Ο γάτος Μαουρίτσιο – Ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας!

Αναζητώντας όμορφα μέρη σε όλη την Ελλάδα, βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας για να γνωρίσουμε τη Γόνη, τη Μιμή και τη Σοφία, ιδιοκτήτριες του παιδικού βιβλιοπωλείου «Ο γάτος Μαουρίτσιο» (Παγκράτι, Ευφρονίου 10-12, τηλ. 21 1182 4881). Ζητήσαμε από τα κορίτσια να μας πουν λίγα λόγια για το πώς προέκυψε ένα τόσο όμορφο όνομα, για την απόφαση να ανοίξουν ένα παιδικό βιβλιοπωλείο, αλλά και να προτείνουν τρία βιβλία που όλα τα παιδιά πρέπει να διαβάσουν!

Ο Μίχαελ Έντε, ένας από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς Γερμανούς συγγραφείς του 20ου αιώνα, γράφει το 1989 την ιστορία τού Μαουρίτσιο Ντι Μάουρο ενός γάτου που ονειρεύεται να τραγουδήσει στην Σκάλα του Μιλάνου! Είναι ένας γάτος που καταφέρνει να σώσει τον κόσμο από το σατανικό σχέδιο καταστροφής δύο κακών μάγων! Είναι ο ήρωας του βιβλίου «Το μαγικό φίλτρο», του Έντε (εκδ. Ψυχογιός).

Το 2018 η Γόνη,η Μιμή και η Σοφία αποφασίζουν να φτιάξουν μια ομάδα και να υλοποιήσουν το όνειρό τους! Ένα αμιγώς παιδικό βιβλιοπωλείο γεννιέται στο Παγκράτι και το όνομα αυτού «O γάτος Μαουρίτσιο».

γάτος μαουρίτσιο παιδικό βιβλιοπωλείο

Ο γάτος Μαουρίτσιο προέκυψε μέσα από την κοινή μας αγάπη για το παιδικό βιβλίο. Ονειρευτήκαμε έναν χώρο που θα δίνει τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να ταξιδεύουν με όλες τους τις αισθήσεις τους στον κόσμο του βιβλίου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε σχέση με το βιβλίο και την ανάγνωση μέσα από αφηγήσεις και διαδράσεις.

Μετά από έναν χρόνο ο Γάτος έχει μια παρέα που ολοένα και μεγαλώνει από παιδιά και γονείς που αναγνωρίζουν στα ράφια μας,αγαπημένα τους βιβλία και έχουν βρει στο βιβλιοπωλείο μας έναν χώρο αναφοράς και συνάντησης!

γάτος μαουρίτσιο παιδικό βιβλιοπωλείο 2

Ο Γάτος έχει πολλά αγαπημένα βιβλία. Βάζει λοιπόν τη μουσούδα του σ” ένα φανταστικό καλάθι αγαπημένων και βγάζει:
1) Το «Βρισκόμαστε Εδώ, Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη», του Oliver Jeffers από τις εκδόσεις Ίκαρος, σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά.
Είναι ένα βιβλίο που εκδόθηκε τους πρώτους μήνες που άνοιξε το βιβλιοπωλείο μας.Το αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που το πιάσαμε στα χέρια μας.Είναι γραμμένο με ευαισθησία από έναν νέο γονιό,υπέροχο εικονογράφο και μιλάει για τον «θαυμαστό»κόσμο μας,τον πλανήτη Γη και για τους ανθρώπους που συνυπάρχουν σ’αυτόν με σεβασμό και γνώση.

2) «Μια μεγάλη μέρα του τίποτα», ένα βιβλίο της Béatrice Alemagna των εκδόσεων Κόκκινο σε μετάφραση του Βαγγέλη Σπυρόπουλου.
Είναι ένα βιβλίο που μιλάει για το πόσο σημαντικό και δημιουργικό είναι «ν’αφήνουμε τα παιδιά μας να βαριούνται»…»Άραγε,τι χειρότερο απ’το να χάσεις το ηλεκτρονικό σου παιχνίδι σ’ένα μέρος που δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να κάνεις;»λέει η ηρωίδα του βιβλίου.

3) «Ο Μεγάλος Θυμός», της Mireille d’Allancé, των εκδόσεων Ηλίβατον σε μετάφραση της Χριστίνας Σιδηροπούλου.
Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά το 2008 την χρονιά που γεννήθηκαν τα παιδιά μας, ο Λευτέρης της Σοφίας, ο Γιώργος της Μιμής και η Χλόη και Κωστής της Γόνης. Σε αυτά οφείλουμε τη γνωριμία μας και τη γέννηση του Γάτου Μαουρίτσιο. Ο Μεγάλος Θυμός μιλάει για το «δύσκολο» συναίσθημα του θυμού που αποδίδεται εικονογραφικά ως ένα κόκκινο τερατάκι που βγαίνει από το κουτί των συναισθημάτων και μεγαλώνει πολύ γρήγορα κατακτώντας και καταστρέφοντας το δωμάτιο του Μάριου του ήρωα του βιβλίου. Ο Μάριος και όλοι εμείς μαζί του συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό είναι να αποδεχόμαστε και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα μας.

ΥΓ: Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις ποικίλες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά που οργανώνει ο Γάτος Μαουρίτσιο, ακολουθήστε τη σελίδα τους στο Facebook! 

παιδικό βιβλιοπωλείο γάτος μαουρίτσιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *