Παιδικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων με σπουδαία μηνύματα!

Τα παιδικά βιβλία αποτελούν μικρούς θησαυρούς σοφίας και πολιτισμού. «Γυμνάζουν» τα παιδιά μας πνευματικά και συναισθηματικά. Δίνουν τροφή για σκέψη, άλλες φορές ταξιδεύουν κι άλλες φορές αποτελούν ένα καταφύγιο. 

Η καραντίνα αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά μας, διαβάζοντας βιβλία. Βιβλία με ουσιαστικά μηνύματα, τα οποία θα αποτελέσουν την αφορμή για όμορφες συζητήσεις μαζί τους.

Είναι αρκετοί οι Έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων που μέσα από τις τρυφερές τους ιστορίες, μαθαίνουν στα παιδιά μας την αξία της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, τους μαθαίνουν πως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα, πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα στη ζωή τους.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 βιβλία από Έλληνες συγγραφείς παιδικών βιβλίων για να διαβάσεις μαζί με τα παιδιά σου ή να κάνεις δώρο στα εγγόνια σου, τα ανίψια σου ή οποιονδήποτε μικρό φίλο έχεις!

Οικογένεια είναι… – Κατρίνα Τσάνταλη

Οικογένεια είναι
Για ηλικίες 5+

Μέσα από αυτό το βιβλίο, η συγγραφέας απαντά στο ερώτημα «Τι είναι οικογένεια;». Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει περιθωριοποίηση, απόρριψη, εκφοβισμό, επειδή η οικογένειά του πιθανόν να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Γιατί τελικά οικογένεια είναι… όπου το παιδί μεγαλώνει με αγάπη και ασφάλεια. Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους!

Γέτι, Η δύναμη του ακόμη  – Μαρίνα Γιώτη

Για ηλικίες 4+

Με λίγα λόγια… Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το προσπαθήσεις! Αυτό είναι το μήνυμα του «Γέτι» της Μαρίνας Γιώτη, το οποίο αποτελεί ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό φαινόμενο που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες των παιδιών μας.

Ιλιάδα & Οδύσσεια – Κορίτσια που έγιναν μύθος- Κατερίνα Σέρβη

Για ηλικίες 8+

Μαθαίνουμε 18 μυθικές ηρωίδες –θεές και θνητές, νύμφες των δασών και των θαλασσών και μια μάγισσα– πιάνουν το νήμα του παραμυθιού, η μία μετά την άλλη, και αφηγούνται ιστορίες για μάχες και έρωτες, μοιραίες γνωριμίες και αιχμαλωσίες, θάρρος και αλτρουισμό, προδοσία και συγχώρεση.

Κάθε μια από αυτές, περνάει το δικό της μήνυμα στα παιδιά!

Σι Λόντε, Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική  – Μίλτος Πιστώφ

Για ηλικίες 4+

Μια συναρπαστική διαδρομή, μια πολύ τρυφερή ιστορία. Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ­θέληση μέσα μας. Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τη Σι Λόντε και την ιστορία τους, θα την ακολουθήσουν στην συναρπαστική περιπέτειά της, θα μπουν στον χώρο της μουσικής αλλά και του θεατρικού παιχνιδιού!

Έξι στολίδια ταξιδεύουν   -Ευγένιος Τριβιζάς

Έξι στολίδια ταξιδεύουν
Για ηλικίες 4+

Για το τέλος, αφήσαμε ένα πολύ αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο βιβλίο του σπουδαίου Ευγένιου Τριβιζά.

Έξι χριστουγεννιάτικα στολίδια δραπετεύουν ένα βράδυ από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και γυρίζουν τον κόσμο με ένα ιπτάμενο χαλί. Η συγκεκριμένη ιστορία μας ταξιδεύει μαζί τους, σε μακρινούς τόπους στη σφαίρα της φαντασίας και ζούμε απίστευτες περιπέτειες διαβάζοντάς την.

Υ.Γ.1. Βρείτε εδώ περισσότερα παιδικά βιβλία!

Υ.Γ.2. Βρείτε εδώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολλά παιδικά μας βιβλία!

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *