21 Ιουλίου 2019 – 50 χρόνια από τo πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη

Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα…

Ο αρχηγός της αποστολής Νιλ Άρμστρονγκ και ο πιλότος Μπαζ Όλντριν με το Apollo 11 ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίστηκαν με τη σεληνάκατο Eagle στις 20 Ιουλίου 1969 στη Σελήνη. Έξι ώρες μετά, και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου 02:56:15, ο Άρμστρονγκ πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της σελήνης, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο Όλντριν!

Η συγκλονιστική αυτή στιγμή, που μεταδόθηκε ζωντανά από τις τηλεοράσεις σε δεκάδες χώρες σε όλον τον κόσμο (και στην Ελλάδα σε αναμετάδοση από το ιταλικό RAI), σημάδεψε την ιστορία της ανθρωπότητας. Όλοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις με τεράστια έκπληξη και ενδιαφέρον, καθώς έληγε η κούρσα ταχύτητας για την κατάκτηση του Φεγγαριού μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης.

Η επέτειος των 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11 είναι μια τεράστια γιορτή και θα συνοδευτεί από ποικίλες, πρωτότυπες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Και παρότι το διάστημα και ό,τι το αφορά είναι ένα συναρπαστικό πεδίο για όλους μας, οι μεγαλύτεροι λάτρεις φαίνεται να είναι τα παιδιά!

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει προγραμματίσει μια δράση με αφορμή την επέτειο και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Επίσης, η NASA έχει ετοιμάσει μια φανταστική σελίδα όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο όλη την πορεία της αποστολής Apollo 11.

? Έχουμε όμως να προτείνουμε για τους μικρούς μας φίλους δύο εξαιρετικά βιβλία που θα τους ταξιδέψουν στο διάστημα μέσα από σελίδες γεμάτες πλανήτες και αστρόσκονη! Είστε έτοιμοι για απογείωση;

Με το Ταξίδι στο διάστημα ακολουθούμε δύο γενναίους λιλιπούτειους αστροναύτες σε ένα διαφορετικό ταξίδι και εξερευνούμε το ηλιακό σύστημα με τους οκτώ πλανήτες. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε μια καταπληκτική αφίσα με τους πλανήτες που λαμπυρίζει στο σκοτάδι.

Το Διάστημα – Μικροί επιστήμονες περιλαμβάνει αναδιπλούμενες εικόνες καθώς και παράθυρα γνώσης. Ανακαλύπτουμε τα άστρα, τους πλανήτες, τους δορυφόρους, και τους γαλαξίες!

Πηγή φωτογραφίας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *