Η φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη – Επιστημονικό συνέδριο

Στη σχέση του Νίκου Καζαντζάκη με τη φύση και την πνευματική διάσταση που της απέδιδε στα έργα του, θα είναι αφιερωμένο το επόμενο επιστημονικό συνέδριο από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Το επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Η φύση στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη“ θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Νοεμβρίου από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σε συνεργασία με άλλους φορείς, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Είναι μια πλευρά του έργου του που δεν έχει επαρκώς μελετηθεί.

O μεγάλος στοχαστής μας αναφέρεται εντούτοις συχνά στο φυσικό περιβάλλον (τοπία, ήλιος, στοιχεία της φύσης -νερό, φωτιά, αέρας, χώμα-, δέντρα, φυτά, φρούτα, βουνά, θάλασσες, ζωικός κόσμος, χρώματα, κήποι, μυρωδιές κ.ά.) στα μυθιστορήματά του, στα ποιήματα, στις τραγωδίες, στα δοκίμια και τις ταξιδιωτικές διηγήσεις, στην αλληλογραφία και στα βιβλία για νέους. Έδινε στη φύση μια πνευματική διάσταση.

Η ΔΕΦΝΚ και  ο πρόεδρος της Γιώργος Στασινάκης, πρεσβευτής Ελληνισμού προσκαλούν  όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Επιστημονικό Συνέδριο να αποστείλουν μέχρι 15 Ιουνίου 2022 μια περίληψη 300-500 λέξεων των εισηγήσεών τους, στα ελληνικά, και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο εξής email: synedrio2022.siank@gmail.com.

συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη

Περισσότερες πληροφορίες…

Η περίληψη πρέπει να συνοψίζει πρωτότυπη εργασία, η οποία δεν έχει δημοσιευθεί ή ανακοινωθεί στο παρελθόν.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα τις αξιολογήσει και θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους.

Η ΔΕΦΝΚ αναλαμβάνει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τους εισηγητές.

Όσοι εισηγητές δεν μπορούν να παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την ανακοίνωσή τους διαδικτυακά. Το κοινό, επίσης, που αδυνατεί να παρευρεθεί, θα μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου με τον ίδιο τρόπο.

Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Πρόκειται για ένα διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988 στη Γενεύη, κατόπιν επιθυμίας και παρουσίας, της Ελένης Καζαντζάκη και του μεγάλου θεατρανθρώπου Γιώργου Ανεμογιάννη, ιδρυτή του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στους Βαρβάρους – Μυρτιά (Κρήτη), οι οποίοι και ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη.

Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση – με διάφορους τρόπους (και ιδιαίτερα με μελέτες) – του έργου και της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα και ποιητή Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957).

Υ.Γ. Βρείτε εδώ όλα τα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *