Τα 7 χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων

Απόσπασμα από το best seller βιβλίο του Anthony Robbins «Απεριόριστη Δύναμη».

Η επιτυχία δεν είναι κάτι τυχαίο. Η διαφορά μεταξύ όσων πετυχαίνουν και όσων δεν πετυχαίνουν θετικά αποτελέσματα δεν είναι μια ζαριά. Απεναντίας, υπάρχουν σταθερά, λογικά πρότυπα δράσης, συγκεκριμένα μονοπάτια προς την τελειότητα που μπορούμε όλοι να ακολουθήσουμε. Όλοι μπορούμε να απελευθερώσουμε τη μαγεία που κρύβουμε μέσα μας. Μόνο πρέπει να μάθουμε πώς να ενεργοποιούμε και να χρησιμοποιούμε το μυαλό και το σώμα μας με τον πιο αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κοινό έχουν ο Σπίλμπεργκ με τον Σπρίγκστιν; Τι κοινό είχαν ο Τζον Φ. Κένεντι με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που τους επέτρεπε να επηρεάζουν και να συγκινούν σε βάθος τόσους ανθρώπους;

Όλοι τους είχαν την ικανότητα να ενεργούν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Όμως, τι είναι αυτό που τους έκανε να συνεχίζουν να βάζουν τα δυνατά τους κάθε μέρα με ό,τι κι αν καταπιάνονταν; Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπάρχουν επτά θεμελιώδη γνωρίσματα που είχαν καλλιεργήσει, επτά χαρακτηριστικά που τους έδιναν ώθηση να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί για να πετύχουν. Παραθέτω εδώ τους επτά βασικούς μηχανισμούς ενεργοποίησης που μπορούν να εγγυηθούν και τη δική σας επιτυχία.

Πρώτο χαρακτηριστικό: Πάθος! Όλα αυτά τα άτομα έχουν ανακαλύψει έναν λόγο, έναν σκοπό που τους δίνει ενέργεια, τους «κατατρώει», τους έχει γίνει σχεδόν εμμονή, τους ωθεί να ενεργήσουν, να εξελιχθούν, να γίνουν καλύτεροι! Είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί το τρένο της επιτυχίας τους και τους βοηθά να φέρουν στην επιφάνεια τις πραγματικές τους ικανότητες. Είναι το πάθος που κάνει τους ανθρώπους να ξενυχτούν και να σηκώνονται νωρίς. Και είναι το πάθος που αποζητούν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους.

 shutterstock_99501785Δεύτερο χαρακτηριστικό: Πίστη! Οι πεποιθήσεις όσων επιτυγχάνουν σε μαζική κλίμακα, διαφέρουν σημαντικά από τις πεποιθήσεις όσων αποτυγχάνουν. Οι πεποιθήσεις που διατηρούμε για το ποιοι είμαστε και το τι μπορούμε να γίνουμε, καθορίζουν τελικά το ποιοι θα γίνουμε. Αν πιστεύουμε στη μαγεία, θα ζήσουμε μια μαγική ζωή. Αν πιστεύουμε ότι η ζωή μας κινείται εντός στενών ορίων, ξαφνικά τα όρια αυτά γίνονται πραγματικότητα. Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια, ότι είναι εφικτό, είναι αυτό που πραγματοποιείται, που γίνεται εφικτό.

Τρίτο χαρακτηριστικό: Στρατηγική! Στρατηγική είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε τους πόρους και τις δυνάμεις μας. Όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποφάσισε να γίνει σκηνοθέτης, χάραξε μια πορεία που θα τον οδηγούσε στον κόσμο που ήθελε να κατακτήσει. Προσδιόρισε τι ήθελε να μάθει, ποιον έπρεπε να γνωρίσει και τι χρειαζόταν να κάνει. Είχε πάθος και πίστη, αλλά είχε και τη στρατηγική που του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί τα δύο αυτά στοιχεία στο έπακρο. Η στρατηγική αποτελεί απόδειξη ότι ακόμη και τα μεγαλύτερα ταλέντα με τις σπουδαιότερες φιλοδοξίες πρέπει να βρουν το σωστό κανάλι έκφρασης. Μπορείτε να ανοίξετε μια πόρτα σπάζοντάς την ή απλά να βρείτε το κλειδί που την ανοίγει και να περάσετε, αφήνοντάς την άθικτη.

Τέταρτο χαρακτηριστικό: Ξεκάθαρες αξίες! Οι αξίες είναι συγκεκριμένα συστήματα πεποιθήσεων τα οποία διατηρούμε και με τα οποία αποφασίζουμε τι είναι σωστό και τι λάθος στη ζωή μας. Είναι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζουμε αν αξίζει να ζήσουμε τη ζωή μας. Πολλοί δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τι θεωρούν σημαντικό. Συχνά κάνουν κάτι και έπειτα τα βάζουν με τον εαυτό τους, γιατί απλούστατα δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα τι θεωρούν σωστό για τον εαυτό τους και για τους άλλους, σε υποσυνείδητο επίπεδο.

Μια υπενθύμιση: Όπως πιθανόν προσέξατε, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τροφοδοτούν το ένα το άλλο και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Επηρεάζεται το πάθος από τις πεποιθήσεις; Φυσικά. Όσο περισσότερο πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι, τόσο πιο πρόθυμοι είμαστε να επενδύσουμε στην επίτευξή του. Η πίστη αρκεί από μόνη της για να πετύχουμε; Είναι μια καλή αρχή, όμως αν πιστεύετε ότι θα δείτε τον ήλιο να ανατέλλει και η στρατηγική για να επιτύχετε τον συγκεκριμένο στόχο είναι να αρχίσετε να τρέχετε προς τη δύση, τότε μπορεί να συναντήσετε ορισμένες δυσκολίες. Οι στρατηγικές επιτυχίας επηρεάζονται από τις αξίες μας; Αναμφίβολα. Αν η στρατηγική σας απαιτεί να κάνετε πράγματα που δεν συμβαδίζουν με τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις σας περί Σωστού και Λάθους, τότε ακόμα και η καλύτερη στρατηγική θα αποτύχει. Με την ίδια λογική, τα τέσσερα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν μπορούν να διαχωριστούν από το: 

marath

Πέμπτο χαρακτηριστικό: Ενεργητικότητα! Είναι σχεδόν αδύνατον να κατακτήσεις την επιτυχία με ατονία και νωχέλεια. Όσοι έχουν φτάσει στην κορυφή αρπάζουν τις ευκαιρίες και τις προσαρμόζουν στα μέτρα τους. Ζουν κυνηγώντας τις εκπληκτικές ευκαιρίες που φέρνει μαζί της η κάθε μέρα, με τη συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος. Η εξαιρετική επιτυχία συνδέεται άρρηκτα με τη σωματική, διανοητική και πνευματική ενέργεια που μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα όσα έχουμε στη διάθεσή μας.

Έκτο χαρακτηριστικό: Δεσμός! Σχεδόν όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δένονται με τους άλλους, την ικανότητα να αναπτύσσουν δεσμούς και να ταυτίζονται με άτομα που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και διαφορετικό υπόβαθρο. Η σπουδαιότερη επιτυχία δεν βρίσκεται εκεί έξω, στην παγκόσμια σκηνή, αλλά στα βάθη της καρδιάς σας. Βαθιά μέσα μας, όλοι έχουμε ανάγκη να αναπτύξουμε μόνιμους δεσμούς στοργής. Χωρίς αυτούς, οποιοδήποτε επίτευγμα, οποιαδήποτε επιτυχία, είναι στην ουσία κενή νοήματος.

Έβδομο χαρακτηριστικό: Επικοινωνιακή δεξιοτεχνία! Αυτή είναι η ουσία του βιβλίου. Ο τρόπος που επικοινωνούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους καθορίζει τελικά την ποιότητα της ζωής μας. Στη ζωή πετυχαίνουν όσοι έχουν μάθει να παίρνουν οποιαδήποτε πρόκληση, την οποία η ζωή τούς φέρνει στον δρόμο, και να την παρουσιάζουν στον εαυτό τους με τρόπο που να τους επιτρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να επιτύχουν. Όσοι αποτυγχάνουν, εισπράττουν τις αντιξοότητες της ζωής και τις αποδέχονται ως περιορισμούς. Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν τις ζωές και την κουλτούρα μας είναι δεξιοτέχνες και στην επικοινωνία τους με τους άλλους.

%cf%84%ce%bf%ce%bd%cf%85Το πρώτο μέρος του βιβλίου Απεριόριστη Δύναμη θα σας διδάξει πώς να αναλάβετε τον έλεγχο και να διαχειρίζεστε το μυαλό και το σώμα σας αποτελεσματικότερα από ποτέ. Θα δουλέψουμε μαζί με τους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο επικοινωνίας με τον εαυτό σας. Στο δεύτερο μέρος, θα μάθετε να ανακαλύπτετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε να αδράξετε από τη ζωή και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά από τους άλλους, καθώς και πώς να προβλέπετε τα είδη συμπεριφοράς  που δημιουργεί συστηματικά κάθε είδος ατόμου. Το τρίτο μέρος εξετάζει από μια ευρεία, σφαιρική οπτική, τον τρόπο συμπεριφοράς μας, τα κίνητρά μας, καθώς και τι μπορούμε να συνεισφέρουμε σε ένα ευρύτερο συλλογικό επίπεδο. Σας δείχνει πώς μπορείτε να εφαρμόσετε τις δεξιότητες που μάθατε για να γίνετε ηγέτης.

Για το τέλος έχουμε φυλάξει μια μεγάλη έκπληξη, έναν μεγάλο διαγωνισμό αξίας 4.000€: Mε αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Anthony Robbins, προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή σου για πάντα! Κληρώνουμε 1 θέση VIP για το 4ήμερο παγκόσμιας εμβέλειας σεμινάριο Απεριόριστη Δύναμη (UPW – Unleash the power within) που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τον Anthony Robbins. Στο δώρο περιλαμβάνονται τα έξοδα διαμονής και τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου από 27 μέχρι 30 Απριλίου 2017. Περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *