10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Σεμπάστιαν Φίτζεκ!

Είναι ο μετρ των ψυχολογικών θρίλερ. Είναι ο άνθρωπος που κέρδισε την καρδιά του ελληνικού κοινού από το πρώτο του κιόλας βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Ο Σεμπάστιαν Φίτζεκ είναι ο άνθρωπος που μας έκανε να αμφισβητήσουμε το ίδιο μας το μυαλό, να νιώσουμε μέρος της ιστορίας, να ιδρώσουν τα χέρια μας απ” την αγωνία και φυσικά να μην μπορούμε να αφήσουμε κανένα βιβλίο του από τα χέρια μας.

Πόσα γνωρίζεις για αυτό το μυαλό που κρύβεται πίσω από τις πιο ανατρεπτικές ιστορίες;

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.

Και 10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Σεμπάστιαν Φίτζεκ…

  1. Έχει πουλήσει 12 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. (Ακόμη κι αν το γνωρίζεις, μια υπενθύμιση δεν κάνει ποτέ κακό!).
  2. Με τα πρώτα του χρήματα απ’ τη συγγραφή έκανε ένα πάρτι για την προώθηση του βιβλίου! (Δεν αγόρασε αυτοκίνητο, δεν άλλαξε σπίτι, δεν πήγε ένα ταξίδι… Τι άνθρωπος είσαι Φίτζεκ;;).
  3. Έχει κάνει σπουδές Νομικής, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ραδιόφωνο. (Κάτι έχουμε καταλάβει…).
  4. Έχει ένα πολύ ενεργό ελληνικό φαν κλαμπ! Μπορείς να το βρεις εδώ.
  5. Έχει τρία παιδιά, δύο γιους και μια κόρη. Κάθε βράδυ λέει στα παιδιά του ιστορίες από την ελληνική μυθολογία.
  6. Το πρώτο του βιβλίου, η Θεραπεία, έγινε bestseller στη Γερμανία το 2006, εκτοπίζοντας τον Κώδικα Da Vinci από την πρώτη θέση. (Τα συγχαρητήρια για αυτό το βιβλίο είναι λίγα!).
  7. Έχει λάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2016 κι έχει διακριθεί με 35.000 κριτικές με μέσο όρο 4 αστέρια στο Goodreads. (Σίγουρα ανάμεσα στις κριτικές θα είναι και οι δικές σου!).
  8. Το πιο αστείο email που έχει λάβει ήταν από έναν αναισθησιολόγο, ο οποίος του έστειλε ορισμένες ιδέες για το πώς μπορείς να σκοτώσεις κάποιον! (Καλό είναι όπου μπορούμε να βοηθάμε!).
  9. Είχε δηλώσει πως θα ήθελε να είχε γράψει το βιβλίο…. «Η σιωπή των αμνών».
  10. Έχει γράψει και ένα βιβλίο που απευθύνεται σε γονείς, με τίτλο «Ψάρια που σκαρφαλώνουν εκτός από δέντρα». (Ε, αυτό δεν το περιμέναμε!).

Το τελευταίο του βιβλίο; Ο Τρόφιμος. Κι αν δεν το έχεις διαβάσει, πρέπει σίγουρα να μπει στη λίστα σου!

 

Σεμπάστιαν Φίτζεκ

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *