7 βιβλία για να φροντίσεις τον εαυτό σου!

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, αποτελούν ίσως μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να συμφιλιωθούμε μαζί του και τελικά να κάνουμε την καλύτερη παρέα. 

Η ζωή μας έχει αλλάξει ριζικά, ακόμη και η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια αλλά ίσως να έχουμε πάρει μερικά μαθήματα. Και το πιο σημαντικό μάθημα; Πόσο σημαντικός είναι ο εαυτός μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε εγωιστές.

Είναι σημαντικό αυτό το διάστημα να το αφιερώσουμε στο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, να δούμε ποιοι είμαστε, ποια είναι η πραγματική μας «ταυτότητα», τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για εμάς και για την κοινωνία. Έτσι, δεν θα μας ενοχλεί η μοναξιά. Όχι, επειδή θα την έχουμε συνηθίσει αλλά επειδή τελικά θα τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας.

Κι ένα πολύ καλό βήμα για να ξεκινήσουμε, είναι φυσικά τα βιβλία. Παρακάτω θα βρεις 7 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και τελικά να φροντίσεις τον εαυτό σου.

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Ένα έργο διαχρονικό και βαθύτατα ανθρώπινο. Μια κλασική αλληγορία, μια ιστορία γεμάτη έμπνευση αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που είναι αποφασισμένο να μην είναι συνηθισμένο. Είναι η ιστορία ανθρώπων που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, αλλά και να φτιάξουν τους δικούς τους κανόνες, η οποία έχει εμπνεύσει ανθρώπους ανά δεκαετίες.

Η Σχολή των Θεών

βιβλία αυτοβελτίωσης

Αν αλλάξεις εσύ, θα αλλάξει κι ο κόσμος. Αρκεί να κοιτάξεις μέσα σου. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει. Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας.

Οι Τέσσερις Συμφωνίες

Βασισμένες στη σοφία των Τολτέκων, οι Τέσσερις Συμφωνίες σας βοηθούν να κατανοήσετε τη ζωή, να την αντιμετωπίσετε με θάρρος και να επιτύχετε την προσωπική ελευθερία και την αληθινή ευτυχία. Θα αποκτήσετε γνώσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιδράτε στις διάφορες καταστάσεις και θα αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας.

Βάλτε τις Τέσσερις Συμφωνίες στη ζωή σας και θα μάθετε:
• Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του λόγου χωρίς να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας ή στους άλλους, λέγοντας πάντα με αγάπη αυτά που εννοείτε
• Να μην παίρνετε προσωπικά τις αντιδράσεις ή τα λεγόμενα των άλλων
• Να επικοινωνείτε με σαφήνεια, να κάνετε ερωτήσεις και να αποφεύγετε να κάνετε υποθέσεις
• Να δίνετε πάντα τον καλύτερο εαυτό σας κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Μυστική Οδύσσεια

Η Οδύσσεια του Ομήρου, το αρχετυπικό αυτό κείμενο που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης από όπου σκύβει και πίνει ολόκληρη η ανθρωπότητα, έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Και κρύβει πολλά μυστικά…

Μετά από μελέτη επτά ετών, μοναδική στα παγκόσμια δεδομένα, η Ιουλία Πιτσούλη μας παρουσιάζει μια εντελώς νέα ερμηνεία της Οδύσσειας, αποκωδικοποιώντας την ετυμολογία των ονομάτων, τη σημειολογία των τόπων και των περιστατικών και ακολουθώντας τον προπάτορα Οδυσσέα και τον Όμηρο στον μυστικό δρόμο για την αφύπνιση του νου και την απόδρασή του από τις απατηλές ψευδαισθήσεις.

Η Ουράνια Προφητεία

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στο πώς να βιώσεις τη ζωή! Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σε ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πώς να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα… και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Το σπάνιο και εξαιρετικό βιβλίο του James Redfield διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής.

Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Ένα βιβλίο που έχει μεταμορφώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο… Πρόκειται για μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Η σοφία των αιώνων

Η σοφία των αιώνων

Τι θα είχαν να μας πουν σήμερα οι σοφοί μας πρόγονοι; Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Wayne Dyer, εντρυφώντας στη διδασκαλία των πνευματικών ανθρώπων του παρελθόντος, ανασύρει αξίες και σοφία για το παρόν. Πρόκειται για ένα πολύτιμο και ωφέλιμο δώρο για όλους μας, που προσεγγίζει την αυθεντική σοφία μέσα από τα λόγια εξήντα μεγάλων διανοούμενων.

ΥΓ: Ανακαλύψτε πολλά ακόμα βιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *