Βόλτα στο βιβλιοπωλείο Monogram της Αγίας Παρασκευής!

Μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι να επισκεπτόμαστε βιβλιοπωλεία. Σε αυτούς τους χώρους γεμάτους με ιστορίες, εικόνες, συναισθήματα, αναμνήσεις… νιώθουμε ότι αναπνέουμε.

Ένα από αυτά τα βιβλιοπωλεία είναι και το Monogram. Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, Χρήστο Πετρίδη και του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για τη δική του εμπειρία στον μαγικό κόσμο του βιβλίο, την ιστορία του βιβλιοπωλείου αλλά και να κάνει τις δικές του προτάσεις για τους αναγνώστες.

Τα Βιβλιοπωλεία Monogram ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από 20 χρόνια, με το πρώτο μας να εδρεύει στον Χολαργό. Έκτοτε, όπως μας ανέφερε ο κ. Πετρίδης «δημιουργήσαμε οικογενειακώς 3 ακόμα σε Αγ. Παρασκευή, Κηφισιά και Μελίσσια, καθώς και το ηλεκτρονικό μας κατάστημα monogrambookstores.gr», προσθέοντας πως η δημιουργία προέκυψε «από την αγάπη του πατέρα μας για την λογοτεχνία και την ανάγκη που διέκρινε για δημιουργία ξεχωριστών Βιβλιοπωλείων στα Β. Προάστια».

Ποιος είναι ο ρόλος ενός βιβλιοπωλείου;

«Είμαι μέσα στα βιβλία από όταν γεννήθηκα. Πιστεύω πως ο ρόλος των βιβλιοπωλείων είναι να είναι φάροι πολιτισμού σε κάθε γειτονιά. Αναγνωρίζοντας τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από τις επαναλαμβανόμενες αλλαγές της καθημερινότητας μας, το διάβασμα μας προσφέρει μια ουσιαστική και ολοκληρωτική διαφυγή. Επίσης, είναι καταλυτικός και ο ρόλος των παιδικών βιβλίων στην διαμόρφωση του μέλλοντος. Πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», αναφέρει ο Χρήστος Πετρίδης.

Ανάμεσα στα βιβλία έχει συγκινηθεί, έχει ταξιδέψει, έχει ονειρευτεί, έχει ζήσει ξεχωριστές εμπειρίες. Ο ίδιος, όμως, προσπαθεί να βγαίνει από τα κουτάκια και να βρίσκει τη μοναδικότητα στην κάθε στιγμή.

Αν είχε ένα μαγικό κουμπί που του έδινε τη δυνατότητα να μεταφέρει το βιβλιπωλείο από την Αγία Παρασκευή σε μια οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, σε ποιο σημείο θα το τοποθετούσε;

Δεν θα άλλαζα την περιοχή μου για κανέναν λόγο. Μετά από 9 χρόνια που βρίσκομαι στην Αγία Παρασκευή υπάρχει τρομερό δέσιμο με την γειτονιά μας. Θα χρησιμοποιήσω μια αγαπημένη μου φράση από το βιβλίο σας «Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος» όπου ρωτάει Το Μεγάλο Πάντα «Τι είναι σημαντικότερο το ταξίδι ή ο προορισμός» και ο Μικρός Δράκος απαντά «Η παρέα».

Τρία βιβλία που προτείνει ο Χρήστος Πετρίδης στους αναγνώστες την περίοδο που διανύουμε…

  1. Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας – Tim Marshall ( εκδ. Διόπτρα)
  2. Η Βαλίτσα – Chris Naylor Ballesteros (εκδ. Διόπτρα)
  3. Σταυροδρόμια – Τζόναθαν Φράνζεν (εκδ. Ψυχογιός).

Και όταν ακούει τη λέξη «βιβλίο» ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που του έρχονται στο μυαλό;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, ΗΡΕΜΙΑ.

Κι εμείς σας ευχόμαστε να απολαμβάνετε την ελευθερία, να μη σταματάτε την αναζήτηση και να βρίσκεται την ηρεμία όπου αγαπάτε. Και να μην πάψουν τα βιβλιοπωλεία Monogram να μας ταξιδεύουν και να μας τα προσφέρουν και τρία!

Υ.Γ.1. Το βιβλιοπωλείο Monogram στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται επί της οδού Αγίου Ιωάννου 13.

Υ.Γ.2. Ακολουθήστε το στο Facebook και στο Instagram για να ανακαλύψετε και εσείς πολύτιμους θησαυρούς και να ξεκινήσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *