10 ιδέες για δώρα σε παιδιά!

Μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, αλλά μικροί και μεγάλοι θα κρατήσουμε τη μαγεία και τις παραδόσεις, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

Το σπίτι θα γεμίσει με όμορφες μυρωδιές, γέλια και μουσικές και τα παιδιά θα βρουν και φέτος με ένα μαγικό τρόπο τα δώρα τους κάτω από το δέντρο. Και πόση αγωνία έχουν για αυτά τα δώρα!

Αν αναρωτιέσαι τι δώρο να κάνεις στα παιδιά σου, τα εγγόνια σου ή τα ανιψάκια σου… εδώ θα βρεις μερικές πολύ όμορφες ιδέες. Ασφαλώς πρόκειται για βιβλία!

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο τρυφερό από το να διαβάζεις ένα βιβλίο στο παιδί σου λίγο πριν κοιμηθεί ή από το να διαβάζετε παρέα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να συζητάτε για ιστορίες, αξίες και ήρωες που θα τους δώσουν έμπνευση.

Η Βαλίτσα

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά
Για ηλικίες 4+

Ένα από τα αγαπημένα μας παιδικά βιβλία για φέτος. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μάθουμε στα παιδιά μας ότι κάνενα πλάσμα δεν πρέπει να νιώθει ξένο. Να δείχνουμε την αγάπη και την καλοσύνη μας σε όλους όσους μας έχουν ανάγκη!

Γκάζια στην πίστα! – Λέχη Σέργουφ Χολμς (#13)

Σέργουφ Χολμς
Για ηλικίες 7+

Η Λέσχη Μυστηρίου Σέρφου Χολμς μπαίνει σε νέες περιπέτειες! Η Τζιούλια, ο Ντιέγκο και ο Σέργουφ Χολμς θα βρεθούν στο Μονακό. Μια ακόμη ιστορία γεμάτη μυστήριο και δράση.

Τα βιβλία μυστηρίου μαγεύουν τα παιδιά. Τα καθηλώνουν. Τα κάνουν να μην θέλουν να το αφήσουν από τα χέρια τους.

20 σπουδαίοι πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο

Για ηλικίες 8+

20 πρωτοπόροι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην εξέλιξη της ανθρωπότητας! Ποιο ήταν το μυστικό τους; Διέθεταν ένα χαρισματικό μυαλό, αλλά και δύναμη να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Από μικρή ηλικία έθεταν στόχους στη ζωή τους, ήταν προσηλωμένοι στο αντικείμενο μελέτης τους και, με κίνητρο το πάθος τους, μας πρόσφεραν σπουδαίες πρωτοποριακές ανακαλύψεις.

20 Σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο

20 σπουδαία κορίτσια
Για ηλικίες 10+

Ένα από τα πιο κλασικά μας βιβλία που έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από μικρούς και μεγάλους! Μέσα από τις ιστορίες σπουδαίων προσωπικοτήτων της Ιστορίας, θα εμπνεύσει κάθε μικρή αναγνώστρια και κάθε μικρό αναγνώστη, και θα τους δείξει ότι όλα είναι δυνατά ακόμα κι αν οι άλλοι γύρω τους δεν τους πιστεύουν.

Ιλιάδα & Οδύσσεια – Κορίτσια που έγιναν μύθος

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 8+

Δεκαοκτώ μυθικές ηρωίδες –θεές και θνητές, νύμφες των δασών και των θαλασσών και μια μάγισσα– πιάνουν το νήμα του παραμυθιού, η μία μετά την άλλη, και αφηγούνται ιστορίες για μάχες και έρωτες, μοιραίες γνωριμίες και αιχμαλωσίες, θάρρος και αλτρουισμό, προδοσία και συγχώρεση.

Παράλληλα, τις παρακολουθούμε σε στιγμές δράσης ή στιγμιότυπα-σταθμούς της ζωής τους, για να ανακαλύψουμε τον ρόλο που έπαιξαν, εκούσια ή ακούσια, σε δύο από τις αρχαιότερες, πιο συναρπαστικές και πιο αγαπημένες μυθικές περιπέτειες του κόσμου: την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Γέτι- Η δύναμη του ακόμη

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 4+

Ένα βιβλίο που κρύβει μια απίστευτη μαγεία και δύναμη. Τη δύναμη του ακόμη. Αυτή που μαθαίνει στα παιδιά πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα!

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Οικογένεια είναι…

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά
Για ηλικίες 5+

Ένα βιβλίο από την Κατρίνα Τσάνταλη για όλους. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα… Οικογένεια είναι εκεί όπου ένα παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Κι αυτό είναι το πιο δυνατό μήνυμα του βιβλίου.

Σι Λόντε – Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 4+

Γιορτές χωρίς μουσική γίνεται; Η Σι Λόντε είναι ένα παιδικό βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, δράση, όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας. Ένα από τα βιβλία που σίγουρα αξίζει να διαβάσει το παιδί σας. Ή ένα δώρο που κάθε μικρός (και μεγάλος θα εκτιμήσει).

 Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά
Για ηλικίες 6+

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Δεν βλέπω την ώρα να έρθει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!!! Μόνο που έκανα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάφα! Έστειλα το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση. Τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει το σπίτι μας ο Άγιος Βασίλης; Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο για να φέρει όπως και δήποτε τα δώρα μας το βράδυ της Παραμονής!!! Ίσως χρειαστεί να βάλω ακόμα μερικές πινακίδες.

Αυτά θέλω να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

Η Παναγία των Παρισίων (Κασετίνα με βιβλίο και παζλ)

χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά
Για ηλικίες 5+

Μια κλασική ιστορία σε ένα παιδικό βιβλίο-παζλ που μιλάει για την καλοσύνη και τη δύναμη της αγάπης. Η εσωτερική ομορφιά είναι το μόνο που μετράει και αυτό πρέπει να μάθουμε στα παιδιά.

Μη χάσετε και το άλλο βιβλίο – παζλ: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.

ΥΓ: Αν ψάχνετε γενικά προτάσεις για χριστουγεννιάτικα βιβλία, θα τις βρείτε όλες εδώ!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *