3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας!

Για ακόμη μια χρονιά, ετοιμάζομαστε για ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό.

Εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και αναγνώστες έρχονται ξανά κοντά από τις 3 Μαΐου 2022 έως τις 15 Ιουνίου 2022. Με περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων, μεγαλύτερες εκδηλώσεις και σε περισσότερα σημεία της πόλης, οι πρωταγωνιστές της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας συναντιούνται με το αθηναϊκό κοινό.

Το 3ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο Monogram, υπό την αιγίδα των Δήμων Παπάγου-Χολαργού και Χαλανδρίου, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Book Press.

Δείτε εδώ το event και όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ!

Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου με την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πέτρου Μάρκαρη, ενώ θα κατεβάσει ρολά την Τετάρτη 15 Ιουνίου με την εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ), στην οποία θα παρουσιαστεί η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού αστυνομικού αφηγήματος μέσα από τρεις συγγραφικές γενιές.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 19:00 ο Βαγγέλης Γιαννίσης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο, Ίνκουμπους, στον χώρο του βιβλιοπωλείου Monogram στον Χολαργό.

Παράλληλα, θα γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του Stephen King, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και μια τιμητική εκδήλωση για τον Andrea Camilleri.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιάζονται καθημερινά εκδηλώσεις για νέα βιβλία, συζητήσεις, παρουσιάσεις, αφιερώματα, σεμινάρια και παιδικές δράσεις, απόπειρες νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων και τιμητικές εκδηλώσεις για το συνολικό έργο των αναγνωρισμένων πρωταγωνιστών του χώρου.

Πληροφορίες!

Πότε; 3 Μαΐου – 15 Ιουνίου

Πού;

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν: Στο βιβλιοπωλείο Monogram,Υμηττού 17,
Χολαργός. Στο κλαμπ-πολυχώρο Omikron2, Τριπτολέμου 34 & Βουτάδων, Αθήνα.
Στον Δήμο Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός. Στη Βίλα Σαλίγκαρου, Αετιδέων
64, Χολαργός. Στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου,
Τομπάζη 18 και Φιλικής Εταιρείας, Χαλάνδρι. Στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ,
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124, Αθήνα.

Δείτε εδώ το σχετικό event και όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6523515 και 695 8465415.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων Άγρα, Bell, Διόπτρα, Δρόμων, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτη, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κύφαντα, Λιβάνη, Μεταίχμιο, Μίνωας, Μολύβι, Όστρια, Πατάκη, Τόπος, Ψυχογιός και 24 γράμματα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του φεστιβάλ έχει η Ιωάννα Πετρίδου. Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι της Έλενας Σπανδωνή και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Γρηγόρη Αζαριάδη. Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση των
εκδηλώσεων γίνεται από τον Σάκη Σαρακίνη.

Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης και Θράια Αλμπόζο.

Χορηγοί επικοινωνίας: Athens Voice 102,5, Galaxy FM, Ελεύθερος Τύπος,
Book Press

Διαβάστε επίσης: Βόλτα στο βιβλιοπωλείο Monogram της Αγίας Παρασκευής!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *