Δύο ιστορίες που περικλείουν την ουσία της ζωής

Υπάρχουν στιγμές που μέσα στα βιβλία ψάχνουμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Ποιες αξίες διέπουν ή θα έπρεπε να διέπουν τον κόσμο μας; Ποιος είναι ο δικός μας ο σκοπός; Πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που έρχονται στον δρόμο μας κάθε φορά;

Οι απαντήσεις λένε συνήθως βρίσκονται μέσα μας, ωστόσο με βεβαιότητα τα βιβλία μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση.

2 βιβλία που κρύβουν όλη την ομορφιά του κόσμου και μιλούν για τις αξίες που έχουμε ανάγκη.

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει

Μας αρέσουν οι αλληγορικές ιστορίες. Και η Κότα που ονειρευόταν να πετάξει είναι μια τέτοια ιστορία. Δεν είναι απλώς η ιστορία μιας κότας – της Μπουμπουκίτσας- σε ένα κοτέτσι. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η κοινωνία μας.

Μέσα από την περιπέτεια της Μπουμπουκίτσας, φτάνουν σε εμάς διαχρονικά μηνύματα για τη ζωή. Η δική της επανάσταση, γίνεται και δική μας. Το δικό της πείσμα και όνειρο, γίνονται και δικά μας.

Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Μπουμπουκίτσα, θα παλέψει με όλο της το είναι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Θα αγνοήσει την αποδοκιμασία που θα δεχτεί, θα επιβιώσει ακόμα και όταν θα βρεθεί μια ανάσα πριν τον θάνατο και θα τα καταφέρει. Θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες του φόβου και να ορθώσει το ανάστημά της. Βασισμένη μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει είναι μια από τις πιο τρυφερές και συγκινητικές ιστορίες και έρχεται από την άλλη άκρη του κόσμου, τη Νότια Κορέα.

Μια ιστορία που ξεχειλίζει από αγνότητα, ένα βιβλίο που περικλείει μέσα του και εξυψώνει όλες τις παναθρώπινες αξίες, την ελευθερία, τη γενναιότητα, την αφοσίωση, τα όνειρα, την οικογένεια και πάνω από όλα την ανάγκη για αγάπη.

βιβλία για την αγάπη

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

– Χαθήκαμε πάλι, είπε το Μεγάλο Πάντα.

– Όταν χάνομαι, είπε ο Μικρός Δράκος, έχω ανακαλύψει ότι βοηθάει να πηγαίνω πίσω στην αρχή και να προσπαθώ να θυμηθώ γιατί ξεκίνησα.

Δύο αγαπημένοι φίλοι, το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Στον δρόμο τους, μέσα στη φύση, συχνά χάνονται και, καθώς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, δεν γνωρίζουν πώς θα φτάσουν από το σημείο Α στο σημείο Β.

Το Μεγάλο Πάντα

Μα αυτό δεν συμβαίνει σε όλους; Πολλές φορές βγαίνεις από την πορεία σου. Ή άλλες φορές αποφασίζεις να αλλάξεις δρόμο χωρίς να γνωρίζεις αν τελικά θα είναι και ο σωστός. Δεν υπάρχουν χάρτες για το ταξίδι σου. Μόνος σου πρέπει να ανακαλύψεις τον δικό σου δρόμο.

Και τότε όλα τα όμορφα θα αποκαλυφθούν μπροστά σου. Πράγματα που ίσως να μην είχες ανακαλύψει αν δεν είχες στρίψει «λάθος» και δεν είχες μπερδευτεί σε εκείνο το σταυροδρόμι.

Και σε αυτό το ταξίδι έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς τη ζωή και τι είναι τελικά αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος είναι μια ιστορία για όλες τις ηλικίες. Για μικρούς και μεγάλους. Μια ιστορία στην οποία μπορείς να επιστρέφεις ξανά και ξανά, όποτε το έχεις ανάγκη.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Διαβάστε επίσης: 5 μαθήματα από το Μεγάλο Πάντα για τη νέα χρονιά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *