Από Ακρίτα και Ξανθούλη, μέχρι τον Jared Diamond: Αυτά είναι τα νέα βιβλία του Φθινοπώρου!

Ένας από τους λόγους που κάθε φορά ανυπομονούμε για το Φθινόπωρο, είναι για να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα μας βιβλία! Κι από 23 Σεπτεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα βρείτε αγαπημένους τίτλους που θα σας ταξιδέψουν!

Από τα νέα βιβλία, έχουμε ξεχωρίσει το «Έθνη σε Αναταραχή», από τον συγγραφέα του best seller «Όπλα, μικρόβια και ατσάλι», τα νέα μυθιστορήματα των αγαπημένων Έλενα Ακρίτα και Γιάννη Ξανθούλη και πολλά πολλά ακόμη. Ας ρίξουμε μια ματιά!

Η κατηγορία μας «Ελληνική πεζογραφία» θα γίνει ακόμη πιο πλούσια σε περιεχόμενο, αφού θα προστεθούν δύο πολύ αγαπημένα μυθιστορήματα από την Έλενα Ακρίτα και τον Γιάννη Ξανθούλη. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που έκαναν τα Τάπερ της Αλίκης, η Έλενα Ακρίτα επιστρέφει με ένα ακόμα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα που αγγίζει όχι μόνο το μυαλό, αλλά και την καρδιά. Με φόντο τις σύγχρονες, πολύχρωμες γειτονιές της Αθήνας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα των πρωταγωνιστών, αλλά ουσιαστικά ερχόμαστε ανετιμέτωποι με τον εαυτό μας. Σε μια εποχή που τα δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο και που οι ακραίες κραυγές προσπαθούν να καλύψουν κάθε συζήτηση, η Έλενα αφηγείται μια υπέροχη ιστορία και παράλληλα η πένα της γίνεται αγωγός για να ακουστεί η φωνή που ξεκινάει από μέσα μας.

Ποια είναι η ιστορία στο νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, το οποίο ανυπομονούμε να κρατήσουμε στα χέρια μας; Κάποτε, λοιπόν, γεννήθηκε εν Αθήναις η Αμφιτρίτη Βράνη του Κυρίλλου… Διαισθητικά, χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. Όμως δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλ’ αυτά, το ένστικτό της –φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε– την έκανε να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Κι επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης… Δεν την συγχώρεσαν για την τόλμη της και δεν συγχώρεσε κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε να επιζεί και να διαιωνίζει μια νοσταλγία πέρα από το χθες όπου στοίβαζε τα πάθη της. Δεν έμενε τώρα παρά να αποδείξει ότι η φάλτσα ζωή της όφειλε να την δικαιώσει, αν και κάλπαζε στην όγδοη δεκαετία της. Όμως είχε κι ένα αξόδευτο στοκ νεότητας – κι αυτό ακριβώς ήταν το διαβατήριο που την έκανε προσβάσιμη στο ερεθιστικό ντόμινο των συμπτώσεων. Συμπτώσεις, που θα τις έλεγες και εκκρεμότητες…

Όλα αυτά σε μια τωρινή Αθήνα, ασυγχρόνιστη με την αισθητική ηθική της, γεμάτη από ίχνη απόντων. Θα ψάξει τελικά τις αφορμές της απελπισίας της με επιείκεια, υπερασπιζόμενη όμως και τους θυμούς της.
Έτσι ήταν η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη. Μια γυναίκα που μπορούσε να διαπρέψει ως γιατρός, ως ηθοποιός, ως νεκρή και ως αστέρι σε έναν γαλαξία συμβάσεων. Προτίμησε την ανατροπή, αυτοσαρκάζοντας την αδιαπραγμάτευτη μοναξιά της και τις ήττες της, που τις έκανε να δείχνουν νικηφόρες. Κι έτσι συνεχίζει…

Στην κατηγορία «Ξένη πεζογραφία» έρχονται επίσης, πολλά αγαπημένα βιβλία. Κι εμείς έχουμε ήδη ξεχωρίσει τα δύο παρακάτω!

Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν, Sun-Mi Hwang (7 Οκτωβρίου)

H διάσημη συγγραφέας Sun-Μi Hwang, συγγραφέας του κλασικού βιβλίου «Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει», επιστρέφει με ένα συγκινητικό νέο μυθιστόρημα για την αναγέννηση και τη φιλία. Ολόκληρη η ζωή του Κανγκ είναι ένα θαύμα. Κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και να γίνει ο διοικητής μιας επιτυχημένης κατασκευαστικής εταιρείας. Όταν θα διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, θα επιστρέψει στην παλιά του γειτονιά, στον Λόφο με τις Κερασιές. Αγοράζει ένα ετοιμόρροπο παλιό σπίτι στο οποίο σκοπεύει να αποσυρθεί, μακριά από τον κόσμο, όμως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν άλλα σχέδια.

Μια ιστορία εξιλέωσης ενός πληγωμένου άντρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει την πίστη του στην ανθρωπιά. Ένα ταξίδι στο παρελθόν και στα κατάβαθα του εαυτού, ένα ταξίδι αυτογνωσίας μπροστά στην αβεβαιότητα, ένα ταξίδι συγχώρεσης και αγάπης που μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αγγίζει την ψυχή του αναγνώστη.

Το Δωμάτιο με τις πεταλούδες, Lucinda Riley (4 Νοεμβρίου)

Νέο βιβλίο από την αγαπημένη Lucinda Riley, τη συγγραφέα της σειράς «Κόρες των Αστεριών» που τόσο πολύ έχετε αγαπήσει!

Η Πόουζι ζει στο όμορφο οικογενειακό της σπίτι, την Έπαυλη του Ναυάρχου, κάπου στην αγγλική εξοχή, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια κυνηγώντας πεταλούδες με τον αγαπημένο της πατέρα και στη συνέχεια μεγάλωσε και τα δικά της παιδιά. Σε ώριμη ηλικία πια, ξέρει ότι ήρθε η ώρα να πάρει μια οδυνηρή απόφαση. Παρά τις αναμνήσεις της από το σπίτι και τον εξαίσιο κήπο που φροντίζει με αγάπη επί είκοσι πέντε χρόνια, το οίκημα έχει αρχίσει να καταρρέει και η Πόουζι καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να το πουλήσει. Και τότε εμφανίζεται ένα πρόσωπο από το παρελθόν – ο Φρέντι, ο πρώτος της έρωτας, που την εγκατέλειψε, ραγίζοντάς της την καρδιά πριν από πολλά χρόνια. Παλεύοντας ήδη να τα βγάλει πέρα με τις αποτυχημένες επαγγελματικές προσπάθειες του γιου της Σαμ και την ξαφνική επανεμφάνιση του
γιου της Νικ έπειτα από δέκα χρόνια στην Αυστραλία, η Πόουζι δεν είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί στο φλερτ του Φρέντι. Όμως, χωρίς να το ξέρει η Πόουζι, ο Φρέντι –και η Έπαυλη του Ναυάρχου– κρύβουν ένα συγκλονιστικό μυστικό που πρόκειται να αποκαλυφθεί…

Θέλω, Πιστεύω, Μπορώ- Τα 3 κλειδιά της ζωής, Εύη Ξυραφά (23 Σεπτεμβρίου)

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, το «Θέλω, Πιστεύω, Μπορώ» αποτελεί ένα βιβλίο που θα μας προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση της ζωής.

Τι σημαίνει βασικές δεξιότητες ζωής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας; Γεννιέσαι αισιόδοξος ή γίνεσαι; Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος στη ζωή μας; Πώς οι ταμπέλες που «μας φοράνε» οι άλλοι καταλήγουν να επηρεάζουν όλη τη ζωή μας; Πώς μπορείς να μεταδώσεις αρχές και αξίες στα παιδιά σου; Σε τι υπερτερούν οι άνθρωποι που έχουν θετική σκέψη; Πώς τεκμηριώνεται αυτό; Τι οδηγεί τους ανθρώπους σε συγκρούσεις; Πώς μπορούν να αποφευχθούν; Τα σημαντικότερα εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας είναι οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Από τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση, μέχρι τη γλώσσα του σώματος και τη διεκδικητικότητα, η Εύη Ξυραφά προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ζωής. Και το κυριότερο: να ζείτε ευτυχισμένοι και με αρμονία, τη ζωή που εσείς επιλέξατε να ζήσετε και όχι οι άλλοι για εσάς!

Αν σας ενδιαφέρουν τα ιστορικά και πολιτικά βιβλία, έχουμε ξεχωρίσει με βεβαιότητα τα «Έθνη σε αναταραχή» και την «Ιστορία του κόσμου σε 10 Αυτοκρατορίες».

 

Έθνη σε Αναταραχή, Jared Diamond (7 Οκτωβρίου)

 

Μια ευφυής ιστορία για το πώς και γιατί κάποια έθνη ξεπερνούν κρίσεις και τραυματικές στιγμές στην Ιστορία τους, από τον συγγραφέα των best sellers, Όπλα, μικρόβια και ατσάλι και Κατάρρευση. Σε μια εντυπωσιακή συγκριτική μελέτη, ο Jared Diamond μελετά 7 χώρες που κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν από κρίσεις που απείλησαν την ύπαρξή τους αλλά και να αναπτυχθούν, απαντώντας στα παρακάτω καίρια ερωτήματα: Ποιες ιδιότητες των χωρών αυτών συντέλεσαν στην έξοδό τους από την κρίση; Υπάρχουν ομοιότητες στη διαχείριση των προσωπικών και των εθνικών αναταραχών; Ποιους μηχανισμούς διαχείρισης μπορούμε να δανειστούμε από την ψυχοθεραπεία για να ερμηνεύσουμε την άνοδο και πτώση κάποιων κρατών; Έχοντας ζήσει για μεγάλα διαστήματα σε πέντε από τις εφτά αυτές χώρες και μιλώντας τη γλώσσα τους, ο Diamond είναι σε θέση να παρουσιάσει τα ιστορικά γεγονότα τόσο μέσα από το πρίσμα των βιωμάτων του όσο και από μαρτυρίες ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις τα έζησαν από πρώτο χέρι. Τελικά, μπορούμε να διδαχτούμε από τα μαθήματα του παρελθόντος;

Η Ιστορία του κόσμου σε 10 αυτοκρατορίες, Paul Strathern (4 Νοεμβρίου)

Από την Ακκαδική Αυτοκρατορία ως τη σύγχρονη Αμερική, το βιβλίο Η Ιστορία του Κόσμου σε 10 Αυτοκρατορίες χαρτογραφεί την ιστορία του κόσμου μέσα από τις ιστορίες των δέκα μεγαλύτερων αυτοκρατοριών του. Μέσω αυτής της θεώρησης εξετάζεται η θέληση της ανθρωπότητας για δύναμη και εξουσία, άλλοτε με διαβόητες μεθόδους και άλλοτε με μεθόδους και μορφές που έχουν γίνει ελάχιστα κατανοητές. Επιπλέον σκιαγραφείται η εξέλιξη της ανθρώπινης ενόρμησης για δημιουργία αυτοκρατοριών, από την ωμή στρατιωτική επιθετικότητα των αρχαίων μορφών αυτοκρατορίας ως την υποδόρια
αλλά εκτεταμένη πολιτιστική επιρροή που ασκούν οι σημερινές υπερδυνάμεις.

Οι αυτοκρατορίες παρουσιάζονται με όλες τους τις αντιφάσεις– όπως η Μογγολική Αυτοκρατορία, που ήταν η μεγαλύτερη σε αδιάλειπτη έκταση εδαφών αυτοκρατορία που υπήρξε ποτέ αλλά και η πιο βραχύβια. Αποκαλύπτει επίσης εντυπωσιακούς παραλληλισμούς ανάμεσα σε συχνά εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους ιστορικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι πυραμίδες δεν έχουν βρεθεί μόνο στην Αίγυπτο αλλά και στη Βαβυλώνα, στο Μεξικό και στην Κίνα αλλά και τις αδιαμφισβήτητες ομοιότητες ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές της ιστορίας για ένα νήπιο που βρέθηκε σ’ ένα καλάθι που εμφανίζονται στην Παλαιά Διαθήκη, στον καταγωγικό μύθο των Ακκάδων αλλά και στον Ινδουισμό. Πάνω απ’ όλα, στο βιβλίο αποκαλύπτεται πώς η ανθρώπινη φιλοδοξία για αυτοκρατορικό μεγαλείο, οπουδήποτε και αν αυτή εκδηλώθηκε –από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ως τον Χίτλερ–, εκπορεύεται πάντα από τη φαντασίωση μιας ουτοπίας και από το όνειρο για αθανασία.

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε όλα τα βιβλία μας που θα φτάσουν το Φθινόπωρο στα ράφια των βιβλιοπωλείων; Δείτε εδώ αναλυτικά το εκδοτικό πλάνο του Β” εξαμήνου για το 2020!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *