Ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μας

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη συγκλονιστική ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ολοκληρώσαμε τις ενέργειές μας, ώστε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αναρίθμητα μηνύματά σας, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τη βόρεια Εύβοια, μια περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα. Έτσι, ήρθαμε σε επαφή με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, μας εξήγησαν τις ανάγκες τους και σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια ξεκινήσαμε την έρευνα, χωρίς προφανώς να έχουμε γνώσεις πάνω στα ιατρικά μηχανήματα. Η πρόθεσή μας όμως να βοηθήσουμε μας έκανε να μάθουμε γρήγορα.

Έπειτα λοιπόν από εκτεταμένη έρευνα και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τις κατάλληλες εταιρείες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μαζί εξοπλίζουμε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στην πυρόπληκτη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρουμε:

• Έγχρωμο υπερηχοτομογράφο του Οίκου GE Healthcare με δυνατότητα εξετάσεων: triplex αγγείων-καρδιάς, άνω κάτω κοιλίας και επιφανειακών οργάνων – απαραίτητο όργανο πρώτης γραμμής για εν γένει διαγνωστικές εξετάσεις πρόληψης αλλά και για επείγοντα περιστατικά, πολυτραυματίες κ.λπ.

• Σύστημα ανάλυσης HOLTER καρδιακού ρυθμού του Οίκου GE Healthcare αποτελούμενο από φορητό καταγραφικό παρακολούθησης 48 ωρών και λογισμικό ανάλυσης για τον εντοπισμό αρρυθμιών καρδιάς – για τον τοπικό πληθυσμό με σκοπό τη στοχευμένη θεραπεία και τη σωστή φαρμακευτική αγωγή.

• Μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων και καπνογραφίας του οίκου GE Healthcare, με ΗΚΓ, θερμομέτρηση, καθώς και μετρήσεις φλεβικού οξυγόνου, αναίμακτης & αιματηρής πίεσης – ιδιαιτέρως χρήσιμο για κλινήρεις ασθενείς οι οποίοι θα παραμείνουν στο Κέντρο Υγείας για ένα χρονικό διάστημα.

• Σύγχρονο πνευμονολογικό αναπνευστήρα τεχνολογίας τουρμπίνας με δυνατότητες διασωλήνωσης αλλά και αναίμακτου αερισμού του Οίκου SIARE – απαραίτητο για την άμεση διασωλήνωση επειγόντων περιστατικών έως ότου μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αλλά και για την απλή παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που θα έρθουν στο Κέντρο Υγείας. Με άλλα λόγια η περιοχή αποκτά τη δική της διασωλήνωση, η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες!

Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας ανακοινώνουμε ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν καταβληθεί οι προκαταβολές. Τα προαναφερθέντα μηχανήματα είναι όλα καινούρια και η αξία τους ανέρχεται στα 46.748€. Τα υπόλοιπα 3.052€ που απομένουν έως τις 50.000€ που είχαμε δηλώσει ότι θα δωρίσουμε θα χαριστούν στον Ερυθρό Σταυρό.

Μέσα στις επόμενες 30 μέρες περίπου όλα τα μηχανήματα αναμένεται να παραδοθούν έτοιμα προς λειτουργία.

Όλοι μαζί, εμείς κι εσείς, με την αγάπη μας, όπως εκφράστηκε εκείνες τις μέρες και υλοποιείται τώρα, θα είμαστε για πολλά χρόνια δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν, για να τους θυμίζουμε ότι κάποιοι νοιάστηκαν.

Σας ευχαριστούμε που είσαστε στη ζωή μας και που μαζί καταφέραμε κάτι τόσο σημαντικό.

3 Comments

  1. Pingback: Βιβλία στα πυρόπληκτα σχολεία της Εύβοιας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *