5 πράγματα που δεν ξέρατε για τα ebooks

Μυθιστορήματα, βιβλία ιστορίας και φιλοσοφίας, λεξικά, επιστημονικά εγχειρίδια. Τα ebooks καλύπτουν κάθε έκφανση της πολιτισμικής δραστηριότητας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες όλο και περισσότερων αναγνωστών. Υπάρχουν, όμως, ακόμα πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτά. Επιλέξαμε 5 που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση.

1. Αν και προϊόν τεχνολογίας μπορεί κανείς να απολαύσει το αγαπημένο του βιβλίο σε εξειδικευμένη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού! Ο απόλυτος συνδυασμός τεχνολογίας και χαρτιού.

2. Με τις νέες οθόνες των κινητών τηλεφώνων η ανάγνωση ενός ebook δεν είναι επίπονη. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Honor 8 που η οθόνη του έχει ειδική, πιστοποιημένη λειτουργία «Eye Comfort» για να μην κουράζει τα μάτια.

3. Πιστεύατε ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία παραγκωνίζουν τα «αυθεντικά», έντυπα βιβλία; Χμμ, κι όμως δεν συμβαίνει. Τα ebooks δρουν ενισχυτικά στους έντυπους τίτλους και μια αρμονική συνύπαρξη φαίνεται να επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια. 

4. Μήπως πιστεύατε ότι τα ebooks ήρθαν για να καταστρέψουν τον κόσμο των βιβλιοθηκών; Ούτε αυτό συμβαίνει! Μεγάλες βιβλιοθήκες σε όλον τον κόσμο υπερασπίζονται τη θέση τους στα ψηφιακά “ράφια” και παρέχουν υπηρεσίες δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων!

5. To 2011, το εμβληματικό σκανδιναβικό αστυνομικό του Stieg Larsson, «Το κορίτσι με το τατουάζ» (εκδ. Ψυχογιός), έγινε ο πρώτος τίτλος στην ιστορία που έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων ebooks. 

ΥΓ: Θέλετε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα πράγματα για την ηλεκτρονική ανάγνωση; Το μόνο που θα χρειαστείτε για να διαβάσετε ένα ebook είναι μια συσκευή που ούτως ή άλλως έχετε συνέχεια μαζί σας: το κινητό σας τηλέφωνο. Και για να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα εξαιρετικό smartphone που η οθόνη του έχει ειδική, πιστοποιημένη λειτουργία «Eye Comfort» για να μην κουράζει τα μάτια, διοργανώνουμε έναν μεγάλο διαγωνισμό σε συνεργασία με την HONOR! 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *