10 Χριστουγεννιάτικα βιβλία για μικρά παιδιά!

Καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά στην καρδιά του χειμώνα, οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε μια μεγάλη οικογενειακή αγκαλιά δίπλα από ένα τζάκι με πολλά γλυκά (με μέτρο) και πολλές χαρούμενες δραστηριότητες. Αν έχετε μικρά παιδιά ή αν σχεδιάζετε τα δώρα που θα κάνετε σε παιδιά φίλων, εγγόνια και ανιψάκια, έχουμε 10 φανταστικές προτάσεις που όχι μόνο θα τα ενθουσιάσουν, αλλά θα τα εισάγουν και στον μαγικό κόσμο του βιβλίου! Σας περιμένουν ιστορίες, κατασκευές, αυτοκόλλητα, εκπλήξεις, γρίφοι και παιχνίδια. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις προτάσεις μας και όλα τα παιδικά μας βιβλία συγκεντρωμένα εδώ.

1. Ξεκινάμε με Τρίγωνα Κάλαντα, γρίφους, παιχνίδια και χίλια γιορτινά αυτοκόλλητα. Ταξιδέψτε με το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, γνωρίστε τα χαρούμενα ταρανδάκια και τους αστείους χιονάνθρωπους και ζήστε μαζί τους μια φανταστική περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο!

blog2

2 + 3. Ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη, καθώς ετοιμάζεται για την πιο πολυάσχολη νύχτα του χρόνου. Το έλκηθρο είναι φορτωμένο με δώρα και οι τάρανδοι έτοιμοι για μια μαγική περιπέτεια. Παζλ, παιχνίδια και περισσότερα από 250 αυτοκόλλητα σας υπόσχονται τις πιο διασκεδαστικές γιορτές! Μαζί του είναι και οι Τάρανδοι που ετοιμάζονταν όλο τον χρόνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς! Θα καταφέρουν να μοιράσουν όλα τα δώρα;

blog3blog4

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ο Άγιος Βασίλης με τα γιορτινά ματάκια βιάζεται να μοιράσει τα παιχνίδια στα παιδιά. Πού είναι όμως ο σάκος με τα δώρα; Έχει ψάξει παντού, μα δεν τον βρίσκει… Θα τον βοηθήσουν το Ξωτικό και ο Τάρανδος να ανακαλύψει τον χαμένο σάκο;

blog5

5. Ο Άγιος Βασίλης βάζει τα δυνατά του για τις γιορτές, μα θα προλάβει να ετοιμάσει όλα τα δώρα στην ώρα τους; Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις χαρούμενες γιορτινές ιστορίες και θα διασκεδάσουν παίζοντας με τα δαχτυλάκια μαριονέτες!

blog6

6. Μπορεί να μην έχει Χριστουγεννιάτικο θέμα, αλλά αυτό το πρωτότυπο βιβλίο κατασκευών θα εκτιμηθεί από παιδιά κάθε ηλικίας. Ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των οριγκάμι μέσα από 24 χαρτο-φανταστικά μοντέλα! Διπλώστε και ξεδιπλώστε τα ειδικά χαρτιά, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες, και φτιάξτε απίθανα ζωάκια, προϊστορικούς δεινόσαυρους και πρωτότυπα μεταφορικά μέσα. Κολλήστε τα πολύχρωμα αυτοκόλλητα, ετοιμάστε το δικό σας μαγικό σκηνικό και διασκεδάστε με την υπέροχη παρέα των οριγκάμι!

blog7

7 + 8. Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν συνέχεια νέες λέξεις. Αυτό το βιβλίο φέρνει έναν φανταστικό τρόπο να μάθετε στο παιδί εκατό νέες λέξεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που θα τις συνδέσει µε τη σωστή σημασία τους. Τα στοιχεία και τα παραθυράκια που ανοιγοκλείνουν θα κεντρίσουν την περιέργειά του ξανά και ξανά και θα περάσετε ατελείωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας!

Και αμέσως μετά, θα μάθετε ακόμα 100 νέες λέξεις ανοιγοκλείνοντας παραθυράκια στη Φάρμα!

blog8

blog9

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Γιορτές σημαίνουν ώρες για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά και μια καταπληκτική ευκαιρία για να κάνετε μαζί κατασκευές πάνω στο χαλί. Ακολουθήστε τις περιπέτειες του δράκου Μέντα που θέλει να γίνει ιππότης και γίνετε κι εσείς υπερασπιστές του κάστρου!

Και αμέσως μετά σαλπάρετε με το «Το Μαύρο Κύμα» στην αναζήτηση του μεγάλου θησαυρού και γίνετε κι εσείς μέλη του πληρώματος!

blog13 blog12

 

 

 

 

 

 

 

blog1

10. Και κλείνουμε, όπως αρμόζει, με ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο βιβλιοπυργάκι! Αυτή η διασκεδαστική και πρακτική κατασκευή μαθαίνει στο παιδί να μετράει μέχρι το δέκα, ενώ παράλληλα εξοικειώνεται με τα χρώματα και τις λέξεις των Χριστουγέννων. Τα χρωματιστά τουβλάκια θα κάνουν τις γιορτές ένα ατελείωτο παιχνίδι και θα βοηθήσουν το παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητές του, ενώ παράλληλα θα δώσετε τροφή στη φαντασία του και θα ζήσετε όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων. blog11

Ευχόμαστε σε όλους σας να έχετε ευτυχισμένες γιορτές, με πολλά βιβλία για εσάς και τα παιδιά σας. Αν θέλετε ακόμα περισσότερες επιλογές, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα παιδικά και εφηβικά βιβλία μας.

 

One Comment

  1. Pingback: Χριστουγεννιάτικοι διαγωνισμοί με δώρο πολλά βιβλία! | Dioptra Blog

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *