σε έναν ξύλινο φράκτη: «Σκάψε Εδώ».

Μια ανεξιχνίαστη υπόθεση, μια εγκαταλειμμένη έπαυλη, τραυματικές οικογενειακές σχέσεις και σκοτεινά μυστικά φωλιάζουν στην καρδιά του εξαιρετικού καινούριου μυθιστορήματος της Lisa Jewell.

Τα ψέματα που λέω

ΓΥΡΙΣΕ!
Μεγκ Γουίλιαμς. Μέγκι Λίτλετον. Μέλοντι Γουάιλντ.

Διαφορετικά ονόματα της ίδιας γυναίκας, ανάλογα με την πόλη στην οποία βρίσκεται, ανάλογα με τη δουλειά που κάνει.
Είναι μια επαγγελματίας απατεώνισσα η οποία αλλάζει τον εαυτό της προκειμένου να γίνει αυτή που πρέπει κάθε φορά.
Φοιτήτρια.
Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης.
Κτηματομεσίτρια.

Όμως τίποτα πάνω της δεν είναι αληθινό.
Σε πλευρίζει και σου λέει αυτό ακριβώς που θέλεις να ακούσεις. Και όταν τελειώσει μαζί σου, έχεις χάσει τα πάντα.

Η Κατ Ρόμπερτς περιμένει δέκα ολόκληρα χρόνια τη γυναίκα που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της.
Και τώρα που εκείνη γύρισε, η Κατ το έχει βάλει σκοπό να την ξεσκεπάσει.
Καθώς, όμως, οι δυο τους έρχονται κοντά, αρχίζουν να κλονίζονται όσα πίστευε τόσα χρόνια η Κατ.

Το βιβλίο Τα ψέματα που λέω είναι ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ. Εμβαθύνει στον ψυχισμό και στα κίνητρα δύο γυναικών, αλλά και στην ακλόνητη αποστολή τους να απονείμουν δικαιοσύνη για το παρελθόν και να γράψουν ξανά το μέλλον.

Ίνκουμπους

Έτσι, πάνω στον εφιάλτη του, μέσα απ’ τη βραδινή ομίχλη πετάει ο κοντόχοντρος Δαίμονας πάνω από έλη, λίμνες και βάλτους.

Γυρεύει μια νέα τρελαμένη απ’ τον έρωτα και καταπλακωμένη απ’ τον ύπνο, κατεβαίνει και χαμoγελαστός κάθεται στο στήθος της.

Όταν μια νεαρή φοιτήτρια, η Λινέα Μολίνς, καταγγέλλει στην αστυνομία τον βιασμό της μέσα στο ίδιο της το σπίτι από έναν άγνωστο μασκοφόρο, στον επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων της αστυνομικής διεύθυνσης του Έρεμπρο Άντερς Οικονομίδη δημιουργείται αμέσως κακό προαίσθημα: οι προσεκτικές κινήσεις του δράστη και ο χειρουργικός τρόπος με τον οποίο έφερε εις πέρας την επίθεση μαρτυρούν προσχεδιασμό και εμπειρία.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η υπόσχεση με την οποία ο δράστης άφησε την κοπέλα: ότι θα τα ξαναπούν σύντομα.
Δύο ημέρες αργότερα, η διεθνούς φήμης σεφ Κάισα Έκεμπλαντ διαβάζει έντρομη στις εφημερίδες την είδηση του βιασμού της Λινέα και διαπιστώνει ανησυχητικές ομοιότητες με επίθεση που είχαν δεχτεί η ίδια και ο σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους μερικούς μήνες νωρίτερα.
Παρά τους δισταγμούς της, αποφασίζει να μιλήσει. Σύντομα κι άλλα στόματα ανοίγουν και αφηγούνται μια ιστορία που κρυβόταν για χρόνια στο σκοτάδι.

Ο νόμος των δρόμων

Ο δικηγόρος Μίκι Χόλερ βλέπει επιτέλους τη ζωή του να παίρνει πάλι τα πάνω της. Μετά από δύο χρόνια περιπετειών, έχει μόλις επιστρέψει στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Κι όταν δολοφονείται ένας διαπρεπής συνάδελφός του, ο Τζέρι Βίνσεντ, περνάει στα χέρια του η μεγαλύτερη υπόθεση που είχε ποτέ: η υπεράσπιση του Γουόλτερ Έλιοτ, ενός πάμπλουτου παραγωγού του Χόλιγουντ, που κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του και τον εραστή της.

Ο Χόλερ δίνεται ολόψυχα σ’ αυτή την υπόθεση. Αλλά ο πελάτης του δείχνει να νοιάζεται περισσότερο για τις ταινίες του παρά για την απειλή της ισόβιας κάθειρξης… Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο ντετέκτιβ Χάρι Μπος.

Διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δύο άντρες σπάνια βλέπουν τον νόμο με τα ίδια μάτια. Όμως, καθώς ο κίνδυνος και το ρίσκο αυξάνονται, αυτοί οι μοναχικοί τύποι θα καταλάβουν πως η μόνη τους επιλογή είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους…

*Το δεύτερο αστυνομικό βιβλίο του συγγραφέα, μετά τον Δικηγόρο με τη Λίνκολν, με ήρωα τον Μίκι Χόλερ.

Δείτε και αυτό:

Έχεις διαβάσει ποτέ ένα βιβλίο που ξεκινάει από την τελευταία σελίδα;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *