11 αστυνομικά που θα διαβάσεις μέχρι το καλοκαίρι

Σκοτεινά μυστικά, δόλιες υποθέσεις, ακριβείς ημερομηνίες θανάτου, ένας σαδιστής δολοφόνος, καλές πράξεις που θα αποβούν μοιραίες και εγκλήματα που παίρνουν ολοένα και πιο απροσδόκητη μορφή.

Δεν χρειαζόμαστε καμία αφορμή για να διαβάσουμε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Κάθε φορά που νιώθουμε πως χρειαζόμαστε λίγη ένταση, την ανδρεναλίνη στο κόκκινο και σελίδες να περνούν με κομμένη την ανάσα, ξέρουμε τι θα επιλέξουμε.

Και η λίστα αυτή τη φορά έχει όλα τα δυνατά ονόματα: Νέο (πολυαναμενόμενο) βιβλίο του Fitzek, πρώτο συγκλονιστικό θρίλερ από τη Freida McFadden, νέο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση και πολλά, πολλά ακόμη. Είτε πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ είτε για σκανδιναβικό αστυνομικό, παρακάτω θα βρεις μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και διαφορετικές επιλογές του είδους.

Η αγγελία

Η Μίλι έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής της στη φυλακή, όπου βρέθηκε στα δεκαεφτά της.
Τώρα αναζητά μια ευκαιρία, μια εργασία που θα της επιτρέψει να έχει μια φυσιολογική ζωή.
Δεν ελπίζει ότι η συνέντευξή της με τη Νίνα, την πλούσια σύζυγο και μητέρα που ζητά οικιακή βοηθό, θα πάει καλά.
Ποιος θα την εμπιστευτεί με τέτοιο παρελθόν;
Γι’ αυτό όταν δέχεται τα απρόσμενα νέα της πρόσληψής της, αγνοεί όλα τα ανησυχητικά σημάδια και τις παραξενιές της Νίνα, θέλοντας τόσο πολύ να ξεκινήσει μια νέα ζωή.
Όμως, ακόμη και το δωμάτιό της μοιάζει περισσότερο με κελί παρά με δωμάτιο υπηρεσίας, κλειδώνει μόνο απέξω…

Μια ιστορία γεμάτη αναπάντεχες ανατροπές που δεν θα σας αφήσει να κλείσετε μάτι μέχρι να την τελειώσετε.
Όποιος απόλαυσε τη Γυναίκα στο παράθυρο και το Κορίτσι του τρένου, αυτή την ιστορία θα τη λατρέψει!

Το τελεσίγραφο

Αν ξέρεις την ώρα του θανάτου σου, έχεις κιόλας αρχίσει να πεθαίνεις…

Είναι Σάββατο βράδυ, λίγο μετά τις δέκα. Ο Τζουλς Τάνμπεργκ έχει βάρδια σε μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για γυναίκες που θέλουν ν’ ακούν μια καθησυχαστική φωνή καθώς επιστρέφουν σπίτι μόνες αργά τη νύχτα, ή που τηλεφωνούν γιατί όντως κινδυνεύουν.

Ως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση που να απειλείται η ζωή κάποιας. Όμως απόψε ο Τζουλς μιλάει με την Κλάρα…
Η νεαρή γυναίκα είναι τρομοκρατημένη. Πιστεύει ότι κάποιος την έχει βάλει στο στόχαστρο. Κάποιος που της έχει γράψει με αίμα στον τοίχο μια ημερομηνία: τη μέρα του θανάτου της.
Κι αυτή η μέρα ξημερώνει σε λιγότερο από δύο ώρες.

Μυστηριώδες, σκοτεινό, αγωνιώδες.
Το πιο τρομακτικό θρίλερ του Sebastian Fitzek μέχρι σήμερα…

Το παιχνίδι της γάτας

Όταν νομίζεις ότι είσαι ασφαλής…
Όταν νομίζεις ότι είσαι ολομόναχος…
Τότε θα επιτεθεί…

Ένας ύπουλος δολοφόνος καραδοκεί στην πόλη.
Βάζει στο στόχαστρο όσους είναι μόνοι στο σπίτι το βράδυ, παίζοντας με τα θύματα το θανάσιμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι.

Πανικός κυριεύει τους κατοίκους και η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση.
Μόνο που παράλληλα είναι και η ίδια στόχος, καθώς ένας αδίστακτος ψυχοπαθής αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση παραμονεύει σε κάθε της βήμα.

Όταν εντοπίζει τα ίχνη του φονιά, η Γκρέις αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο κοινός παρονομαστής των άγριων αυτών δολοφονιών είναι αληθινά συνταρακτικός, μια οδυνηρή, πικρή αποκάλυψη.
Όμως αυτό που θα ανακαλύψει εντέλει είναι πολύ πιο διεστραμμένο απ’ όσο θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

Κλειδώστε πόρτες και παράθυρα!
Το ανατρεπτικό, καθηλωτικό αυτό θρίλερ θα ξυπνήσει τους πιο ανατριχιαστικούς φόβους σας!

Η Χάρη

Μια καλή πράξη μπορεί να φέρει τον θάνατο…
Ο Λίαμ εμφανίζεται αναπάντεχα στη ζωή της Τζουντ χωρίς να έχουν επικοινωνήσει καθόλου μεταξύ τους για δέκα ολόκληρα χρόνια και της ζητάει μια χάρη.
Κι εκείνη δεν του την αρνείται.
Ήταν ο πρώτος της έρωτας και, παρότι τώρα είναι μια επιτυχημένη γιατρός και ετοιμάζεται να παντρευτεί, ο Λίαμ θα είναι πάντα κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτή.

Όμως, αφού του κάνει τη χάρη που της ζήτησε, έρχεται σε επαφή μαζί της η αστυνομία για να την πληροφορήσει ότι ο Λίαμ βρέθηκε νεκρός.
Η Τζουντ βρίσκεται ξαφνικά μπλεγμένη σε μια έρευνα δολοφονίας και συνειδητοποιεί ότι η απόφασή της μπορεί να της κοστίσει τα πάντα – ακόμα και τη ζωή της…

O Άλλος Αδερφός

Αύγουστος 1988, Ελευσίνα.
Ένας έφηβος εξαφανίζεται ξαφνικά ένα απόγευμα.
Τα ίχνη του χάνονται, η τοπική κοινωνία συγκλονίζεται και η οικογένεια του παιδιού αρχίζει σιγά σιγά να αποσυντίθεται εκ των έσω, εξαιτίας ενός τραύματος που δεν μπορεί να επουλωθεί.
Τα χρόνια περνούν. Η υπόθεση, με εξαίρεση ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές που την ανακινούν, ξεχνιέται, αλλά το φάντασμα του δεκατετράχρονου Ηλία Αδάμ εξακολουθεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης.

Αύγουστος 2021
Ο Θέμης Αδάμ, αδερφός του Ηλία, δημοσιογράφος και επιτυχημένος συγγραφέας ενός true crime βιβλίου με θέμα την υπόθεση που εντέλει διέλυσε την οικογένειά του, επιστρέφει στην Ελευσίνα για την κηδεία του πατέρα του –και βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του παιδιού, σύμφωνα με τις φήμες–, ο οποίος αυτοκτόνησε.
Έχει την πρόθεση να κάνει μια νέα αρχή, να επιστρέψει στην πατρίδα του έπειτα από περίπου δύο δεκαετίες στο εξωτερικό. Πρώτα όμως πρέπει να κλείσει ένας ανοιχτός λογαριασμός.

Τι απέγινε ο Ηλίας;

Μίσος και αίμα για καλά κορίτσια

Κάποια μυστικά είναι… δολοφονικά.

Η Πιπ δεν είναι πλέον ντετέκτιβ.
Το πόντκαστ για την υπόθεση δολοφονίας που εξιχνίασε πέρυσι έχει γίνει πια viral.
Παρ’ όλα αυτά, θέλει να συνεχίσει τη ζωή της και να αφήσει πίσω τις έρευνες.

Όταν όμως εξαφανίζεται ο Τζέιμι, ο αδελφός ενός φίλου της, και η αστυνομία του Λιτλ Κίλτον δεν κάνει τίποτε για αυτό αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση.
Η τελευταία φορά που είδαν τον Τζέιμι ήταν σε ένα πάρτι.

Τότε η Πιπ δημιουργεί έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Tinder, για να εντοπίσει ένα μυστηριώδες πρόσωπο που λέγεται Λέιλα.
Στην πορεία, η Πιπ θα αποκαλύψει και άλλα σκοτεινά μυστικά της πόλης της, αλλά ο χρόνος της τελειώνει…

Οι δολοφόνοι δεν παίρνουν σύνταξη ποτέ – Κυκλοφορεί 5 Απριλίου

Στα εξήντα πέντε της η Δαγκάνα έχει αρχίσει να ρίχνει ρυθμούς. Ζει ήσυχα σε ένα μικρό διαμέρισμα με μόνη συντροφιά την ηλικιωμένη σκυλίτσα της, που κάποτε έσωσε η ίδια από τον δρόμο και τη φωνάζει Ψοφίμι. Αυτό που περιμένει κανείς από ανθρώπους της ηλικίας της είναι να συνταξιοδοτηθούν και να ζήσουν ήσυχα το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Δαγκάνα όμως δεν είναι σαν όλους τους άλλους, Είναι μία φόνισσα.

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχει βγάλει από τη μέση προ- δότες, επιχειρηματικούς εχθρούς, άπιστους συζύγους, όλους με ανελέητη αποτελεσματικότητα. Όσο λιγότερα γνωρίζει για τους στόχους της, τόσο το καλύτερο. Τώρα όμως ένας τραυματισμός την οδηγεί σε μία απροσδόκητη σύνδεση με έναν γιατρό και την οικογένειά του. Αλλά τα συναισθήματα για μία επαγγελματία δολοφόνο είναι επικίνδυνη συνθήκη,

Ένα διεθνές best seller από μία βραβευμένη συγγραφέα από τη Νότια Κορέα.  Χαρακτηρίστηκε ως πολυαναμενόμενο ανάγνωσμα στα Lithub, CrimeReads, Thrillist και Popsugar.

Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου – Κυκλοφορεί 4 Μαΐου

Όταν η Γκρέις Μπέρναρντ ανακαλύπτει ότι ο απών εκατομμυριούχος πατέρας της έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της ετοιμοθάνατης μητέρας της για βοήθεια, ορκίζεται εκδίκηση και ετοιμάζεται να σκοτώσει κάθε μέλος της οικογένειάς του. Οι αναγνώστες παρακολουθούν την Γκρέις καθώς διαλέγει τα πρόσωπα των συγγενών της ένα προς ένα – και το αποτέλεσμα είναι τόσο φρικιαστικό όσο και διασκεδαστικό σε αυτή την ασεβή σκοτεινή φαρσοκωμωδία, που μιλάει για την αρχοντιά, την οικογένεια, την αγάπη… και τον φόνο.

Στη συνέχεια όμως η Γκρέις φυλακίζεται για έναν φόνο που δεν διέπραξε.

Η νύχτα θα είναι μεγάλη – Κυκλοφορεί 4 Μαΐου

Ένα μικρό κομβόι αυτοκινήτων πέφτει σε ένοπλη ενέδρα σ” έναν αγροτικό δρόμο στην επαρχία της Κάουκα. Ο μόνος μάρτυρας του μακελειού είναι ένα νεαρό αγόρι. Λίγο αργότερα στο σημείο της σύγκρουσης όλα τα ίχνη έχουν εξαφανιστεί – από τα χτυπημένα αυτοκίνητα και τα πτώματα μέχρι τον τελευταίο κάλυκα. Είναι λες και τίποτε δεν συνέβη ποτέ εκεί.

Μια ανώνυμη καταγγελία γίνεται αιτία να ξεκινήσει η έρευνα. Ένας εισαγγελέας, μια τολμηρή δημοσιογράφος και η βοηθός της αναζητούν με κάθε κόστος την αλήθεια. Αλλά κανένα στόμα δεν ανοίγει και σ” αυτή την περιοχή, ένα από τα μεγαλύτερα «θερμοκή πια βίας» στην Κολομβία, οι δράστες θα μπορούσαν να είναι πολλοί: αντιφρονούντες, συμμορίες, ο στρατός. Ή ίσως οι εκκλησίες, που ανταγωνίζονται λυσσαλέα για την επικράτηση στη σημερινή Κολομ βία…

Ένα τραχύ και αιφνιδιαστικό θρίλερ, που αποτυπώνει με ακρίβεια μια χώρα όπου η βία, η διαφθορά και η απελπισία παίρνουν κάθε μέρα νέα, όλο και πιο απροσδόκητη μορφή…

Οι φόνοι της οδού Μοργκ και άλλες ιστορίεςΚυκλοφορεί 24 Μαΐου

Δυο γυναίκες, μητέρα και κόρη, βρίσκονται φρικτά δολοφονημένες σ” ένα κτίριο της οδού Μοργκ στο Παρίσι. Το δωμάτιό τους, στον τέταρτο όροφο, ήταν κλειδωμένο. Πώς μπόρεσε ο δολοφόνος να τις προσεγγίσει; Και γιατί τους επιτέθηκε με τόσο άγριο τρόπο, Η υπόθεση κινεί το ενδιαφέρον ενός ερασιτέχνη ντετέκτιβ, του Ογκύστ Ντυπέν, που θα προσπαθήσει να λύσει το αίνιγμα με τη λογική..

Οι φόνοι της οδού Μοργκ είναι μια αριστουργηματική ιστορία μυστηρίου που θεωρείται από πολλούς το αρχέτυπο του σύγχρονου αστυνομικού μυθιστορήματος. Στον τόμο αυτό παρουσιάζεται μαζί με δύο ακόμη ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Ογκύστ Ντυπέν, το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ και το Κλεμμένο γράμμα. Μια τριλογία που γέννησε αμέτρητα έργα και λογοτεχνικούς ήρωες, μεταξύ των οποίων τον Σέρλοκ Χολμς, και, όπως έχει επιση μάνει η Dorothy L. Sayers, «είναι σχεδόν ένα πλήρες εγχειρίδιο της θεωρίας και πράξης του αστυνομικού μυθιστορήματος».

Τα ρόδα δεν πεθαίνουν ποτέ – Κυκλοφορεί 24 Μαΐου

Σεπτέμβριος 1977. Η Μέτε Μίσβαρ, ένα τρίχρονο κορίτσι, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει πίσω της ίχνη από τον αμμόλακκο έξω από το σπίτι της. Η μικρή, κλειστή μεσοαστική κοινότητα στο φιλήσυχο προάστιο του Νορντός αναστατώνεται, αλλά οι έρευνες της αστυνομίας καταλήγουν σε αδιέξοδο. Οι κουρτίνες κλείνουν, οι υποψίες πληθαίνουν, αλλά η Μέτε δεν βρίσκεται ποτέ.

Σχεδόν 25 χρόνια αργότερα, ενώ η παραγραφή της υπόθεσης πλησιάζει, η μητέρα της Μέτε απευθύνεται στον ιδιωτικό ερευνητή Βαργ Βέουμ σε μία τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια να μάθει τι συνέβη στην κόρη της. Ο Βέουμ, καθώς ερευνά, ανακαλύπτει έναν περίπλοκο ιστό μυστικών, ψεμάτων και σοκαριστικών γεγονότων, τα οποία έχουν συγκαλυφθεί μεθοδικά. Όταν άλλο ένα βίαιο περιστατικό συμβαίνει, ένα μοτίβο αρχίζει και διακρίνεται…

Διαβάστε επίσης:

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *