Ιστορίες που θα σας ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι

Ο έρωτας μπορεί να κρύβεται παντού – ανεξαρτήτως εποχής. Ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη όπου επικρατούν οι πιο αντίξοες συνθήκες, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές όταν δεν υπάρχει ούτε μια χαραμάδα ελπίδας. Πότε δεν είσαι σίγουρος πού θα τον συναντήσεις και ίσως ποτέ οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, αλλά από το πρώτο δευτερόλεπτο θα ξέρεις ότι αυτό που νιώθεις είναι πέρα για πέρα σωστό.

Και όταν η αγάπη σε σπρώχνει, όχι μόνο για τον άνθρωπο της ζωής σου, αλλά και για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, θα βρεις τη μεγαλύτερη δύναμη μέσα σου, θα βρεις εκείνα τα ψυχικά αποθέματα που δεν πίστευες ότι έχεις.

Ας γνωρίσουμε, λοιπόν, μέσα από τις σελίδες μυθιστορημάτων τις ηρωίδες μας και τους πρωταγωνιστές μας: Κάθε ένας ξεχωριστός και κάθε έρωτας που έζησαν μοναδικός. Θα μας ταξιδέψουν και θα ζήσουμε μαζί τους κάθε ιστορία, θα γίνουν κομμάτι της ζωής μας και όταν κλείσουμε την τελευταία σελίδα ευτυχισμένοι και λυτρωμένοι, θα θελήσουμε να βρούμε αυτούς τους ήρωες και να συζητήσουμε μαζί τους.

«ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΣΑΝΙΔΙ», του Κώστα Κρομμύδα

Ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, θα κρατήσει δεκαετίες κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά πάντα θα έχει και πτυχές που μένουν κρυφές. Ο νεαρός Νικόλας μέσα από μια σειρά επεισοδιακών γεγονότων γνωρίζει τη Λυδία όταν τα κατοχικά στρατεύματα μπαίνουν στην Αθήνα. Η αρχική τους αντιπάθεια θα μετατραπεί σε ακαταμάχητη έλξη. Ο Νικόλας διηγείται την ιστορία στη νεαρή δημοσιογράφο, τη Μάρω, και τη δεσμεύει έτσι ώστε να εκδώσει την ιστορία αυτή δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του… Τι ρόλο, όμως, έπαιξε η Μάρω στη ζωή του;

«ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΣΤΑΧΤΗ» & «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΣΤΑΧΤΗ», της Πασχαλίας Τραυλού

Η ιστορία ξεκινά με το πρώτο βιβλίο «Θεοί από Στάχτη» και την ηρωίδα Ροζαλία. Μια γυναίκα ξεχωριστή η οποία αδιαφορεί για τα τετριμμένα κοριτσίστικα όνειρα. Οραματίζεται μουσικές σπουδές στο εξωτερικό σε μια κρίσιμη ιστορική περίοδο, όταν ο φασισμός σκιάζει την Ευρώπη. Πηγαίνει στο Παρίσι και γίνεται ζευγάρι με τον άνδρα που ονειρευόταν από την εφηβεία της, εκείνος όμως εξαφανίζεται και η έγκυος Ροζαλία αναγκάζεται να κάνει έναν γάμο από συμφέρον. Το μονοπάτι της θα μπλεχτεί με τους Ναζί και θα καταλήξει στο Άουσβιτς και στο πορνείο των γυναικών μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου θα κάνει τα πάντα για να σώσει το παιδί της.

«ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ», της Άννας Γαλανού

Η συγκλονιστική τριλογία που ξεκίνησε με το πρώτο βιβλίο «Θυσία» και τη θυσία της Ρούσσας ως μια πράξη αγάπης και αυταπάρνησης, ολοκληρώνεται σε ένα ανατρεπτικό και λυτρωτικό φινάλε με την «Εξιλέωση». Μια ιστορία με μοναδική ατμόσφαιρα εποχής που μας ταξιδεύει στην Ενετοκρατία. Στο τρίτο βιβλίο, η Αριάδνη ξοδεύει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να οργανώσει ένα θεραπευτήριο για τους άπορους της πόλης. Η πανούκλα, όμως, του 1592 σταματά τα πάντα και η ίδια καταλήγει μια ξεπεσμένη αρχόντισσα, που στο τέλος μένει ολομόναχη. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Κωνσταντής, ένας όμορφος νεαρός Θρακιώτης, που θα αλλάξει τη μοίρα της με ανέλπιστο τρόπο.

ΥΓ: Αν ψάχνετε και άλλα βιβλία που θα σας ταξιδεύσουν φέτος το καλοκαίρι δείτε όλες τις προτάσεις μας.

One Comment

  1. Pingback: Sunday Favorites - Ex's Ghost By Tina Michaelidou

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *