9 βιβλία ψυχολογίας που αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας

Βιώνουμε μια περίοδο κρίσης κι έχουμε δύο επιλογές: Είτε να την αφήσουμε να μας καταβάλει, είτε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε πράγματα που μας ικανοποιούν και να περάσουμε αυτήν την περίοδο όσο πιο «ανώδυνα» γίνεται, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. 

Τα βιβλία αποτελούν ένα μέσο διαφυγής. Είναι εκείνα που μας συντροφεύουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και αποτελούν ένα παράθυρο για την ηρεμία της ψυχής μας. Όπως αναφέραμε, τώρα, όπως και στο πρώτο lockdown, είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε λίγο το μέσα μας, να «αποσυνδεθούμε» λίγο από όλες τις αρνητικές ειδήσεις που διαβάζουμε, να δούμε πώς θα γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο αλλά και να τον κάνουμε λίγο καλύτερο.

Και σε αυτό μας βοηθάνε τα βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης, προσωπικής ανάπτυξης, self-help, πνευματικής αναζήτησης ή όπως αλλιώς θέλετε να τα ονομάσουμε. Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένα βιβλία που αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για τον καθένα μας και σίγουρα αξίζει να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε αυτά.

Το Υποσυνείδητo

βιβλία για το υποσυνείδητο

Τώρα έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας, για να συνομιλήσετε με το υποσυνείδητό σας, να το ενεργοποιήσετε και να σβήσετε οτιδήποτε αρνητικό δεν χρειάζεται. Το συγκεκριμένο βιβλίο του δρ Mike Dow, συγγραφέα αρκετών best sellers στη λίστα των New York Times, αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον.

Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε και το ηχητικό υλικό, το οποίο θα σας βοηθήσει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι.

Ανάμεσα σε Ηλίθιους

Ανάμεσα σε ηλίθιους

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να επικοινωνήσεις με όσους δεν «επικοινωνούν».

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις το παιδί μέσα σου και να γίνετε φίλοι. Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Η Σχολή των Θεών

βιβλία αυτοβελτίωσης

Αν αλλάξεις εσύ, θα αλλάξει κι ο κόσμος. Αρκεί να κοιτάξεις μέσα σου. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει. Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία σας.

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις

Η ζωή περνά πολύ γρήγορα και δεν συνειδητοποιούμε τελικά τι είναι πραγματικά σημαντικό και τι έχει αξία. Το συγκεκριμένο βιβλίο του Sharma, αποτελεί ένα εγχειρίδιο που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν σε ό,τι έχει αξία και να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή. Να ζήσουν δηλαδή μια χαρούμενη, έντονη και ουσιαστική ζωή.

Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν

Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν

Αν έχει διαβάσει την Κότα που Ονειρευόταν να πετάξει, γνωρίζεις πως οι ιστορίες της Sun-Mi Hwang είναι ιδιαίτερες και πολύτιμες. Η συγκεκριμένη ιστορία μας καλεί να κοιτάξουμε στα κατάβαθα του εαυτού μας, να κάνουμε ένα ταξίδι αυτογνωσίας μπροστά στην αβεβαιότητα, ένα ταξίδι συγχώρεσης και αγάπης.

Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ

διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων

Ήρθε η ώρα να ζήσετε μια ζωή που εσείς επιλέγετε για εσάς και όχι οι άλλοι. Από τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση μέχρι τη γλώσσα του σώματος και τη διεκδικητικότητα, η Εύη Ξυραφά προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ζωής. Και κυρίως, να ζήσετε ευτυχισμένοι!

Η σοφία των αιώνων

Η σοφία των αιώνων

Τι θα είχαν να μας πουν σήμερα οι σοφοί μας πρόγονοι; Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Wayne Dyer, εντρυφώντας στη διδασκαλία των πνευματικών ανθρώπων του παρελθόντος, ανασύρει αξίες και σοφία για το παρόν. Πρόκειται για ένα πολύτιμο και ωφέλιμο δώρο για όλους μας, που προσεγγίζει την αυθεντική σοφία μέσα από τα λόγια εξήντα μεγάλων διανοούμενων.

Γράψε τη δική σου ιστορία

Γράψε τη δική σου ιστορία

Κάτι τελευταίο από εμάς με πολλή αγάπη. Αυτό το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ημερολόγιο δράσης για τη νέα χρονιά. Εδώ θα καταγράφετε τις σκέψεις σας, τα θέλω σας, τους στόχους σας. Μέσα θα βρείτε πρωτότυπες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να συνθέσετε το παζλ της δικής σας ζωής. Απολαύστε την πορεία προς κάθε σας προορισμό και ετοιμαστείτε να παραδώσετε στον κόσμο τον καλύτερο εαυτό σας.

ΥΓ: Ανακαλύψτε πολλά ακόμα βιβλία ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

One Comment

  1. Pingback: Ένα διαφορετικό ημερολόγιο για τη νέα χρονιά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *