Ένας μοναδικός χώρος μόνο για μικρούς αναγνώστες!

Τα παιδιά θα αλλάξουν τον κόσμο.

Ανέκαθεν η εικόνα ενός παιδιού που διαβάζει, μας γέμιζε με συναισθήματα. Ίσως επειδή σε αυτά βλέπουμε τον εαυτό και αναπολούμε τη δική μας παιδική ηλικία. Επειδή εναποθέτουμε την ελπίδα μας στα παιδιά και αλίμονο αν δεν το κάναμε.

Τα παιδικά βιβλία αποτελούν πολύτιμους θησαυρούς. Και κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα βιβλιοπωλείο για παιδιά, έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό. Να διαβάσουμε όμορφους και έξυπνους τίτλους, να ξεφυλλίσουμε βιβλία σε διαφορετικά μεγέθη και με διαφορετικά χρώματα, με υπέροχες εικονογραφήσεις και ευφάνταστες ιστορίες. Και πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορίες και τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ένα παιδικό βιβλίο σήμερα.

Ένας, λοιπόν, από τους πολύ αγαπημένους μας χώρους είναι το Βιβλιοπωλείο Children’s Books & more, το οποίο άνοιξε πριν δύο χρόνια η Ευσταθία Σπυροπούλου. Αυτό που ξεκίνησε για εκείνη σαν ένα όνειρο, έγινε πραγματικότητα και κατέληξε σε έναν χώρο φιλόξενο και φιλικό προς το παιδί, σχεδιασμένο στις δικές του ανάγκες.

Έναν χώρο που προσφέρει στον μικρό αναγνώστη την ευκαιρία να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να καθίσει, να διαβάσει και να επιλέξει τα βιβλία που είναι πάνω στα ενδιαφέροντά του.

«Άλλωστε στα παιδικά μου μάτια έτσι έβλεπα το βιβλιοπωλείο: σαν το μέρος όπου μπορούσα να βρω τα πιο ξεχωριστά πράγματα που θα με έκαναν να ονειροπολώ. 

Έτσι εδώ και δυο χρόνια λειτουργώ το «Children’s Books & more» και προσπαθώ να διαθέτω επιλεγμένα βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια που διευρύνουν τους ορίζοντες του παιδιού. Τα βιβλία και τα παιχνίδια που διαθέτουμε στα ράφια μας είναι προσεκτικά διαλεγμένα ένα- ένα με αγάπη και με σιγουριά ότι προσφέρουμε το καλύτερο στους ανθρώπους που μας επισκέπτονται και μας εμπιστεύονται», μας αναφέρει η κα Σπυροπούλου, η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου και μοιράζεται μαζί μας ορισμένες από τις σκέψεις της αλλά και ένα από τα πολύ αγαπημένα της παιδικά βιβλία.

Ποιος είναι ο ρόλος ενός βιβλιοπωλείου στην πόλη; Αναμφισβήτητα έχει συνεισφέρει στον πολιτισμό μιας κοινωνίας και στο μέλλον της. Και πόσο σημαντικό είναι ένα βιβλιοπωλείο αποκλειστικά για μικρούς αναγνώστες;

«Μετά την οικογένεια και το σχολείο τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσα από τη μελέτη εξωσχολικών αναγνωσμάτων», αναφέρει η κα Σπυροπούλου προσθέτοντας πως τα αναγνώσματα αυτά έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά από τους βιβλιόφιλους ιδιοκτήτες τους για να προσφέρουν τη γνώση στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι ή τα παραδείγματα που παραθέτουν.

«Είναι ένας κόσμος που διευρύνει τους ορίζοντες του παιδιού καθώς μπορούν να επιλέξουν μόνα τους τον τομέα στον οποίο επιδεικνύουν ενδιαφέρον όπως ιστορία, μαθηματικά, λογοτεχνία, αθλητισμό και άλλα», συνεχίζει η ιδιοκτήτρια του Children’s Books & more, για να καταλήξει σε αυτό που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:

Τα παιδιά είναι το «αύριο» που θα δομήσει μια νέα κοινωνία και γι” αυτό θα πρέπει να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσουν να προάγουν και να «χτίσουν» νέα γνώση για να βελτιώσουν τη ζωή τους και με τη σειρά τους τις επόμενες γενιές.

Όταν μάλιστα ένα βιβλιοπωλείο απευθύνεται αποκλειστικά σε μικρούς «εκκολαπτόμενους» αναγνώστες (όπως το δικό μας) τότε καταλαβαίνουμε ακριβώς πόσο μεγάλη σημασία έχει η ύπαρξή του στο πλαίσιο μιας κοινωνίας.

Κι αν έκρυβε ένα βιβλίο στα ράφια του βιβλιοπωλείου για να το βρει τυχαία κάποιος αναγνώστης, ποιο βιβλίο θα ήταν αυτό;

Το «Αν ερχόσουν στη Γη», μας απαντά και εμείς φουσκώνουμε από περηφάνεια!

«Ο λόγος που θα επέλεγα το συγκεκριμένο βιβλίο είναι γιατί είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται σε μόλις λίγα λεπτά αλλά ουσιαστικά είναι ένα πολύ «μεγάλο» βιβλίο. Δείχνει την ποικιλομορφία που έχει ο κόσμος μας. Είναι ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει στην ομορφιά της ύπαρξής μας μέσα στον πλανήτη μας και δίνει την αφορμή για πολύωρες συζητήσεις και αναζητήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και όταν ακούει τη λέξη «βιβλίο» ποιες είναι οι τρεις πρώτες λέξεις που της έρχονται στο μυαλό;

ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΓΝΩΣΗ, ΤΑΞΙΔΙ.

Κι εμείς ευχόμαστε σε όλους να βρίσκετε παντού την έμπνευση. Να λαχταράτε για γνώση και να την κατακτάτε λίγο-λίγο καθημερινά και κυρίως να μη σταματά ο νους σας ποτέ να ταξιδεύει!

Ή για να το πούμε πιο απλά… παρατηρήστε ένα μικρό παιδί και ακολούθησε το παράδειγμά του!

Υ.Γ.1. Το βιβλιοπωλείο Children’s Books & more βρίσκεται στα Βριλήσσια, Κισσάβου 14.

Υ.Γ.2. Ακολουθήστε το στο Facebook και στο Instagram για να ανακαλύψετε και εσείς μικρούς, πολύτιμους θησαυρούς!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *