Αγαπημένα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά!

Είμαστε μερικές εβδομάδες μακριά από την αγαπημένη γιορτή όλων, μικρών και μεγάλων.

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Μπορεί να μην κάνουμε ταξίδια ή ρεβεγιόν με πολύ κόσμο, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη μαγεία των γιορτών.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε ποιοτικά τον χρόνο μας με τον στενό οικογενειακό μας κύκλο, αλλά και να μην ξεχάσουμε όσους αγαπάμε και φέτος για πρώτη χρονιά, ίσως περάσουμε τις γιορτές χωριστά. Η δική μας πρόταση; Εκτός από τα λαμπιόνια, τα λαχταριστά γλυκά, τις όμορφες μουσικές και τα τραγούδια, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα βιβλία!

Αν έχετε μικρά παιδιά ή θέλετε να κάνετε δώρα στα ανιψάκια σας, τα εγγόνια, τα παιδιά φίλων σας… τότε έχουμε μερικές φανταστικές προτάσεις!

Δείτε συγκεντρωμένα όλες τις προτάσεις μας για τα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά!

Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER- Ολίβια (Μυστικό τετράδιο, #8)

Για ηλικίες 6+

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Δεν βλέπω την ώρα να έρθει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου!!! Μόνο που έκανα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ γκάφα! Έστειλα το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση. Τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει το σπίτι μας ο Άγιος Βασίλης; Πρέπει να καταστρώσω ένα σχέδιο για να φέρει όπως και δήποτε τα δώρα μας το βράδυ της Παραμονής!!! Ίσως χρειαστεί να βάλω ακόμα μερικές πινακίδες.

Αυτά θέλω να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

Γέτι- Η δύναμη του ακόμη

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 4+

Μπορεί να μην είναι «χριστουγεννιάτικο» βιβλίο, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει. Αλλά σίγουρα κρύβει μια απίστευτη μαγεία και δύναμη. Την δύναμη του ακόμη. Αυτή που μαθαίνει στα παιδιά πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα!

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας, μέσα από τη φαντασία της συγγραφέως και εικονογράφου Μαρίνας Γιώτη.

Ο Άγιος Βασίλης φοράει πάνα!

Για ηλικίες 5+

Ο Άγιος Βασίλης κάνει μια ευχή… μια μαγική ευχή μέσα από την καρδιά του… να ξαναγίνει νέος! Η ευχή του όμως είναι τόσο δυνατή που γίνεται ξανά μωρό! Τι συμφορά στον Βόρειο Πόλο! Τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, και ο Άγιος Βασίλης φοράει καλτσάκια αντί για μπότες, πάνα αντί για την κόκκινη στολή και φωνάζει «Αγκού-αγκού-αγκού!» αντί για «Χο-χο-χο!»

Παιδιά, φέτος πολύ δύσκολα θα πάρετε δώρα, εκτός αν…

Σι Λόντε- Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 4+

Γιορτές χωρίς μουσική γίνεται; Η Σι Λόντε είναι ένα παιδικό βιβλίο γεμάτο περιπέτεια, δράση, όμορφες και συγκινητικές στιγμές. Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας. Ένα από τα βιβλία που σίγουρα αξίζει να διαβάσει το παιδί σας. Ή ένα δώρο που κάθε μικρός (και μεγάλος θα εκτιμήσει).

Η Παναγία των Παρισίων (Κασετίνα με βιβλίο και παζλ)

Για ηλικίες 5+

Μια κλασική ιστορία σε ένα παιδικό βιβλίο-παζλ που μιλάει για την καλοσύνη και τη δύναμη της αγάπης. Η εσωτερική ομορφιά είναι το μόνο που μετράει και αυτό πρέπει να μάθουμε στα παιδιά.

Μη χάσετε και το άλλο βιβλίο – παζλ: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.

Οικογένεια είναι…

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά
Για ηλικίες 5+

Ένα βιβλίο από την Κατρίνα Τσάνταλη για όλους. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου, στέλνοντας ένα και μοναδικό μήνυμα… Οικογένεια είναι εκεί όπου ένα παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια. Ευτυχισμένο.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Κι αυτό είναι το πιο δυνατό μήνυμα του βιβλίου.

Μια στάλα μαγεία

Για ηλικίες 9+

Στο νησί του Κροουστόουν με τους Ομιχλώδεις Βάλτους, οι αδερφές Γουίντερσινς θα προσπαθήσουν να σπάσουν μια αρχέγονη κατάρα. Κάθε κορίτσι έχει κληρονομήσει ένα μαγικό κειμήλιo· μια ταξιδιωτική τσάντα για να ταξιδεύουν στον χρόνο, τέσσερις ξύλινες κούκλες για να γίνονται αόρατες κι έναν καθρέφτη με γοργόνες για να μιλούν μέσα από αυτόν… Θα διεκδικήσουν μια ζωή με ευκαιρίες πασπαλισμένες με τη μαγεία της περιπέτειας, αλλά πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψουν το μυστήριο της μάγισσας Σόρσα…

Το Συννεφουργείο και ο κρυμμένος θησαυρός (Το εξπρές για τις Απίθανες Χώρες)

Για ηλικίες 7+

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την επίσκεψη της Σούζαν στις Απίθανες Χώρες και ήδη ανυπομονεί να έρθει η ώρα που θα εμφανιστεί ξανά το Φανταστικό Ταχυδρομικό Εξπρές και θα τη μεταφέρει στη Χώρα των Τρολ. Έχει λάβει μια πρόσκληση για τη βασιλική δεξίωση κατά την οποία θα γίνουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου εξπρές.

Ο Φλετς φτάνει στο σπίτι της την προκαθορισμένη ώρα, κοιμίζει με ένα ξόρκι τους γονείς της και με ένα παλιό βαγονέτο ταξιδεύουν παρέα ως τον μεγάλο σταθμό των τρένων. Η Σούζι συναντά τους παλιούς ­φίλους της, όμως λίγο πριν από τα αποκαλυπτήρια του εξπρές γίνεται ένας μεγάλος σεισμός. Ένας απροσδόκητος κακοποιός θέλει να καταστρέψει τη Χώρα των Τρολ! Η Σούζαν και οι φίλοι της πρέπει να αγωνιστούν μέσα σε μαγικούς κόσμους νέφους και στο μυστικό σπήλαιο με το θησαυροφυλάκιο για να πιάσουν τον ένοχο, προτού χαθεί για πάντα αυτή η χώρα…

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη;

Για ηλικίες 4+

Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.

Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι;

 Έξι στολίδια ταξιδεύουν

παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων
Για ηλικίες 4+

Η ιστορία των έξι χριστουγεννιάτικων στολιδιών, μας ταξιδεύει μαζί τους, σε μακρινούς τόπους στη σφαίρα της φαντασίας και ζούμε απίστευτες περιπέτειες διαβάζοντάς την.

Η Βαλίτσα

βιβλία ενσυναίσθησης για παιδιά
Για ηλικίες 4+

Το αφήσαμε για το τέλος γιατί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας παιδικά για φέτος. Μπορείς να μην είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικο, αλλά είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη. Να μάθουμε στα παιδιά μας πως αυτές τις ημέρες δεν τις περνάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι και θα πρέπει να δείχνουμε αγάπη και καλοσύνη σε κάθε πλάσμα που μας έχει ανάγκη.

Όχι μόνο αυτές τις γιορτινές μέρες, αλλά και τις 365 του χρόνου.

Υ.Γ. Βρείτε εδώ συγκεντρωμένα περισσότερα προτάσεις για Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά. Ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές με υγεία!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *