Γιατί αυτά τα 3 βιβλία fantasy κέρδισαν την αγάπη των αναγνωστών;

Αν νομίζεις πως ο κόσμος του φανταστικού έχει εξαφανιστεί, είμαστε εδώ για να σε διαψεύσουμε. Αν είσαι «αρνητής» των fantasy βιβλίων σε προκαλούμε να δώσεις μια ευκαιρία στα παρακάτω τρία.

Βιβλία φαντασίας: Γιατί να διαβάσεις για δαιμόνια, περίεργα πλάσματα, νεραϊδοπλάσματα, ξωτικά και μυστικές Λέσχες, αν δεν είσαι παιδί; Γιατί να θέλεις να διαβάσεις μια ιστορία που δεν μπορείς να εξηγήσεις με βάση τη λογική, μια ιστορία τόσο αλλόκοτη που νιώθεις ότι δεν θα βρεις κανένα κοινό σημείο;

Μέσα από τις σελίδες αυτών των βιβλίων ταξιδεύεις σε έναν άλλον κόσμο που απέχει πολύ από τον δικό σου αλλά έχει πολλά να σε διδάξει. Γνωρίζεις ήρωες που μπορεί να μην έχουν ανθρώπινη μορφή αλλά βρίσκεις κοινά σημεία μαζί τους.

Ταξιδεύεις σε φανταστικά μέρη, τα έχεις πλάσει τόσο καλά στο μυαλό σου που μοιάζουν αληθινά. Και οι ήρωες; Άλλους τους αγαπάς, άλλους μισείς που τους αγαπάς και άλλοι γίνονται αυτόματα εχθροί σου.

Το καλό μάχεται με το κακό. Τα τραύματα υπάρχουν, όπως και όλα εκείνα τα σκοτεινά σημεία. Μέχρι να βγουν στο φως. Και να σου δώσουν λίγη από την ελπίδα που ψάχνεις. Γιατί αν κάτι έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ είναι αυτή η αχτίδα φωτός, αυτή η μικρή «ένεση» μαγείας στην καθημερινότητά μας.  

Παρακάτω σου προτείνουμε 3 βιβλία fantasy- εισιτήρια για ένα απίστευτο ταξίδι.  

Ο Σκληρόκαρδος Πρίγκιπας (Η γενιά του Ανέμου #1)

ΑΚΟΝΙΣΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ.
ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.

Η Τζουντ ήταν επτά ετών όταν δολοφονήθηκαν οι γονείς της και αυτή με τις δύο αδελφές της πήγαν χωρίς τη θέλησή τους να ζήσουν στη Νεραϊδοχώρα. Δέκα χρόνια αργότερα, το μόνο που επιθυμεί είναι να ανήκει εκεί, παρόλο που είναι θνητή. Πολλά όμως από τα πλάσματα του αλλόκοσμου μισούν τους θνητούς.
Και περισσότερο από όλους, ο πρίγκιπας Κάρνταν.

Για να κερδίσει μια θέση στην Αυλή, πρέπει να τον αψηφήσει και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Η Τζουντ μπλέκεται όλο και περισσότερο στις μηχανορραφίες και τις απάτες του παλατιού, και ανακαλύπτει τη σημασία της πραγματικής δύναμης. Καθώς όμως η προδοσία απειλεί να πνίξει στη βία τη Μεγάλη Αυλή, η Τζουντ θα χρειαστεί να κάνει μια επικίνδυνη συμμαχία για να σώσει τις αδελφές της και την ίδια τη Νεραϊδοχώρα.

Το πρώτο βιβλίο της εκπληκτικής τριλογίας,Η γενιά του Ανέμου έρχεται γεμάτο ανατροπές και μαγεία!

Το σπίτι των Χόλοου

Μπορούσε να μαγέψει όποιον ήθελε για να κάνει το ψέμα της αλήθεια…

Η Ίρις Χόλοου και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές της είναι αδιαμφισβήτητα παράξενες. Όταν ήταν μικρές εξαφανίστηκαν από έναν ήσυχο δρόμο του Εδιμβούργου, για να επιστρέψουν έναν μήνα αργότερα γυμνές, με μια τομή σε σχήμα μισοφέγγαρου στον λαιμό τους.
Δεν θυμόνταν τίποτε… Σαν να γεννήθηκαν εκείνη τη νύχτα.

Ακόμα πιο παράξενη ήταν η εμφάνισή τους· τα γαλάζια μάτια τους έγιναν μαύρα σαν γυαλισμένες ποταμόπετρες, τα σκούρα μαλλιά έγιναν λευκά, με σπάνια ανθοπέταλα.
Καθώς μεγάλωναν, παράδοξα περιστατικά συνέβαιναν στο πέρασμά τους. Οι άνθρωποι τις χαρακτήριζαν αφόρητα όμορφες και ανεξήγητα επικίνδυνες.

Δέκα χρόνια αργότερα, όταν η Γκρέι εξαφανίζεται μυστηριωδώς, η Ίρις και η Βίβι ακολουθούν τα αλλόκοτα σημάδια που αφήνει πίσω της, προσπαθώντας να βρουν τα ίχνη της. Δεν είναι οι μόνες που την αναζητούν…
Καθώς ανατρέχουν στο παρελθόν, συνειδητοποιούν ότι η ιστορία που τους έχουν πει για την παιδική τους ηλικία κρύβει την πιο τρομακτική και σπαρακτική αλήθεια για την ύπαρξή τους.

Ένα γκροτέσκ μυστήριο, με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και μια ασφάλιστη πύλη από τη ζωή στον θάνατο που στοιχειώνει τον αναγνώστη.

Άτλας Έξι

Μυστικά. Προδοσία. Aποπλάνηση. Δύναμη. Είστε στην Αλεξανδρινή Λέσχη.

Η γνώση είναι σφαγή. Δεν μπορείς να την αποκτήσεις χωρίς θυσία.

Η Αλεξανδρινή Λέσχη, κρύπτη της χαμένης γνώσης από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς της αρχαιότητας, είναι η μεγαλύτερη μυστική λέσχη μάγων ακαδημαϊκών στον κόσμο.

Όσοι κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στους Αλεξανδρινούς θα εξασφαλίσουν μια ζωή πλούτου, δύναμης και κύρους.
Μόνο μια φορά κάθε δέκα χρόνια, έξι μοναδικά ταλαντούχοι μάγοι επιλέγονται για τις δοκιμασίες.

Οι έξι επίλεκτοι είναι η Λίμπι και ο Νίκο που ασκούν απίστευτο έλεγχο στην ύλη, η Ρέινα, φυσιογνώστρια, που κατανοεί τη γλώσσα της φύσης, η Παρίσα, τηλεπαθητική, που αποπλανεί για να διαβάσει τη σκέψη των άλλων, ο Κάλουμ, χειραγωγός, με παραισθητικές ενέργειες που μετατρέπει όποιον θέλει σε πειθήνιο πλάσμα, και ο Τριστάν που αναγνωρίζει τα ξόρκια και τις ψευδαισθήσεις.

Όταν οι υποψήφιοι στρατολογούνται από τον μυστηριώδη Άτλας Μπλέικλι, μαθαίνουν ότι θα έχουν στη διάθεσή τους έναν χρόνο για την τελική επιλογή.
Ποιος έχει τη θέληση και την ικανότητα να τα καταφέρει, ενώ η πραγματικότητα θολώνει μέρα με τη μέρα και η ηθική αρχίζει να διαβρώνεται;

Αν οι έξι υποψήφιοι αποδείξουν στον εαυτό τους ότι είναι οι καλύτεροι, θα επιβιώσουν, τουλάχιστον οι περισσότεροι…

Διαβάστε επίσης:

One Comment

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *