Ποια είναι η μοναδική Eloisa James;

Η Eloisa James είναι μια ξεχωριστή περίπτωση συγγραφέα και δεν είναι τυχαία μια από τις πιο δημοφιλείς στην Αμερική στο είδος του ρομαντικού μυθιστορήματος. Από τις εκδόσεις Elxis θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στα ελληνικά το βιβλίο της «3 Eβδομάδες με τη Λαίδη Ζ» στις 28 Φεβρουαρίου (αγγλικός τίτλος: Three Weeks With Lady X). Ποια είναι όμως η Eloisa James και τι την κάνει τόσο ξεχωριστή συγγραφέα;

H Eloisa James είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διδακτορικό από το Γέιλ. Έχει δική της έδρα με μελέτες πάνω στον Σαίξπηρ, εκδίδοντας μάλιστα ακαδημαϊκά βιβλία στις πανεπιστημιακές εκδόσεις Oxford University Press. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης.

Η «διπλή ζωή» της αφήνει έκθαμβους τόσο εκπροσώπους των μίντια, όσο και το αναγνωστικό της κοινό. Με την ακαδημαϊκή της ιδιότητα έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σε έγκριτα μέσα, ενώ τα ρομαντικά ιστορικά μυθιστορήματά της έχουν τιμηθεί επανειλημμένα με εξαιρετικές κριτικές και έχουν βρεθεί 24 φορές στη λίστα με τα best seller των New York Times.

Τα βιβλία της εκδίδονται σε 30 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας την ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Αποκορύφωμα της καριέρας της είναι η βράβευσή της με το φημισμένο RITA, το σπουδαιότερο βραβείο στην κατηγορία του ρομαντικού μυθιστορήματος.

ΥΓ: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανεβάσουμε αναλυτικές πληροφορίες για το «3 Eβδομάδες με τη Λαίδη Ζ», με το οποίο ξεκινάει μια νέα συναρπαστική σειρά για τα Elxis. Αν θέλετε, ακολουθήστε και την Eloisa James στο Facebook!

2 Comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *