Μπορούν δύο βιβλία να μας μάθουν Γεωγραφία;

Ποια χώρα είναι γνωστή και ως «το δάκρυ της Ινδίας»; Ποια είναι η χώρα της Τεκίλας; Η Ευρώπη έχει περίπου τον μισό πληθυσμό από αυτόν της Αφρικής: Σωστό ή λάθος;

Αν αυτές οι ερωτήσεις σας βασανίζουν εδώ και χρόνια ή αν απλώς τώρα σας γεννήθηκε η περιέργεια, ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση.

Αλλά ας ξεκινήσουμε απαντώντας στο πιο απλό ερώτημα: Γιατί να θέλω να ξέρω αν η Εσθονία βρέχεται από τη Βαλτική θάλασσα κι αν στο Λιχτενστάιν μιλάνε γερμανικά; Γιατί να ξέρω ότι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο είναι η Ανταρκτική (ναι, η Ανταρκτική);

Η απάντηση είναι πιο απλή: Όσα περισσότερα γνωρίζουμε για τον κόσμο μας και τον πλανήτη τον οποίο μοιραζόμαστε, τόσο περισσότερο θα τον καταλάβουμε, θα τον αγαπήσουμε και θα τον σεβαστούμε. Γιατί ο κόσμος μας είναι πέρα για πέρα μαγικός.

Και με αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε η σελίδα στο Facebook «Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ», η οποία σήμερα είναι από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο αγαπητές στο ελληνικό ίντερνετ.

Και πλέον, έχουμε στα χέρια μας δύο πολύ κουλ βιβλία δραστηριοτήτων τα οποία μας κάνουν περήφανους. Γιατί φτιάχτηκαν με πολλή αγάπη και μεράκι.

Στα δύο Ακτίβιτι Μπουκ (ένα για μεγάλους και ένα για μικρούς), θα βρεις ιστορίες, κουίζ, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές, facts και φανταστικές εικονογραφήσεις από την εξίσου φανταστική Ναταλία Μαυρωτά.

Είναι δύο βιβλία που απολαμβάνεις περισσότερο με παρέα (πρόταση: μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως επιτραπέζια παιχνίδια, ένα είδος trivial). Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τεστ γνώσεων. Για αυτό κι αν δυσκολευτείς με κάποιες ερωτήσεις, σωστά ή λάθος, κουίζ, τότες μη διστάσεις να ρωτήσεις: Μπορείς να πάρεις τη βοήθεια του κοινού και να ρωτήσεις γονείς, αδέρφια, ξαδέρφια, τους followers στο Instagram, μπορείς να κάνεις μόνος σου την αναζήτηση στην αγαπημένη Google ή μπορείς για ό,τι θέλεις να στείλεις απευθείας email στο geografia@poli.cool (Κι όμως! Είναι αληθινό email) και το Αρχιγεωγραφόπουλο θα σου απαντήσει το συντομότερο.

Πάμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο εσωτερικό του!

Κι αν τα παραπάνω σας φάνηκαν βατά… πάμε να δυσκολέψουμε λίγο το επίπεδο!

Κι αν αυτά σας φάνηκαν δύσκολα… μην ξεχνάτε!

Όλα αυτά και πολλά, πολλά περισσότερα θα τα βρείτε σε αυτά τα 2 βιβλία. Από την αγαπημένη σελίδα του Facebook που μας έμαθε ότι όσα περισσότερα μαθαίνεις για τον κόσμο, αρχίζουν να ενώνονται τα κομμάτια του σουρεάλ χαοτικού παζλ που λέγεται παγκόσμια πραγματικότητα.

Ανακαλύψτε τα εδώ!

One Comment

  1. Pingback: Χώρες που δεν υπάρχουν πια αλλά έχετε ακουστά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *