Βιβλιόφιλοι ενωθείτε! Έχουμε ραντεβού σε όλα τα μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας!

Για δεύτερη χρονιά γιορτάζουμε την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων!

Κι αυτή τη φορά, η μέρα είναι αφιερωμένη στις Λέσχες Ανάγνωσης! Σε εκείνες τις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που βρίσκονται μια φορά το μήνα, συνήθως σε κάποιο βιβλιοπωλείο, αλλά και όχι μόνο, και μιλούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.

Πότε; 26 Σεπτεμβρίου.
Πού; Στα μικρά βιβλιοπωλεία!
Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα της Ημέρας των Μικρών Βιβλιοωπλείων 2020!

Συγκεκριμένα, στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε #mialesxistamikra και γινόμαστε μια μεγάλη Λέσχη Ανάγνωσης. Θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γίνουμε έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Να ζήσουμε την εμπειρία που για μερικούς κρατά χρόνια ολόκληρα, ενώ για άλλους τώρα πρόκειται να ξεκινήσει.

Βιβλιόφιλοι ενωθείτε, έχουμε ραντεβού στους αγαπημένους μας χώρους, στα μικρά βιβλιοπωλεία. Γιατί εκεί; Γιατί είναι οι χώροι που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν το διάλογο γύρω από το βιβλίο και την ανάγνωση. Είναι χώροι ανταλλαγής ιδεών, διαφωνίας και κατανόησης διαφορετικών απόψεων και ερμηνειών. Είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων
Για να είναι η μέρα ασφαλής:

  • Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη μετά από επικοινωνία με το εκάστοτε βιβλιοπωλείο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
  • Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως ισχύουν σε κάθε περιφέρεια.
  • Στα βιβλιοπωλεία-καφέ ισχύει ό,τι και στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Ενημερωθείτε για μέτρα και λοιπές δράσεις στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook, Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων – Little Bookstores Day.

Η διοργάνωση της 2ης Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων είναι μια πρωτοβουλία του LITTLE BOOKSTORES. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Απριλίου 2018, όπου βιβλιοπώλες, εκδοτικοί, συγγραφείς, εικονογράφοι και αναγνώστες συνδέθηκαν σε μια μεγάλη γιορτή!

???? Αυτή είναι η πρώτη αφίσα της φετινής Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων! Δια χειρός Zafouko Yamamoto's Illustrations από τη…

Gepostet von Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων – Little Bookstores Day am Samstag, 19. September 2020

 

Στις 26 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, έχουμε γιορτή! Στα μικρά βιβλιοπωλεία. Σε αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας. Στο μέρος όπου οι συγγραφείς μπορούν να συνδεθούν με τους αναγνώστες, όπου ανακαλύπτουμε τον κόσμο των βιβλίων, όπου τα παιδιά γοητεύονται από τη συγκίνηση της ανάγνωσης που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

ΥΓ: Στη φωτογραφία το βιβλιοπωλείο Ακυβέρνητες Πολιτείες, στη Θεσσαλονίκη (Αλ. Σβώλου 28)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *