Ψηφίζουμε για ανοιχτά βιβλιοπωλεία!

Η Εταιρεία Συγγραφέων και η Σύμπραξη Εκδοτών ζητούν τα βιβλιοπωλεία να παραμείνουν ανοιχτά και να χαρακτηριστούν καταστήματα «ζωτικής ανάγκης».

Όπως τα φαρμακεία παραμένουν ανοικτά για λόγους σωματικής υγείας, ζητούμε να παραμείνουν ανοικτά και τα βιβλιοπωλεία για λόγους ψυχικής υγείας. Σε πολλές χώρες τα βιβλιοπωλεία χαρακτηρίστηκαν καταστήματα «ζωτικής ανάγκης». Το ίδιο ζητούμε και για την Ελλάδα.

Ψηφίζουμε εδώ για ανοιχτά βιβλιοπωλεία. 


Σε 37 χώρες τα βιβλιοπωλεία παρέμειναν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Φινλανδία.

Ασφαλώς, κατανοούμε πως πρόκειται για μια δύσκολη πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά επαγγελματίες όλων των κλάδων. Θεωρούμε, όμως, πως το βιβλίο αποτελεί πάντα ένα καταφύγιο, μια ψυχολογική διέξοδο από τον εγκλεισμό, μια ευκαιρία για νέες εμπειρίες και ταξίδια με τον νου, τα οποία τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Ο όρος «βιβλιοθεραπεία» χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην επιστημονική βιβλιογραφία, ενώ πολυάριθμες έρευνες έχουν αποδείξει πως μόλις μισή ώρα διαβάσματος καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης του αίματος, των καρδιακών παλμών αλλά και να μειώσει το ψυχολογικό στρες που νιώθουμε.

Την ίδια στιγμή, ένα καλό βιβλίο μπορεί να αποδειχθεί για τους γονείς πολύτιμο εργαλείο για να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη παρατεταμένη αναστάτωση στο πρόγραμμα των παιδιών.

Το ψήφισμα έχει ανέβει στο avaaz.org και ψηφίζουμε για να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία και να χαρακτηριστούν καταστήματα ζωτικής ανάγκης.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *