Τα καλύτερα πασχαλινά δώρα για παιδιά!

Αν έχετε ξεκινήσει και εσείς να σκέφτεστε τι δώρα να κάνετε στα παιδιά σας, στα ανίψια σας ή στα βαφτιστήρια σας για το Πάσχα, τότε έχουμε ορισμένες καλές προτάσεις!

Μπορεί η λίστα να περιλαμβάνει ήδη λαμπάδες και παιχνίδια, αλλά εμείς προτείνουμε σε αυτά να προσθέσετε και όμορφα βιβλία για όλες τις ηλικίες! Βιβλία με δραστηριότητες, βιβλία για τον πλανήτη μας και ένα ταξίδι πάνω σε αυτόν, ιστορίες με μυστήρια αλλά και βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά. Οι επιλογές είναι πολλές για όλες τις ηλικίες.

Ας ρίξουμε μια ματιά!

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε, Chris Naylor-Ballesteros

βιβλία για την ενσυναίσθηση
Ηλικίες 4+

Μια τρυφερή παιδική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας από τον συγγραφέα του best seller Η Βαλίτσα!

βιβλία για την ενσυναίσθηση

Μια ιστορία που αποδεικνύει πως και όταν χάνεις, κάτι κερδίζεις. Και πώς υπάρχουν και άλλες σημαντικές αξίες εκτός από τη νίκη, όπως είναι η χαρά του παιχνιδιού, η έκπληξη, το γέλιο και κυρίως… η φιλία!

Τα Φλαφ της ευτυχίας, Μαρίνα Γιώτη

Ηλικίες 4+

Η ευγνωμοσύνη είναι μια ικανότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Ανθεκτικότητα και παιδιά

Και τα Φλαφ της ευτυχίας είναι μια ιστορία που έρχεται να δείξει στα παιδιά πώς μια μικρή και μαγική λέξη, το «Eυχαριστώ», περικλείει μέσα της μια μεγάλη δόση ευγνωμοσύνης.

Το μυστικό δάσος, Sandra Dieckmann

Ηλικίες 4+

Μια καινούρια μέρα ανατέλλει στην άκρη του Μυστικού Δάσους. Τα ελάφια ξυπνούν και μασουλάνε νόστιμα φρούτα, τα αλεπουδάκια παίζουν, ενώ μια οικογένεια αρκούδων πηγαίνει για ψάρεμα.

Περιπλανηθείτε στο δάσος και βρείτε όλα τα κρυμμένα ζωάκια για να μάθετε πώς μεγαλώνουν, πώς χτίζουν τις φωλιές τους και πώς αναζητούν την τροφή τους…

Ένα βιβλίο Ψάξε – Βρες για τους κρυμμένους θησαυρούς του δάσους και τα ζωάκια που ζουν σε αυτό!

Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα!Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ

Ηλικίες 4+

Το ήξερες ότι κάποιες ζέβρες γεννιούνται με βούλες αντί για ρίγες; Έχεις δει ποτέ περιστέρι-ουράνιο τόξο ή αράχνη-παγόνι; Θα μάντευες ποτέ ότι το ζωάκι που ρίχνει τις πιο δυνατές μπουνιές στον κόσμο είναι μια γαρίδα;

Πάρτε ξυλομπογιές και μαρκαδόρους, και ελάτε να γνωρίσουμε όλα αυτά τα πολύ κουλ άτομα!

Η Γη είναι ένα μεγάλο σπίτι που εμείς οι άνθρωποι μοιραζόμαστε με πολλά ακόμα ζωάκια. Θα μάθουμε σε ποιο μέρος πρέπει να ταξιδέψουμε για να τα δούμε, ποια είναι τα ταλέντα τους και ποιοι είναι οι φίλοι τους, μέσα από ζωγραφιές, αστεία και ποιήματα!

Η αγάπη – Πλάτων, Duane Armitage, Maureen McQuerry

βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά
Ηλικίες 5+

«Πώς νιώθεις ότι σε αγαπούν;»

Ο Πλάτωνας ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που πίστευε ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τους ανθρώπους για τον εσωτερικό κόσμο τους και όχι για την εξωτερική εμφάνισή τους ή για τα πράγματα που έχουν.

Ένα φασαριόζικο φάντασμα – Σειρά: Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς, Isaac Palmiola

Ηλικίες 7+

Η Τζούλια και ο Ντιέγκο είναι σε διακοπές… αλλά όχι για πολύ. Υπάρχει μια καινούρια υπόθεση για τους ντετέκτιβ της Λέσχης Μυστηρίου: στην έπαυλη της οικογένειας Παστελίτο κυκλοφορεί ένα φάντασμα!

Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Κάθε βράδυ ένα φασαριόζικο φάντασμα εμφανίζεται στην έπαυλη και δεν αφήνει κανέναν να κοιμηθεί με τους θορύβους και τον τρόμο που προκαλεί.

Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Όλοι λένε πως δεν υπάρχουν φαντάσματα, αυτό εδώ όμως φαίνεται αποφασισμένο να κάνει την οικογένεια να εγκαταλείψει την έπαυλη.

Ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από αυτό το σαμποτάζ;

ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

Οι Άθλιοι

Ηλικίες 8+

Το διαχρονικό αριστούργημα του Βίκτορ Ουγκό, ένας ύμνος για την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη. Μια εκπληκτική έκδοση σε διασκευή του Μιχάλη Μακρόπουλου και εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη.

1796, σκληροί καιροί για τη Γαλλία.

Επειδή έκλεψε μια φραντζόλα ψωμί, ο Γιάννης Αγιάννης περνάει δεκαεννέα ολόκληρα χρόνια στη φυλακή.
Μα έπειτα του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία…

πασχαλινά δώρα για παιδιά

Σώζει ένα κορίτσι, την Κοζέτ, και βρίσκεται στο Παρίσι, στα οδοφράγματα της εξέγερσης του 1832.

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ουγκό συγκινεί μικρούς και μεγάλους με τους αλησμόνητους χαρακτήρες: τη Φαντίν, τον Μάριο, τον άφοβο Γαβριά, τον τρομερό επιθεωρητή Ιαβέρη, την Κοζέτ και, πάνω απ’ όλα, τον Γιάννη Αγιάννη, που από κατάδικος γίνεται η ενσάρκωση της δικαιοσύνης και του θάρρους.

Οι Σημειώσεις για το έργο στο τέλος του βιβλίου αποτυπώνουν την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα εκείνης της εποχής.

Ταξίδι στη χαμένη πόλη, P.G. Bell

Ηλικίες 8+

Ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, αγωνία και περιπέτεια σε κάθε σταθμό!

Η Σούζι επιβιβάζεται στο Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες ανυπομονώντας για την επόμενη περιπέτειά της στον υπέροχο κόσμο των τρολ. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι σύντομα θα κληθεί να ολοκληρώσει την πιο δύσκολη, ως τώρα, αποστολή με κίνδυνο τη ζωή της.

Ένα παλιό μυστηριώδες βιβλίο κλέβει λέξεις και εξαφανίζει γράμματα προκαλώντας χάος σε όλη την Ένωση των Απίθανων Χωρών. Το βιβλίο θα πρέπει να επιστραφεί σε μια πόλη που έχει χαθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία της, ενώ το βιβλίο κρατάει τα χαρτιά του ερμητικά κλειστά, μιλώντας όποτε θέλει αυτό.

Η Σούζι, ο Γουίλμοτ και οι φίλοι τους θα προσπαθήσουν να παραδώσουν το βιβλίο εγκαίρως στον ιδιοκτήτη του, αλλά το ταξίδι τους χωρίς χάρτη θα τους οδηγήσει στα βάθη του ωκεανού και στην καρδιά ενός επικίνδυνου υποθαλάσσιου κόσμου.

Σ’ αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα δρόμου με τον χρόνο, κινδυνεύει να χαθεί για πάντα όχι μόνο η γνώση των Απίθανων Χωρών, αλλά και το πλήρωμα του μαγικού Εξπρές…

Η Ματίλντα και ο χάρτης με τις ιστορίες, Anna James

Ηλικίες 9+

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν…

Η Ματίλντα και η οικογένειά της νιώθουν ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν ένας πελάτης μπαίνει στο Πέιτζις & Σία, ψάχνοντας για ένα βιβλίο, όμως από τη μια στιγμή στην άλλη ξεχνά τον τίτλο του…

Τότε η Ματίλντα αποφασίζει να εγκαταλείψει την ασφάλεια του βιβλιοπωλείου και ταξιδεύει στην Αμερική για να βρει τους μυθικούς Αρχειοφύλακες και να σώσει τη βιβλιοπεριπλάνηση…
ή, τουλάχιστον, αυτό είναι το σχέδιο.

Περιπλανώμενοι στον χάρτη με τις ιστορίες, η Ματίλντα και ο φίλος της Όσκαρ έρχονται αντιμέτωποι με κινδύνους, συνεργάζονται με έναν θρυλικό συγγραφέα και έχουν συμμάχους το θάρρος, την εφευρετικότητά τους και μερικούς από τους πιο αγαπημένους μυθιστορηματικούς ήρωες…

Ένα κουβάρι ξόρκια, Michelle Harrison

Μια στάλα μαγεία
Ηλικίες 9+

Η αγαπημένη παιιδική σειρά Μια στάλα μαγεία συνεχίζεται! Ένας μαγεμένος πίνακας βρίσκεται κλειδωμένος σε ένα μυστικό δωμάτιο.

Ένα επικίνδυνο ξόρκι πλανάται πάνω από το Πέντλγουικ.

Οι αδελφές Γουίντερσινς ξεκινούν έναν απελπισμένο αγώνα ενάντια στον χρόνο για να διαλύσουν αυτό το ξόρκι.
Έχουν όμως το δικό τους μυστικό, τις μαγεμένες κούκλες που τις κάνουν αόρατες…

Ευχόμαστε ολόψυχα να περάσετε ένα πολύ όμορφο Πάσχα με τις οικογένειές σας!

Υ.Γ. 8 βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *