Εύκολα, απολαυστικά γλυκά για όλους από τον Χρήστο Βέργαδο!

Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη; Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη; Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο;

Στο νέο βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Χρήστου Βέργαδου ανακαλύψτε πόσο εύκολο είναι να φτιάχνετε αληθινά, εύγευστα γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω. 

Εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις από τις 64 συνταγές του βιβλίου, οι οποίες θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σας και τους γύρω σας. 

COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)

COOKIES ME KOMMATAKIA SOKOLATAS χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 30 cookies
120 ml ηλιέλαιο
60 ml νερό
50 ml χυµό πορτοκάλι
10 ml κονιάκ
25 γρ. µέλι
250 γρ. αλεύρι µαλακό
ζαχαροπλαστικής
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1/2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1/3 κ.γ. σόδα
2 κάψουλες βανίλιας
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριµµένο

Εκτέλεση
Σε ένα µπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το νερό, το κονιάκ, το µέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες, και ανακατεύετε µε σύρµα χειρός. Κατόπιν διαλύετε τη σόδα στον χυµό πορτοκάλι και τον προσθέτετε στο προηγούµενο µείγµα.

Έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το µπέικιν και τις σταγόνες σοκολάτας, και οµογενοποιείτε ανακατεύοντας µε το χέρι. Παίρνετε κοµµατάκια ζύµης µε τα χέρια σας και τα τοποθετείτε σε λαµαρίνα στρωµένη µε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στον αέρα, στους 160° C για 15 λεπτά περίπου.

 

ΚΕΪΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ (ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ)

ΚΕΪΚ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

 

Υλικά για 12 άτοµα
200 γρ. αποξηραµένα δαµάσκηνα
50 ml κονιάκ
120 γρ. βούτυρο
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
160 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. πούδρα αµυγδάλου
Για το σερβίρισµα
τριµµένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα δαµάσκηνα µε το κονιάκ σε χαµηλή φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε σκεπασµένα µε το καπάκι για 10 λεπτά περίπου.

Κατόπιν τα πολτοποιείτε στο µπλέντερ µέχρι να γίνουν σαν πάστα. Λιώνετε σε µπεν µαρί τη σοκολάτα µαζί µε το βούτυρο.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα πολτοποιηµένα δαµάσκηνα.

Χωρίζετε τα δύο από τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάτε στο µίξερ τη ζάχαρη, τα δύο αβγά και τους δύο κρόκους µέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζετε το µείγµα σε µπολ, προσθέτετε εκείνο της σοκολάτας και την πούδρα αµυγδάλου, και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα δύο ασπράδια µέχρι να γίνουν µαρεγκάτα και τα ενσωµατώνετε στο παραπάνω µείγµα ανακατεύοντας µε πλαστική σπάτουλα. Αδειάζετε σε ταψί διαµέτρου 25 εκ. στρωµένο µε αντικολλητικό χαρτί που καλύπτει και τα τοιχώµατα.

Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στον αέρα, στους 160° C για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε µε τριµµένη σοκολάτα.

 

ΜΗΛΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ)

ΜΗΛΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟ)

Υλικά για 25 κομμάτια
Για τις µηλοτηγανίτες
3 κόκκινα µήλα
250 γρ. αλεύρι µαλακό ζαχαροπλαστικής
100 ml νερό
50 ml κονιάκ
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
µία πρέζα αλάτι
Για το τηγάνισµα
1/2 λίτρο σησαµέλαιο

Για το γαρνίρισµα
µέλι
σουσάµι
σκόνη κανέλας

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και τρίβετε τα µήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, και τα βάζετε σε µπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τις µηλοτηγανίτες και ανακατεύετε καλά µε µια πλαστική σπάτουλα µέχρι να οµογενοποιηθούν και να δηµιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε µια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το σησαµέλαιο. Με δύο κουτάλια της σούπας, παίρνετε λίγο από το µείγµα και το ρίχνετε στο ζεστό σησαµέλαιο.

Γυρνάτε τις τηγανίτες ανά διαστήµατα για να πάρουν οµοιόµορφο χρώµα. Κατόπιν τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Μόλις κρυώσουν, τις γαρνίρετε µε µέλι, σουσάµι και κανέλα, και τις σερβίρετε.

ΥΓ: Αυτές και πολλές πολλές ακόμα φανταστικές και πεντανόστιμες συνταγές θα βρείτε στο νέο βιβλίο ζαχαροπλαστικής του Χρήστου Βέργαδου «Γλυκά χωρίς…»

ζαχαροπλαστική βέργαδος

Ψάχνετε ακόμα περισσότερες απολαυστικές συνταγές για γλυκά που πετυχαίνουν; Ανακαλύψτε και το πρώτο βιβλίο του Χρήστου, το «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής»!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *