7+1 επιστημονικοί λόγοι γιατί το διάβασμα κάνει καλό στην υγεία μας

ΟΚ, ζούμε στην εποχή της απόσπασης προσοχής, του Netflix, του Facebook, της φτηνής τηλεόραση και των χιλιάδων mail που λαμβάνετε για το GDPR. Είναι πιο εύκολο να ανοίξεις την τηλεόραση ή το κινητό, παρά να βρεις ένα βιβλίο και ένα ήσυχο μέρος για να συγκεντρωθείς. Παρ” όλα αυτά, πέρα από τα προφανή οφέλη που προσφέρει η ανάγνωση, σύμφωνα με μια σειρά από επιστημονικές μελέτες το διάβασμα βοηθάει άμεσα και την υγεία μας. Αν λοιπόν αμφιταλαντεύεστε ανάμεσα στο να ανοίξετε την τηλεόραση και να δείτε Power of Love ή να ανοίξετε ένα βιβλίο (που ξέρουμε ότι εσείς ποτέ δεν αμφιταλαντεύεστε, αλλά το γράφουμε για εκείνον τον φίλο σας που μπορεί να αμφιταλαντεύεται), ορίστε 7+1 επιστημονικοί λόγοι για να διαλέξετε το βιβλίο:

1. Αυξάνει τη συναισθηματική μας νοημοσύνη
2. Βελτιώνει τις σχέσεις μας
3. Μας βοηθάει να κατανοούμε τις διαφορετικές κουλτούρες (Μην ξεχνάτε, σύμφωνα με τη διάσημη ρήση του Μιγκέλ Ντε Ουναμούνο «Ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με το ταξίδι».)
4. Μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
5. Μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας
6. Βελτιώνει τη μνήμη και τις πνευματικές μας ικανότητες
7. Μειώνει το άγχος και το στρες

+1: Αν διαβάζετε αστυνομικά και βρεθείτε μπλεγμένοι σε μια υπόθεση δολοφονίας, θα σας είναι πολύ εύκολο να βρείτε τον πραγματικό ένοχο.

ΥΓ: Εδώ και το ρεπορτάζ όπου περιγράφονται αναλυτικά τα ευρήματα των επιστημονικών ερευνών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *