Δεύτερη ευκαιρία σε βιβλία, δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους!

Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί!

Η ομάδα των Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποφάσισε να προσφέρει γνώση και αγάπη  στους μαθητές των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας που λειτουργούν στα καταστήματα κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης και Νιγρίτας Σερρών.

Συγκεκριμένα, προσφέρει τίτλους του εκδοτικού της οίκου και προσκαλεί το κοινό να αφήσει όλο τον Ιανουάριο και τα δικά του βιβλία στον χώρο των Εκδόσεων, στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156, Θεσσαλονίκη). Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 15:00.

Γιατί η γνώση και η θέληση για μάθηση δεν σταματά σε τοίχους και κελιά.

«Το ψάξαμε αρκετά, πριν ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας και είδαμε ότι οι κρατούμενοι διαβάζουν βιβλία. Έχουμε δεχθεί και παλαιότερα αιτήματα από φυλακές για δωρεές βιβλίων και τα έχουμε ικανοποιήσει. Τώρα δίνουμε βιβλία σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο αγάπης από ένα βιβλίο. Πέρα από τη μόρφωση και την καλλιέργεια που προσφέρει, βοηθά να είναι το μυαλό πάντοτε ελεύθερο, κάτι που χρειάζονται πάρα πολύ όσοι είναι έγκλειστοι σε κάποια φυλακή. Τα βιβλία θα δώσουν εφόδια σε αυτούς τους ανθρώπους, για όταν αποφυλακιστούν και ξεκινήσουν την προσπάθεια για επανένταξη στην κοινωνία», τόνισε στο ethnos.gr η κυρία Ιωάννα Δανδέλια, διευθύντρια του τμήματος.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *