Πώς να τηρήσετε τις αποφάσεις για τη νέα χρονιά!

Γράφει η συγγραφέας και MasterCoach Νικόλ Μαντζικοπούλου 

Η νέα χρονιά άρχισε και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποίησαν την περίοδο αυτή για να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, κάτι που έχει γίνει γνωστό και ως New Year’s Resolution. Μπορούμε, όμως εύκολα να προβλέψουμε ότι πριν περάσει ο πρώτος μήνας του έτους, οι περισσότεροι από αυτούς τους στόχους έχουν ήδη προδοθεί ή εγκαταλειφθεί.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Σε μεγάλο βαθμό η αστοχία εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο έχουν δημιουργηθεί αυτές οι προθέσεις. Για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες μας πρέπει οι στόχοι να προέρχονται από την ψυχή μας, και όχι από το Εγώ μας. Όταν αποφασίσουμε να καλύψουμε τις επιθυμίες της ψυχής μας, όχι μόνο θα είμαστε σε θέση να τις βιώσουμε, αλλά και θα αρχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας με μια άκοπη και γεμάτη χαρές ροή.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι: πώς μπορούμε να ξέρουμε πότε δημιουργούμε από την ψυχή και πότε από το Εγώ; Η απάντηση είναι εντυπωσιακά απλή: Όταν κάνουμε επιλογές που πηγάζουν από το Εγώ, το σώμα μας συνήθως νιώθει μία αντίθεση, άγχος και φόβο και το μόνο που καταφέρνουμε να φανερώσουμε είναι αγώνας και προσπάθεια. Νιώθουμε ότι πάντοτε πιέζουμε, εξαναγκάζουμε ή προσπαθούμε πολύ για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όταν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από το Εγώ, κινούμαστε από ανάγκη, και νιώθουμε έξω από τη ζώνη χαράς.

Όταν όμως θέτουμε την πρόθεση μας από την ψυχή, έχουμε μια τελείως διαφορετική εμπειρία, διότι τα πεδία της ψυχής είναι τα πεδία της αγάπης, της διεύρυνσης, της αβίαστης ροής, τα πεδία όλων των πιθανοτήτων και φυσικά όλων των «θαυμάτων».

ebbc37a183be625522285b2ea60b171fΑς γίνω πιο συγκεκριμένη. Σκεφτείτε κάτι που θέλετε να δημιουργήσετε στη ζωή σας, κάποια πρόθεση ή στόχο. Εάν μοιάζετε με τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανόν οι αποφάσεις που έχετε πάρει για τη νέα χρονιά αφορούν στο να χάσετε κιλά, να οργανωθείτε, να δημιουργήσετε περισσότερα χρήματα, να ξοδέψετε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους, να συνδεθείτε με νέους ανθρώπους. Σας συνιστώ να γράψετε ή να εξετάσετε τους δικούς σας στόχους και να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο που εκφράσατε τις προθέσεις σας. Αυτό αντανακλά πως τα έχετε στον μυαλό και στην καρδιά σας.

Εάν για παράδειγμα, η απόφαση σας είναι να χάσετε κάποια κιλά και γράψετε «να χάσω 10 κιλά», αυτός είναι ο τρόπος που το Εγώ σας υπαγόρευσε τον στόχο. Πιθανόν, διότι το Εγώ θέλει το παρουσιαστικό σας να μοιάζει με ό,τι πρεσβεύει το περιβάλλον σας, διότι φοβάται μην σας κρίνουν ή σας απορρίψουν, ή επειδή δυσκολεύεται να σας αγαπήσει όπως είστε τώρα.

Ας πάρουμε τώρα την εκδοχή της ψυχής. Η ψυχή θα πει: «Θέλω να έχω ευεξία, υγεία και ενεργητικότητα. Θέλω ένα σώμα που αντανακλά προς τα έξω τη λάμψη που έχω μέσα μου!» Βλέπετε την διαφορά; Αν διαβάσετε και τους δύο τρόπους που γράψατε τον ίδιο στόχο, με ποιόν τρόπο νιώθετε καλύτερα; Ποιος τρόπος κάνει την καρδιά σας να διευρύνεται και να αδημονεί να ζήσει αυτό το αποτελέσματα; Είναι ο τρόπος της ψυχής. Τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι τα ίδια, αλλά όταν μεταβάλετε την οπτική σας γωνία, ανοίγεστε σε μια μεγαλύτερη δύναμη, που επιτρέπει τα πράγματα να γίνονται με ευκολία. Χρειάζεται πάντοτε να λαμβάνετε δράση, αλλά όταν αυτή η δράση απορρέει από τις επιθυμίες της ψυχής, το μονοπάτι είναι γεμάτο χάρη και αρχίζουν να συμβαίνουν θαύματα.

Φέτος, λοιπόν γράψτε τη λίστα σας από την ψυχή σας. Και παρατηρήστε τη ζωή σας να αλλάζει!

*Το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου «Γιατί δεν μου το είπε κανείς» είναι μια ολιστική προσέγγιση για να ανακαλύψετε το πραγματικό δυναμικό σας και να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

**Θέλετε να γνωρίσετε τη δουλειά της συγγραφέως; Στις 9 Φεβρουαρίου διοργανώνουμε ένα βιωματικό σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο.

%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb

One Comment

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *