Βίκινγκς – Φλογερές ιστορίες αγάπης

Γράφει η Χρύσα Βασιλείου, blogger

Ανάμεσα στις ιστορίες αγάπης που μας έχει χαρίσει η πολυτάλαντη πένα της Johanna Lindsey βρίσκεται και η τριλογία με γενικό τίτλο «Φλογεροί Βίκινγκς». Η συγκεκριμένη τριλογία ξεφεύγει από το ‘κλασικό’ μοτίβο των ρομαντικών ιστοριών εποχής. Αντί για αβρούς αριστοκράτες και αθώες δεσποσύνες, συναντούμε σκληραγωγημένους πολεμιστές και δυναμικές μαχήτριες. Αντί για εκλεπτυσμένα εγγλέζικα σαλόνια, πέτρινα κάστρα. Αντί για τη θαλπωρή της αγγλικής επαρχίας, τα παγωμένα τοπία του Βορρά.

Εκτός από την ίδια την πλοκή, που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία ‘διψούν’ οι λάτρεις του συγκεκριμένου είδους, η συγγραφέας έχει καταφέρει να αποδώσει, με ρεαλισμό και επιτυχία, μια ολόκληρη εποχή, σκιαγραφώντας τις συνήθειες, τα ήθη και τις παραδόσεις ενός λαού που –ας το παραδεχτούμε– μας είναι σχεδόν παντελώς άγνωστος λογοτεχνικά. Το αναγνωστικό ταξίδι που καλούμαστε να κάνουμε στον κόσμο των Βίκινγκς προσφέρει πληθώρα συγκινήσεων, εκπλήξεων, ανατροπών και συναισθημάτων· και είναι αρκούντως γοητευτικό και προκλητικό, ώστε να δελεάσει ακόμα και τον απαιτητικότερο αναγνώστη.

Κοινός παρονομαστής όλων, ο έρωτας. Αυτός που ενώνει τους ανθρώπους από την αρχή του κόσμου, χωρίς να ενδιαφέρεται για πατρίδες, θρησκείες, κοινωνικές τάξεις. Αυτός που πολεμάει μέχρις εσχάτων, ενάντια σε όλους και σε όλα, και βγαίνει πάντα νικητής. Γιατί δεν υπάρχει πιο μαγικό συστατικό για την Τέχνη, αλλά και την ίδια τη ζωή, από τον έρωτα.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον τίτλο «Φωτιά και πάγος», ξετυλίγεται η ιστορία του Γκάρικ και της Μπρένα. Η περήφανη κοπέλα δεν μπορεί να αποδεχτεί τον γάμο της με έναν ‘βάρβαρο Βόρειο’· πόσο μάλλον το γεγονός πως τελικά, αντί για σύζυγός του, καταλήγει να γίνει σκλάβα του. Οι δυο τους θα πολεμήσουν ενάντια σε όλα όσα τους κρατάνε χώρια -και πρώτα απ’ όλα, ενάντια στα ίδια τους τα συναισθήματα- μέχρι να παραδεχτούν πως η αγάπη τους είναι δυνατότερη απ’ όλα.

Στο δεύτερο βιβλίο, την «Καρδιά στις φλόγες», συναντάμε την κόρη τους, την Κρίστεν. Αυτή τη φορά η ιστορία αντιστρέφεται, και βρίσκεται εκείνη αιχμάλωτη του άρχοντα Ρόις. Παρά τα όσα τους χωρίζουν, από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν τα βλέμματά τους οι δυο τους αντιλήφθηκαν πως κάτι ξεχωριστό γεννήθηκε ανάμεσά τους. Η πορεία προς το ευτυχισμένο τέλος δεν θα είναι εύκολη, όμως η αγάπη θα καταφέρει να νικήσει όλα τα εμπόδια που θα βρει στον δρόμο της και, για μια ακόμα φορά, να θριαμβεύσει!

Ανυπομονούμε για το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς όπου θα γνωρίσουμε τον αδελφό της Κρίστεν, Σέλιγκ, και θα μάθουμε τη δική του ιστορία!
(Σημείωση: Το τρίτο βιβλίο, που στα αγγλικά λέγεται Surrender My Love, θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας στις 28 Φεβρουαρίου.)

>Βρείτε περισσότερες κριτικές της Χρύσας Βασιλείου στο Book City.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *