Λίγα λόγια για την Ημέρα της Γυναίκας και τι αντιπροσωπεύει

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στον διαρκή αγώνα για επίτευξη ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα. Είναι αφορμή για να γίνει μια υπενθύμιση των αλλαγών που χρειάζονται, αλλά και για να τιμηθούν οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο που με αποφασιστικότητα και θάρρος παίζουν σημαντικό ρόλο στις κοινωνίες τους.

Οι βασικοί στόχοι που έχει θέσει ο ΟΗΕ μέχρι το 2030 είναι οι εξής:
-Όλα τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-Να σταματήσουν όλες οι διακρίσεις ενάντια στις γυναίκες
-Να εξαλειφθεί η οικογενειακή βία, το τράφικινγκ και η κάθε μορφής σεξουαλική εκμετάλλευση
-Να εξαλειφθούν αποκρουστικές πρακτικές όπως ο εξαναγκασμός σε γάμο ακόμα και σε παιδική ηλικία, και ο γενετήσιος ακρωτηριασμός

Η Kimberley Freeman είναι μια συγγραφέας που στα βιβλία επιλέγει συνειδητά ξεχωριστές ηρωίδες που είναι πρωτοπόρες για την εποχή τους και αποφασίζουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, αγνοώντας το τίμημα αυτής της επανάστασης.
Στον «Λόφο με τα Αγριολούλουδα» η Μπέιτι μένει έγκυος χωρίς να είναι παντρεμένη και πριν την εξαναγκάσουν να δώσει το παιδί της για υιοθεσία, θυσιάζει τα πάντα και αποδρά στην άλλη άκρη του κόσμου.
Στους «Καταρράκτες των Ρόδων» η Βάιολετ εγκλωβίζεται σε μια σχέση με έναν άνδρα ανώτερης τάξης, αλλά καταφέρνει να σπάσει τις νόρμες της εποχής και να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Οι αγώνες που δίνουν οι ηρωίδες (έστω και μέσα από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος) είναι σημαντικοί και οι συμβολισμοί τους έχουν διαχρονικό νόημα. Όπως γράφει και η ίδια η Freeman:
«Υπάρχουν δύο είδη γυναικών στον κόσμο. Αυτές που κάνουν πράγματα και αυτές που αφήνουν να τους κάνουν πράγματα.»

Περισσότερα για τα μυθιστορήματα της Kimberley Freeman. 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *