Στολισμός της τελευταίας στιγμής!

Είμαστε μια ανάσα πριν την αλλαγή του νέου χρόνου και σίγουρα έχετε στολίσει το σπίτι και το γραφείο με όλα τα καλά του κόσμου. Και μιας και είστε βιβλιόφιλοι όπως κι εμείς, σίγουρα έχετε σκεφτεί κάποιον τρόπο για να συμπεριλάβετε και τα βιβλία σας στον στολισμό. Στο σημερινό άρθρο προτείνουμε μια εξαιρετικά απλή και πολύ χαριτωμένη ιδέα που είδαμε σε μια σελίδα του εξωτερικού. 

ΒΗΜΑ 1ο: Συγκεντρώστε τα υλικά σας

Για τον βιβλιο-χιονάνθρωπο θα χρειαστούμε 22 βιβλία (μπορείτε να δοκιμάσετε και με περισσότερα φυσικά). 18 που να έχουν λευκή ράχη και 4 που να έχουν μαύρη ράχη. Είναι σημαντικό τα βιβλία να έχουν διαφορετικό μέγεθος, για να μπορέσουμε να δώσουμε το κατάλληλο σχήμα.

Επίσης, θα χρειαστούμε λίγο κόκκινο, πορτοκαλί και μαύρο χαρτί. Με αυτά θα φτιάξουμε το κασκόλ, τη μύτη, το στόμα και τα κουμπιά του χιονάνθρωπου.

Λοιπόν, τελειώσαμε με τα υλικά, δεν θα χρειαστούμε κάτι άλλο! (Μόνο λίγο σελοτέιπ.)

ΒΗΜΑ 2ο: Δίνουμε σχήμα στον βιβλιο-χιονάνθρωπο

Ξεκινάμε με τα λευκά μας βιβλία, τοποθετώντας αρχικά τα πιο στέρεα. Συνεχίζουμε με τα πιο φαρδιά για να δημιουργήσουμε το φουσκωμένο σχήμα που έχουν συνήθως οι χιονάνθρωποι και μετά μειώνουμε και πάλι το πλάτος. Για το κεφάλι κρατάμε τα πιο μικρά λευκά βιβλία. Και από πάνω βάζουμε τα μαύρα, σχηματίζοντας το καπέλο. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι!

ΒΗΜΑ 3ο: Προσθέστε τις τελευταίες πινελιές

Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνες για να τελειοποιήσετε τον χιονάνθρωπο. Με λίγη φαντασία και τα χρωματιστά χαρτιά, προσθέστε μάτια, μύτη, στόμα, κασκόλ (κρίμα να κρυώνει) και τρία μεγάλα κουμπιά. Στερεώστε τα χαρτιά με μικρά κομμάτια από σελοτέιπ. Η μίνι-διακόσμησή μας είναι έτοιμη!

ΥΓ: Μην ξεχνάτε ότι οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε ταράνδους, μικρά έλατα ή ακόμα και τον Άι Βασίλη!

Η πηγή για την ιδέα βιβλιο-στολισμού είναι αυτό το άρθρο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *