Μια βιβλιοπώλισσα 27 ετών προτείνει έξυπνα βιβλία για παιδιά!

Αναζητώντας ξεχωριστά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, επισκεφτήκαμε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο CleverBooks.gr και ζητήσαμε από την ιδιοκτήτρια Μαρία Κούτρα να μας μιλήσει. Για την απόφαση να δημιουργήσει ένα eshop και για το πώς μικροί και μεγάλοι αναγνώστες επιλέγουν βιβλία online.

Ονομάζομαι Μαρία Κούτρα, είμαι 27 ετών και κατάγομαι από τις Σέρρες. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Ηλικίας και Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχω ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Μεταπτυχιακή Εργασία πάνω στη Συμβολή του παραμυθιού στην κατάκτηση του γραμματισμού στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης σε παιδιά -πρόσφυγες της προσχολικής ηλικίας.

Από τη νεανική μου ηλικία, είχα και έχω άμεση τριβή με παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εργάστηκα σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και ως εμψυχώτρια σε παιδικές ομάδες. Μου άρεσε να φτιάχνω μαζί με τα παιδιά τις δικές μας ιστορίες, παίρνοντας υλικό από παραμύθια με ευφάνταστο και πρωτότυπο περιεχόμενο.

Το 2016 μετακόμισα στην Αθήνα και εργάστηκα σε εκδοτικό οίκο με εκδόσεις παιδικών βιβλίων (Εκδόσεις Κεντικελένης).

Λόγω του χαρακτήρα μου, μου αρέσει να παρατηρώ και να καταγράφω ιδέες και συμπεριφορές. Αυτό, αρχικά, το έκανα για τα παιδιά στην τάξη μου και αργότερα πάνω στο κομμάτι της δουλείας μου.( Ίσως θα έλεγα το κομμάτι της παρατήρησης, με χαρακτηρίζει παντού και στα πάντα.) Όλα αυτά με οδήγησαν στη δημιουργία ενός online βιβλιοπωλείου βασιζόμενο στις καταγραφές και στα συμπεράσματα που συνεχώς διαπιστώνω τόσο από την επαγγελματική μου ιδιότητα όσο και από την επαγγελματική μου εμπειρία.

βιβλιοπωλείο clever books

Το CleverBooks.gr.

Με ιδιαίτερη χαρά θα ήθελα να σας παρουσιάσω, λοιπόν, το online παιδικό βιβλιοπωλείο CleverBooks.gr. Το βιβλιοπωλείο μου, που ως κύριο αναγνώστη έχει το παιδί, τους γονείς και επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης. Ως έναυσμα αποτέλεσε το επάγγελμα μου και η ανάγκη μου να νιώθω δημιουργική.

Συνεπώς, το 2018 αποφάσισα να κάνω πράξη τις ιδέες μου. Δημιούργησα ένα online βιβλιοπωλείο με στόχο τη διευκόλυνση των γονέων στην αναζήτηση βιβλίων για τα παιδιά τους. Ένα online βιβλιοπωλείο με κατηγοριοποιημένα όλα τα παιδικά βιβλία… Με δική του αρθρογραφία, σε θέματα που αφορούν όλες τις πτυχές του παιδιού. Να σημειωθεί, ότι τα άρθρα μας γράφονται από εκπαιδευτικούς και παιδοψυχολόγους.

Επιθυμώ να δημιουργήσω ένα μέσο που θα μπορώ να παρέχω την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους γονείς διαδικτυακά μέσω email, messenger, για την επιλογή του βιβλίου που χρειάζονται. Παράλληλα οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται μέσα από το blog μας για θέματα που σχετίζονται με το παιδί.

Οι δράσεις μας.

Το CleverBooks.gr είναι παντού σε όλη την Ελλάδα διαδικτυακά, αλλά συγχρόνως προσπαθεί να είναι κοντά και με το κοινό του μέσω των εκδηλώσεων που διοργανώνει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Η πρώτη μας εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό χωριό Καβησός του Νομού Έβρου. Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού δημιουργήσαμε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κατασκευές και το βιβλιοπωλείο μας προσέφερε βιβλία στους μικρούς μας φίλους.

Μία από τις ιδιαίτερες συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο που δεν έχει φυσικό κατάστημα είναι η έλλειψη άμεσης επαφής του αναγνώστη με το βιβλίο,καθώς η επιλογή των βιβλίων θα πρέπει να γίνεται μέσω των εικόνων που παρέχονται. Στην εποχή μας, όμως, που όλα γίνονται με τόσο γρήγορους ρυθμούς και δεν υπάρχει χρόνος, το online βιβλιοπωλείο έρχεται για να προσφέρει τη λύση.

Το πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του, μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη ότι οι γονείς αναζητούν βιβλία διαπαιδαγώγησης και ανατροφής για τα παιδιά τους καθώς και βιβλία ηλικίας από 0 έως 3 ετών.

Μια άλλη κατηγορία του βιβλιοπωλείου μας που είχε άμεσα καλή απήχηση ήταν και εξακολουθεί να είναι τα βιβλία που προάγουν την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή ξεχωρίζω τα παρακάτω βιβλία:
Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου. (Εκδ. Διόπτρα)
Ο Βαρόνος που Δ.Ε.Π.Υ (Εκδ. Ελληνοεκδοτική)
Τα παπούτσια των άλλων (Εκδ. Ίκαρος)

ΥΓ: Ακολουθήστε το CleverBooks στο Facebook και το Instagram για να ενημερώνεστε για νέα παιδικά βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων! 

clever books

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *