Τρία αστυνομικά βιβλία και τρεις σειρές στο Netflix για το Φθινόπωρο!

Η ψύχρα του Φθινοπώρου αλλά και ο covid, μας αναγκάζουν να μείνουμε περισσότερο στο σπίτι. Και πριν μας πιάσει πανικός, έχουμε προνοήσει, έχουμε βγάλει πρόγραμμα και γνωρίζουμε ακριβώς (εντάξει, στο περίπου) τι θα κάνουμε. Δύο μαγικές λέξεις: βιβλία και σειρές. Ήρθε η εποχή τους. 

Αν αγαπάς τα αστυνομικά μυθιστορήματα και τις αστυνομικές ταινίες/σειρές, όλα αυτά που κάνουν το μυαλό σου να πάρει πολλές στροφές μέχρι να βρει τον δολοφόνο, όλα αυτά που σε κάνουν να διαβάζεις ξανά και ξανά την ίδια πρόταση μέχρι να αντιληφθείς τι έχει συμβεί, τότε σου έχουμε μερικές πολύ καλές προτάσεις. Τρία αστυνομικά μυθιστορήματα και τρεις σειρές/ταινίες στο Netflix που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου και τον χρόνο σου.

Ιερή Σκοτεινή Νύχτα, Michael Connelly

michael connelly

Αν έχεις θαυμάσει τον Titus Welliver στη σειρά Bosch της Amazon, τότε γνωρίζεις ότι μιλάμε για ένα πολύ δυνατό αστυνομικό. Στο τελευταίο βιβλίο του Connelly, Ιερή Σκοτεινή Νύχτα, δύο μυθιστορηματικοί ντετέκτιβ ενώνουν τις δυνάμεις τους: Ρενέ Μπάλαρντ και Χάρι Μπος. Ο δεύτερος μπορεί πλέον, να έχει πάρει σύνταξη αλλά σκαλίζει μια άλυτη υπόθεση που του έχει γίνει εμμονή. Βλέποντας τον φάκελο της υπόθεσης, η Μπάλαρντ νιώθει να κατακλύζεται από συμπόνια και οργή.

Η υπόθεση αφορά τον θάνατο της δεκαπεντάχρονης Ντέιζι Κλέιτον, η οποία το έσκασε από το σπίτι της και κατέληξε στους δρόμους του Χόλιγουντ, όπου δολοφονήθηκε βάναυσα. Το σώμα της βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων, πεταμένο σαν σκουπίδι. Η Μπάλαρντ ενώνει τώρα τις δυνάμεις της με τον Μπος, προκειμένου ν’ ανακαλύψουν τι συνέβη στην Ντέιζι και να οδηγήσουν τον φονιά της ενώπιον της δικαιοσύνης.

Όμως, η εύθραυστη εμπιστοσύνη που δημιουργείται μεταξύ τους θα δοκιμαστεί όταν η υπόθεση πάρει μια αναπάντεχη και συνάμα επικίνδυνη τροπή.

 Προς τη Λίμνη

αστυνομικά μυθιστορήματα

Αυτός ο φαινομενικά γαλήνιος τίτλος κρύβει κάτω από την επιφάνεια ένα δυστοπικό θρίλερ που έρχεται από τα βάθη της παγωμένης Ρωσίας. Δεν είναι αστυνομική σειρά, αλλά έχει σασπένς και ανατροπές, καλοσχηματισμένους χαρακτήρες και ωμή, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι έχει να κάνει με μια ξαφνική πανδημία που στην αρχή λένε ότι είναι σαν την απλή γρίπη, αλλά σύντομα φτάνει να απειλεί τον ανθρώπινο πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση, το «Προς τη Λίμνη» βλέπεται ακατάπαυστα σαν ένα εξαιρετικό page-turner.

Χωρίς Όνομα, Steve Cavanagh

Οι συστάσεις για τον Cavanagh είναι περιττές. Μετά το best seller δικαστικό θρίλερ «13», ο συγγραφέας επέστρεψε με μια επίσης, πολύ δυνατή και ανατρεπτική ιστορία. Αινίγματα, ψέματα, ένας επικίνδυνος κόσμος και μια πλοκή που σε οδηγεί σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Ένα μυθιστόρημα που σε τοποθετεί στη θέση αυτού που προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο και σε ανατριχιάζει μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Πριν διαβάσεις αυτό το βιβλίο θέλω να γνωρίζεις τρία πράγματα:

1. Η αστυνομία προσπαθεί να με κατηγορήσει για φόνο.
2. Κανείς δεν ξέρει ποιος είμαι ή πώς τον έκανα.
3. Αν πιστεύεις ότι με έχεις βρει, είσαι το επόμενο θύμα.

 Ενόλα Χολμς

Για πρώτη φορά βλέπουμε την μικρή αδερφή του πιο διάσημου ντετέκτιβ, Σέρλοκ Χολμς, να παίρνει τη σκυτάλη και να πρωταγωνιστεί. Μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα της και η εκπαίδευσή της γινόταν κατ” οίκον. Η μητέρα της εξαφανίζεται και η Ενόλα με το κοφτερό μυαλό της το σκάει από το σπίτι πριν την κλείσουν σε ορφανοτροφείο και φεύγει για το Λονδίνο προκειμένου να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης της μητέρας της. Μυστήριο, ίντριγκες, αγωνία, φόνος… η Ενόλα Χολμς τίμησε το ιερό όνομα της οικογένειάς της περισσότερο από όσο περιμέναμε.

Δεν πρόκειται για σειρά, αλλά για μια διώρη ταινία που αξίζει να προσθέσεις στη λίστα σου.

Μην το διαδώσεις, Lesley Kara

Πόσο επικίνδυνες είναι οι φήμες; Και πόσο δύσκολο είναι να σταματήσεις την εξάπλωσή τους;

Όταν η Τζοάνα, μια ανύπαντρη μητέρα, ακούει μια φήμη στην είσοδο του σχολείου, δεν έχει κανένα σκοπό να τη διαδώσει. Όμως, η ανάγκη για αποδοχή από τις άλλες μητέρες την κάνει να παραβεί τις αρχές της. Το ένα σχόλιο φέρνει το άλλο και τώρα πια δεν υπάρχει γυρισμός…

Οι φήμες λένε ότι μια γνωστή δολοφόνος, η Σάλι ΜακΓκόουαν, ζει με νέα ταυτότητα στη μικρή, ήσυχη πόλη τους. Όταν ήταν δέκα ετών, πριν από σαράντα επτά χρόνια, είχε μαχαιρώσει ένα μικρό αγόρι. Αφού κι η ίδια ήταν ανήλικη, δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία της και η ταυτότητά της προστατεύεται από την αστυνομία.

Ποια είναι λοιπόν η δολοφόνος που ζει ανάμεσά τους; Έχει σωφρονιστεί ή αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά της πόλης;

Η Τζοάνα θα μετανιώσει τη μέρα που τόλμησε να πει εκείνες τις λέξεις…

Broadchurch

Ένα ειδεχθές έγκλημα συμβαίνει σε μια κλειστή κοινωνία με ήσυχους ανθρώπους. Θα έλεγε κανείς πως είναι το τέλειο έγκλημα. Δύο ντετέκτιβ με μια απίστευτη χημεία μεταξύ τους, πρέπει να βρουν τον δολοφόνο. Τα στοιχεία είναι ελάχιστα και πολλές φορές ακόμα και οι ίδιοι θα οδηγηθούν σε λάθος συμπεράσματα. Πρόκειται για μια βρετανική σειρά, η οποία αποτελείται από τρεις σεζόν. Θα κολλήσεις από το πρώτο επεισόδιο και δεν θα ξεκολλάει το μυαλό σου από το τελευταίο. Συγκλονιστικό, ανατρεπτικό και δεν θα πούμε άλλα… για να μην κάνουμε spoiler. Απλά δες το!

Υ.Γ. Αν ψάχνετε κι άλλες καλές αστυνομικές σειρές εδώ έχουμε μια λίστα με τις 10 αγαπημένες μας!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *