9 βιβλία που αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου αυτό το καλοκαίρι

Βιβλία αυτοβελτίωσης, βιβλία self -help, βιβλία πνευματικής αναζήτησης.

Όπως κι αν τα ονομάσουμε, αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε ή να φωτίσουμε πτυχές που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν, να συμφιλιωθούμε με όλα τα κομμάτια μας και να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Γιατί όσο κι αν τις φοβόμαστε τις αλλαγές, ορισμένες φορές είναι απαραίτητες αν θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική. Και σίγουρα σε αυτήν αξίζει να επενδύσουμε.

Κι ένα πολύ καλό βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι φυσικά τα βιβλία. Παρακάτω θα βρεις 9 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και τελικά να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης

robert greene βιβλίο

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Το να γνωρίζουμε γιατί δρουν οι γύρω μας με έναν συγκεκριμένο τρόπο μας δίνει μια μοναδική δεξιότητα, χωρίς την οποία όλα τα άλλα ταλέντα μας δεν αξιοποιούνται στο έπακρο. Ο Robert Greene μας δείχνει τον τρόπο να αποστασιοποιηθούμε από τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε αυτοέλεγχο. Να αναπτύξουμε ενσυναίσθηση και διορατικότητα και να καταφέρουμε να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες των συνανθρώπων μας. Να ξεφύγουμε από τη ζώνη της άνεσής μας, ώστε να πραγματοποιήσουμε τον βασικό, ουσιαστικό στόχο της ζωής μας.

Είτε πρόκειται για την επαγγελματική ή την προσωπική μας ζωή είτε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης προσφέρουν ευφυείς τακτικές επιτυχίας.

Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

βιβλία για το υποσυνείδητο
Σας έχει συμβεί ποτέ να προσπαθείτε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα, και ξαφνικά, ώρες μετά, σας ήρθε αβίαστα στο μυαλό; Όταν αναλαμβάνει δράση το υποσυνείδητο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Και όταν μπορείς να συνδεθείς και να επικοινωνήσεις με το υποσυνείδητό σου, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο του δρ Mike Dow, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον. Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε και το ηχητικό υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι.

Ανάμεσα σε ηλίθιους

βιβλία αυτοβελτίωσης

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να επικοινωνήσεις με όσους δεν «επικοινωνούν».

Σημείωση: Στο νέο του βιβλίο «Ανάμεσα σε εμπόδια», ο Thomas Erikson ρίχνει μια ολιστική ματιά σε εμπόδια διαφορετικού είδους – προβλήματα στην εργασία και στο σπίτι, οικονομικά ζητήματα, ερωτικά προβλήματα, τρελοί γείτονες, ισχυρές συγκρούσεις… Και μας δείχνεις πώς ακριβώς μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα!

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

βιβλία για την αγάπη

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το παιδί μέσα σου και να γίνετε φίλοι. Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Το κλαμπ των 5 π.μ.

βιβλία του Robin Sharma

Τι υπόσχεση δίνουμε στον εαυτό μας; Να μεγιστοποιήσουμε την παραγωγικότητά μας, να βελτιώσουμε την υγεία μας και να θωρακίσουμε την ηρεμία μας. Κι αν υπάρχει ένα βιβλίο που μπορεί να μας βοηθήσει τότε αυτό είναι το «Κλαμπ των 5 π.μ.» του Robbin Sharma. Πρόκειται για μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

τόνι ρόμπινς ξυπνήστε το γίγαντα

Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος «δάσκαλος», μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

 

Σε αυτό το κλασικό βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, θα ανακαλύψετε τα πιο πρακτικά και ειλικρινή μαθήματα ζωής.

Μπορεί να ήταν κάποιος παππούς, κάποιος δάσκαλος ή κάποιος συνάδελφος. Κάποιος μεγαλύτερος τέλος πάντων, που διέθετε σοφία και υπομονή, ο οποίος καταλάβαινε τις ανησυχίες σας όταν ήσαστε νέος και σας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε τον δρόμο και τη θέση σας μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Για τον Μιτς Άλμπομ ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μόρι Σουόρτς, ο καθηγητής που είχε στο πανεπιστήμιο πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια.

Όπως ο Μιτς, μπορεί κι εσείς να χάσατε κάποια στιγμή την επαφή μ’ εκείνον τον μέντορά σας. Δεν θα θέλατε όμως να ξαναδείτε αυτόν τον άνθρωπο, να του κάνετε τις μεγάλες εκείνες ερωτήσεις που σας καταδιώκουν ακόμα, να ακούσετε σοφές συμβουλές για τη σημερινή πολυάσχολη ζωή σας και να συνομιλήσετε μαζί του όπως τότε που ήσαστε νέος;

Ο Μιτς Άλμπομ είχε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Βρήκε ξανά τον Μόρι όταν εκείνος περνούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Ξέροντας πως πεθαίνει, ο Μόρι δεχόταν τον Μιτς στο σπουδαστήριό του κάθε Τρίτη, όπως έκανε κι όταν τον είχε φοιτητή. Η ανανεωμένη σχέση τους εξελίχθηκε σε μια τελευταία σειρά μαθημάτων: μαθημάτων ζωής.

Μυστική Οδύσσεια

βιβλία εσωτερικής αναζήτησης

Η Οδύσσεια του Ομήρου, το αρχετυπικό αυτό κείμενο που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης από όπου σκύβει και πίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Και κρύβει πολλά μυστικά…

Μετά από μελέτη επτά ετών, μοναδική στα παγκόσμια δεδομένα, η Ιουλία Πιτσούλη μας παρουσιάζει μια εντελώς νέα ερμηνεία της Οδύσσειας, αποκωδικοποιώντας την ετυμολογία των ονομάτων, τη σημειολογία των τόπων και των περιστατικών και ακολουθώντας τον προπάτορα Οδυσσέα και τον Όμηρο στον μυστικό δρόμο για την αφύπνιση του νου και την απόδρασή του από τις απατηλές ψευδαισθήσεις.

Οι τέσσερις συμφωνίες

βιβλία εσωτερικής αναζήτησης

Με την τελευταία μας πρόταση, θα αποκτήσετε γνώσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιδράτε στις διάφορες καταστάσεις και θα αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας.

Συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει:
• Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε
• Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων
• Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις
• Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Υ.Γ. Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα βιβλία Ψυχολογίας- Προσωπικής Ανάπτυξης

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *