5+1 λόγοι για να κάνετε δώρο ένα βιβλίο

Έρχονται Χριστούγεννα και κανονικά δεν θα έπρεπε καν να αναρωτιέστε τι δώρα θα κάνετε σε φίλους και συγγενείς… Επειδή, όμως, μπορεί να μην έχετε αποφασίσει ακόμα, ξέρουμε ακριβώς πώς να σας πείσουμε:

1- Διαλέγοντας ένα βιβλίο, κάνετε το δώρο εντελώς προσωπικό και συνδέεστε κι εσείς μαζί του. Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να σκεφτείς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του άλλου. Του αρέσουν τα ωραία τοπία, οι μυστηριώδεις αφηγήσεις, η ανάλυση χαρακτήρων ή αυτήν την περίοδο χρειάζεται μια ένεση αισιοδοξίας;

2- Είναι εύκολο και πρακτικό γιατί μπορείς να τα βρεις παντού! Όπου κι αν κοιτάξεις θα δεις βιβλία. Στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, στα πολυκαταστήματα, σκρολάροντας στο Facebook, στα σούπερ-μάρκετ, στα περίπτερα, ακόμα και στη βιβλιοθήκη σου.

3- Και εφόσον ανέφερα και τη βιβλιοθήκη σου, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να κάνεις δώρο ένα βιβλίο. Μπορείς να αναζητήσεις προσφορές, να ψάξεις σε bazaar, αλλά ακόμα και να δωρίσεις ένα καλό βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σου. Αρκεί να το κάνεις με αγάπη!

4- Είναι ένα δώρο που θα αλλάξει τον παραλήπτη με έναν μοναδικό τρόπο, που δεν μπορούν να το κάνουν άλλα αντικείμενα. Τα βιβλία μένουν στη μνήμη μας και κάθε ένα που διαβάζουμε μας χαρίζει κάτι: Από μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα μας εξάψει τη φαντασία, μια όμορφη γραφή που θα κάνει πιο πλούσια τη δική μας έκφραση, μέχρι και το να βρούμε το νόημα της ζωής κρυμμένο σε μια σελίδα ή και σε μία φράση.

5- Είναι ένα δώρο με απίστευτη διάρκεια. Το βιβλίο θα το ξεκινήσεις, θα το αφήσεις, θα το συνεχίσεις, θα το τελειώσεις και κάποια στιγμή θα το τοποθετήσεις στη βιβλιοθήκη. Και κάποτε μπορείς απλά να το ξαναδιαβάσεις και θα είναι σαν να ανοίγεις και πάλι το δώρο μετά από χρόνια. Και όταν το βιβλίο κάνει τον κύκλο του για τον καθένα και ολοκληρώσει το σκοπό του, ένας νέος κύκλος για το ίδιο το βιβλίο μπορεί να αρχίσει ξανά.

Bonus: Κρατήσαμε το πιο σημαντικό για το τέλος. Το βιβλίο είναι ένα δώρο που μπορείς να κάνεις κάθε στιγμή, χωρίς να υπάρχει λόγος, χωρίς να είναι κάποια γιορτή. Απλά γιατί ένας τίτλος, ένα εξώφυλλο, μια υπόθεση σού θύμισε έναν συγγενή και σκέφτηκες ότι του ταιριάζει. Ή επειδή διάβασες κάτι που σε άλλαξε ως άνθρωπο και θα ήθελες να μοιραστείς αυτήν την εμπειρία με τον καλύτερό σου φίλο.

-Άννα Κ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *