Μια συζήτηση με τον Robin Sharma

Ο Robin Sharma παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη για τους Έλληνες αναγνώστες.

Αγαπάμε εκείνες τις live συζητήσεις που δεν θέλεις να τελειώσουν. Που ο χρόνος περνάει και όσο περνάει σκέφτεσαι, προβληματίζεσαι, ανακουφίζεσαι. Είναι σαν να συζητάς με ένα αγαπημένο σου άνθρωπο που μπορεί να μην έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά αλλά σε εμπνέει περισσότερο από τον καθένα.

Μια τέτοια συζήτηση ήταν και αυτή του Robin Sharma με την Ελεονώρα Μελέτη.

Μια συζήτηση που διήρκησε μια ώρα και που δεν θέλαμε να τελειώσει. Μια συζήτηση που καιρό αφού τελείωσε την παρακολουθούμε ξανά, κάθε φορά για να πάρουμε κάτι καινούργιο.

Ο Robin Sharma μίλησε για όλα. Για την εποχή της αβεβαιότητας και της αστάθειας που βιώνουμε, για το δικό του παρελθόν, το δικό του μεγάλο τραύμα, για την Ελλάδα και τον άνθρωπο.

Μίλησε για την αγάπη του για τα βιβλία λέγοντας πως όταν έχεις κάνει τη σωστή επιλογή, τη σωστή στιγμή, σίγουρα θα είσαι διαφορετικός μόλις διαβάσεις και την τελευταία σελίδα του βιβλίου. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο ίδιο, όλα όσα έχει μάθει προέρχονται από τα βιβλία. Τα βιβλία που αποτελούν μια συζήτηση με τον συγγραφέα.

Το νέο του βιβλίο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας» κυκλοφόρησε στα ελληνικά στον Νοέμβριο.

βιβλία ψυχολογίας

Και με αυτό θέλει να δώσει έμπνευση και ελπίδα στον κόσμο. Αλλά η ελπίδα από μόνη της είναι χαμένη μάχη. Και έτσι ήθελε να δώσει την ελπίδα αλλά και τα εργαλεία που έχει αποκομίσει, έχοντας δουλέψει με πολύ σημαντικούς και επιτυχημένους ανθρώπους. Και τα κατάφερε.

Για όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε στην κοινωνία και στην ανθρωπότητα ευρύτερα, ο Robin Sharma αναφέρει πως ως άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να εξελισσόμαστε, περνώντας από δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε φτιαγμένοι για να κάνουμε δύσκολα πράγματα, αλλά και υπέροχα πράγματα.

Και όλα όσα κάνουμε μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους.

«Ξέρεις ότι κάνεις σωστή δουλειά όταν όσοι συμφωνούν μαζί σου σε αγαπούν και όσοι διαφωνούν, σου επιτίθενται. Και δεν πειράζει. Δεν μου αρέσει το παγωτό βανίλια. Δεν πειράζει, προτιμώ τη σοκολάτα. Δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους αυτά που κάνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι ό,τι κι αν κάνεις, να είσαι ευγενικός. Είμαστε όλοι αδέρφια σε έναν μικρό πλανήτη. Να είσαι ευγενικός με όλους όσους ζουν εδώ.

Απολαύστε μια ιδιαίτερη συνέντευξη του Robin Sharma στην Ελεονώρα Μελέτη:

Διαβάστε επίσης: Δεν πειράζει αν δεν είστε πάντα καλά

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *