Μια ιστορία αγάπης αντιμέτωπη με τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Γράφει η ιδιοκτήτρια της βιβλιοφιλικής εφαρμογής BookZone, Κέλλη Κρητικού

Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω με μία φράση το νέο βιβλίο της Colleen Hoover αυτή θα ήταν σίγουρα η αγγλική έκφραση «Don’t judge a book by its cover» (Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του). Γιατί ενώ η συγγραφέας είναι γνωστή στο ευρύ κοινό για τις μοναδικές ρομαντικές ιστορίες αγάπης που δημιουργεί -οι οποίες ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και καταφέρνουν να ανθίσουν κόντρα σε όλες τις δυσκολίες-, και το ονειρικό εξώφυλλο του νέου της βιβλίου προδιαθέτει τους θαυμαστές της γραφής της για κάτι ανάλογο, εκείνη τολμά να αντικρίσει κατάματα το παρελθόν της και να αποτυπώσει στο χαρτί μια σύγχρονη, σκληρή ιστορία με τρυφερότητα και με μια δύναμη που σε αφοπλίζει.

Ναι, όλα ξεκινούν με έναν έρωτα. Από εκείνους τους κεραυνοβόλους, που αισθάνεσαι πως ο καθένας ζει μόνο μια φορά στη ζωή του. Έναν έρωτα που ανατρέπει προγνωστικά και στατιστικές, έναν έρωτα που φέρνει την απόλυτη ευτυχία. Για πάντα; Αρκούν δεκαπέντε λεπτά για να αλλάξουν όλα. Αρκούν δεκαπέντε λεπτά για να αντικρίσεις τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. «Να τι μπορούν να κάνουν δεκαπέντε λεπτά σε κάποιον. Μπορεί να τον διαλύσουν. Μπορεί και να τον σώσουν».

Μια ταράτσα, ένας επικήδειος λόγος και μια αποτυχημένη επέμβαση αποτελούν την αφορμή της γνωριμίας της Λίλι Μπλούμ και του νευροχειρούργου Ράιλ Κινκέιντ. Μια γνωριμία που θα τους κάνει να αισθανθούν άνετα ώστε να πουν γυμνές αλήθειες που δεν τολμούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, γνωρίζοντας πως δεν θα ξανασυναντηθούν. Έξι μήνες μετά, η Λίλι αποφασίζει να ανοίξει ένα ανθοπωλείο και βρίσκει στο πρόσωπο της Αλίσα την καλύτερη διακοσμήτρια. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει πως εκείνη είναι αδελφή του Ράιλ, και η νέα αυτή συνάντηση κάμπτει όλες τις αντιστάσεις τους. Η Λίλι ζει τον απόλυτο έρωτα, μα οι πληγές της δεν έχουν γιατρευτεί. Αν και η μητέρα της είναι και πάλι κοντά της, μετά τον θάνατο του πατέρα της, τα φαντάσματα του παρελθόντος την καταδιώκουν και δεν την αφήνουν να αφεθεί απόλυτα στο όνειρο που ζει. Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν την εμφάνισή του κάνει ο Άτλας Κόριγκαν, ο πρώτος της έρωτας.  Όλα αλλάζουν και η Λίλι καλείται να πάρει την πιο σκληρή και σημαντική απόφαση της ζωής της, μια απόφαση που θα τη βοηθήσει να λυτρωθεί και να λυτρώσει.

Μια ιστορία αγάπης, απλή και συνηθισμένη, από εκείνες που κρύβονται πάντα στις σελίδες ρομαντικών μυθιστορημάτων. Αυτή είναι η ιστορία πάθους και έρωτα της Λίλι και του Ράιλ. Μια ιστορία που έχει περιέχει όλα τα γνωστά κλισέ και τις ανατροπές τις μοίρας που παρασύρουν δύο ανθρώπους στη δίνη των συναισθημάτων τους και τους προσφέρουν την ευτυχία. Μια ιστορία από εκείνες που ο καθένας εύχεται να ζήσει. Με μαεστρία και λιτή γραφή, η συγγραφέας ξεδιπλώνει με χάρη και τρυφερότητα κάθε στιγμή και δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για να απογειώσει την πλοκή της. Και είναι τόσο ευφυές το στήσιμο της υπόθεσής της που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί όσα θα ακολουθήσουν.

Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και τα ημερολόγια της Λίλι προσθέτουν μικρές σκοτεινές πινελιές στον καμβά αυτού του παθιασμένου έρωτα και, πριν προλάβει ο αναγνώστης να το αντιληφθεί, η απόλυτη ανατροπή έρχεται να σκιάσει τα πάντα. Το φως μετατρέπεται σε έρεβος, η αγάπη δοκιμάζεται, οι ανθρώπινες αντοχές ξεπερνιούνται, ο πόνος κυριαρχεί και ο φόβος σκεπάζει κάθε άλλο συναίσθημα. Οι μάσκες πέφτουν και οι μνήμες ζωντανεύουν αμείλικτες. Η αγάπη παλεύει να βρει και πάλι τον δρόμο προς την καρδιά, η αγάπη υπόσχεται πως όλα μπορεί να τα νικήσει. Η λογική ουρλιάζει στο συναίσθημα μα εκείνο κωφεύει. Και προσπαθεί. Συγχωρεί και προχωρά με δύναμη και σθένος μπροστά για να βγει από το τούνελ. Μέχρι τη στιγμή που το ουρλιαχτό της ψυχής δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Η Hoover, κουβαλώντας τους δικούς της κρυμμένους σκελετούς, έχει αποτυπώσει με ωμότητα και καθαρότητα την ιστορία της. Χωρίς ωραιοποιήσεις. Σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τη σταδιακή αποσύνθεση αυτής της αγάπης και αφήνει ελεύθερη τη Λίλη να πάρει τις αποφάσεις της.

Η Colleen Hoover, συγγραφέας του βιβλίου

Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηρωίδας είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι γιατί είναι τόσο ρεαλιστικές. Συμπάσχεις και κατανοείς απόλυτα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Και μέσα στη λαίλαπα των γεγονότων που ταλανίζουν καθημερινά την κοινωνία μας, η φράση «Τελειώνει με εμάς» σε κάνει να ανατριχιάζεις. Θέλει δύναμη, τεράστια δύναμη για να υπερβείς τον εαυτό σου, να πατήσεις σταθερά τα πόδια σου στον έδαφος, να καταπιείς δεκάδες φορές τον κόμπο που σε πνίγει και να ακολουθήσεις τον κακοτράχηλο δρόμο της λύτρωσης και της κάθαρσης. Θέλει αντοχές και κρύβει πόνο.

Το Τελειώνει με εμάς της Colleen Hoover είναι ένα μυθιστόρημα που εκρήγνυται μπροστά στα έκπληκτα μάτια σου και δεν σου αφήνει τον απαραίτητο χρόνο για να διαχειριστείς όσα νιώθεις: θυμό, συγκίνηση, οργή, λύπη, φόβο, αγωνία. Είναι ένα βιβλίο που αφορά κάθε γυναίκα. Είναι ένα σύγχρονο βιβλίο που φανερώνει σκληρές αλήθειες μα καταφέρνει να κοιτάξει στα μάτια την ελπίδα και να ακολουθήσει το μονοπάτι της.

βιβλία στο TikTok

Τι είναι το Bookzone;

Είναι μια πρωτοποριακή εφαρμογή, μοναδική στην ελληνική αγορά, για όλους τους βιβλιόφιλους, κάθε ηλικίας. Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξή της η κα Κρητικού «η εφαρμογή είναι κάτι νέο, σύγχρονο, καινοτόμο που έχει ως μοναδικό του σκοπό και στόχο να ενημερώνει κάθε βιβλιόφιλο συνεχώς, άμεσα και γρήγορα, ώστε το βιβλίο να παραμείνει ζωντανό στη νέα εποχή που χαράσσουν οι τεχνολογικές εξελίξεις. Θέλουμε να γίνει η απαραίτητη εφαρμογή για κάθε βιβλιόφιλο αλλά και η εφαρμογή εκείνη που θα φέρει τη νέα γενιά πιο κοντά στο βιβλίο». Και είναι δωρεάν για όλους!

Διαβάστε επίσης: 3 + 1 βιβλία αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *