Αντιμετωπίζοντας τον πανικό, τις φοβίες και την κατάθλιψη

Καθημερινά όλοι αντιμετωπίζουμε ορισμένες δυσκολίες στη ζωή μας, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές. Και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε μιλώντας σε έναν φίλο μας, έναν ειδικό ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. 

Ίσως έρχεσαι αντιμέτωπος με διάφορες φοβίες που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σου, νιώθεις πως δεν μπορείς να τις ξεπεράσεις αλλά σε ξεπερνούν. Από την άλλη, καθώς όλα γύρω μας αλλάζουν, ίσως βιώνεις έντονες καταστάσεις άγχους και κρίσεις πανικού. Ακόμη, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται πεσμένοι κάποια στιγμή της ζωής τους, αλλά ύστερα από λίγο διαπιστώνουν ότι νιώθουν καλύτερα. Δυστυχώς, κάποιες φορές αυτή η κακή διάθεση δεν βελτιώνεται και η κατάθλιψη απλώνει τα πλοκάμια της.

Στη σειρά «Αντιμετωπίζοντας» θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Πρόκειται για συνοπτικά, μικρά, κατανοητά βιβλία που μπορείς να έχεις πάντα και παντού μαζί σου και να συμβουλεύεσαι οποιαδήποτε στιγμή το έχεις ανάγκη. Όταν νιώθεις πως κάτι σε απασχολεί, πως σταδιακά χάνεις τον έλεγχο της ζωής σου, τότε τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς -γραμμένα από επιστήμονες- θα σε βοηθήσουν.

Το κάθε ένα ουσιαστικά, διακρίνεται σε δύο μέρη, ένα θεωρητικό (για το τι πραγματικά είναι οι φοβίες, η κρίση πανικού, η κατάθλιψη) κι ένα πολύ πρακτικό μέρος με ασκήσεις, τεχνικές αντιμετώπισης και μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις σε σημαντικό βαθμό τα εμπόδια που δεν σε αφήνουν να ζήσεις ευτυχισμένος και ελεύθερος.

Σε αυτά τα βιβλία θα βρεις ορισμένες χρήσιμες και έγκυρες πληροφορίες, ενώ οι ασκήσεις έχουν στόχο να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου και να βελτιώσουν έτσι τη ζωή σου.

Αντιμετωπίζοντας… την κατάθλιψη

Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί τι είναι η κατάθλιψη και πώς σας κάνει να νιώθετε. Σας βοηθά να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα, προτείνει τεχνικές αντιμετώπισης και λειτουργεί συμπληρωματικά σε κάθε θεραπεία.

Θα μάθετε πώς:
• Εμφανίζεται η κατάθλιψη και τι την ανατροφοδοτεί.
• Να εντοπίζετε και να αποφεύγετε σκέψεις που συντηρούν την κατάθλιψη.
• Να αναπτύξετε δεξιότητες για επίλυση προβλημάτων και ισορροπημένη σκέψη.

Αισθάνεστε πιεσμένοι, δυστυχισμένοι, απελπισμένοι ή εκνευρισμένοι; Νιώθετε ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον σας για δραστηριότητες που προηγουμένως απολαμβάνατε; Μήπως όλα σας φαίνονται αγγαρεία ή αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι; Αν ισχύουν κάποια από τα παραπάνω, ίσως υποφέρετε από κατάθλιψη. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αντιμετωπίζοντας… τις φοβίες

 

Γραμμένο από ειδικούς επιστήμονες, αυτό το μικρό βιβλίο εξηγεί πώς αναπτύσσονται οι φοβίες και τι τις συντηρεί. Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που προσφέρει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναθεωρήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε.

Θα μάθετε πώς να:
• Βάλετε στόχους και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τους φόβους σας.
• Αποφύγετε τις υποτροπές και να επιλύσετε τα προβλήματά σας.

Έχετε ποτέ απορρίψει πρόταση για δουλειά επειδή το γραφείο που θα δουλεύατε είναι στον δωδέκατο όροφο και φοβάστε τα ύψη; Νιώθετε πανικό και τρέμετε όταν είστε κοντά σε έναν σκύλο, ακόμα κι αν πρόκειται για φιλικό κουτάβι με λουρί;
Δεν πήγατε στον γάμο της καλύτερής σας φίλης επειδή θα έπρεπε να μπείτε σε αεροπλάνο; Όλα δείχνουν ότι οι φόβοι σας έχουν αναβαθμιστεί σε φοβίες. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αντιμετωπίζοντας… τον πανικό

Η διαταραχή πανικού και οι κρίσεις πανικού ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός ο οδηγός αυτοβοήθειας εξηγεί πώς αναπτύσσεται ο πανικός και τι τον συντηρεί.
Πρόκειται για μια αναθεωρημένη έκδοση που παρουσιάζει τεχνικές γνωσιακής συμπεριφοριστικής θεραπείας, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματά της, καθώς δεν χρησιμοποιεί την ψυχανάλυση, αλλά μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τη σύνδεση ανάμεσα στις σκέψεις και στον πανικό.

Θα μάθετε πώς να:
• Εντοπίσετε και να αναγνωρίσετε τις σκέψεις που σας δημιουργούν πανικό.
• Κρατήσετε ένα ημερολόγιο πανικού.
• Χρησιμοποιείτε τεχνικές αναπνοής που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε.

Νιώθετε συχνά ταχυπαλμία, τάση για λιποθυμία και νομίζετε ότι παθαίνετε έμφραγμα; Εάν όλες οι εξετάσεις σας δείχνουν ότι δεν έχετε πρόβλημα υγείας, τότε υποφέρετε από κρίσεις πανικού. Διαβάστε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να δείτε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το πρόβλημα, για ανακούφιση των συμπτωμάτων και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *