2 βιβλία μιλούν στα παιδιά για την ενσυναίσθηση

Τι μας έρχεται στο μυαλό διαβάζοντας τη λέξη ενσυναίσθηση; Να μπω στη θέση του άλλου. Να προσπαθήσω να κατανοήσω τη συμπεριφορά του και τα κίνητρά του. Να καταλάβω τα συναισθήματά του.

Οι έρευνες λένε πως ξεκινάμε να αναπτύσσουμε την ενσυναίσθηση πριν από τα 6 μας χρόνια, ενώ ασφαλώς εξελίσσεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, λοιπόν, ξεκινά ήδη από τα πρώτα μας χρόνια και είναι σημαντικό για τους γονείς να δίνουν τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά. Εφόδια που θα τα βοηθήσουν με τη σειρά τους στη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Προετοιμάζουμε καλύτερα τα παιδιά, για ζητήματα που θα βρεθούν στον δρόμο τους, όπως είναι η φιλία, ο αποχωρισμός, η διαφορετικότητα και πολλά, πολλά ακόμη.

Παρακάτω θα βρείτε δύο βιβλία που μιλούν στα παιδιά για την ενσυναίσθηση μέσα από δύο εξαιρετικά τρυφερές ιστορίες. Και τα δύο βιβλία είναι από τον Chris Naylor-Ballesteros με εκπληκτική εικονογράφηση.

Η βαλίτσα

βιβλία για την αγάπη
Ηλικίες 4+

Ένα παράξενο ζωάκι που έχει έρθει από πολύ μακριά εμφανίζεται σέρνοντας πίσω του μια μεγάλη βαλίτσα.

Μέσα στη βαλίτσα κουβαλάει τις αναμνήσεις και τα όνειρά του. Όλη του τη ζωούλα όπως την έζησε κι όπως ονειρεύεται να τη ζήσει. Και παρόλο που τα άλλα ζωάκια στην αρχή δεν καταλαβαίνουν, αργότερα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση του, αρχίζουν να συναισθάνονται τη μοναξιά του, την αγωνία του, την ανάγκη του για ένα σπιτάκι, για μια αγκαλιά, για ένα φίλο.

Η Βαλίτσα

Ένα βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά μας πως κανένας δεν είναι ξένος. Η Βαλίτσα βοηθά τα παιδιά να προσπαθούν να ακούν και να καταλαβαίνουν πραγματικά τους άλλους και επομένως να μπορούν να χτίζουν ουσιαστικές σχέσεις μαζί τους ή να απομακρύνονται όταν χρειάζεται.

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά

Πέντε Δέκα Δεκαπέντε

Ηλικίες 4+

Ο Μπερτ και ο Φραν είναι δύο πολύ καλοί φίλοι που αγαπημένο τους παιχνίδι είναι το κρυφτό.

Μόνο που… Ο Μπερτ νομίζει ότι βρίσκει τις καλύτερες κρυψώνες – αλλά όχι! Συνέχεια ο Φρανκ τον ξετρυπώνει…

Έτσι εκείνος κερδίζει κάθε φορά.

Σε κάθε παιχνίδι.

Κερδίζει πάντα.

Ο Μπερτ θέλει να τον κερδίσει -έστω και μια φορά. Αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει.

Τότε ο Φρανκ αρχίζει να κάνει μερικές υποχωρήσεις. Θέλει να δώσει στον φίλο του μια ευκαιρία. Θέλει να κερδίσει ο φίλος του διότι ξέρει πως αν αυτό δεν συμβεί ούτε μια φορά, ο Μπερτ θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ.

Και ο Φραν μπορεί να αγαπάει το κρυφτό και να θέλει και αυτός να κερδίζει… αλλά αγαπάει τον φίλο του περισσότερο και θα κάνει τα πάντα για αυτόν. Για να τον δει χαρούμενο!

Ακόμη κι αν… τον αφήσει να τον κερδίσει. Γιατί τελικά, τι έχει περισσότερο σημασία; Μια ακόμα νίκη ή η χαρά να παίζεις με τον καλύτερό σου φίλο; Κι αν χάσεις μια φορά; Πόση αξία έχει τελικά;

Μια τρυφερή παιδική ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Ανακαλύψτε τα!

Υ.Γ. 5 βιβλία αυτοπεποίθησης για παιδιά

8 Comments

  1. Τζιλντα Τσιότσιου

    Θα ήθελ τα 5 βιβλία αυτοπεποίθησης κ τα 2 για την ενσυναίσθηση μπορείτε να μου τα στείλετε με αντικαταβολή ; αν ναί επικοινωνήστε μαζί μου στο mail μου για να σας στείλω την διεύθηνση αποστολής. Ευχαριστώ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *