Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2021!

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το ELNIPLEX δημοσίευσε τη Χρυσή λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα σε αυτή τη λίστα βρίσκονται και 12 παιδικά βιβλία των εκδόσεών μας, για το πρωτότυπο περιεχόμενο και την εκπληκτική τους εικονογράφηση. Είναι τιμή μας που τα παιδικά μας βιβλία βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ αξιόλογα βιβλία.

Το παιδικό βιβλίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς, αποτελεί προτεραιότητα και το φροντίζουμε με πολλή αγάπη και αυτό διότι χτίζουμε τον αναγνώστη του μέλλοντος. Κι αυτός ο μικρός αναγνώστης του σήμερα, θα κάνει την αλλαγή αύριο.

Η Χρυσή Λίστα με τα καλύτερα παιδικά βιβλία για το 2021!

Για τις ηλικίες 4-7 ετών

Σε αυτήν την κατηγορία συναντάμε τρεις πολύ αγαπημένους μας τίτλους, κάθε ένας από τους οποίους δίνει και κάτι διαφορετικό στα παιδιά.

Μερικές φορές οι άνθρωποι είναι πολλά παραπάνω από όσα εμείς νομίζουμε και κρύβουν πτυχές που δεν έχουμε δει. Ο Κάφκα και η κούκλα είναι μια συγκινητική ιστορία για έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Οι μικρές πράξεις έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη να αλλάζουν ζωές.

Ο Κάφκα και η κούκλα
Ηλικίες 5+

Το δεύτερο βιβλίο που συναντάμε στη λίστα είναι το «Η Ζωή είναι…» ένα πανέμορφο πολύπλευρο ταξίδι που κάθε στιγμή της είναι σημαντική. Θα γελάσουμε, να κλάψουμε, θα συγκινηθούμε… θα ζήσουμε!

Ηλικίες 4+

Το τρίτο βιβλίο που διακρίθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι της Έφης Λαδά, τις Κυριακές στο Πάρκο σε εικοογράφηση της ίδιας. Μια τρυφερή νοσταλγική ιστορία για την πρώτη αγάπη που θα αγαπήσουν οι μικροί… αλλά σίγουρα και οι μεγάλοι. Ένα βιβλίο – δώρο για την πρώτη σου αγάπη.

Ηλικίες 6+

Για τις ηλικίες 8-11 ετών

Σε αυτήν την κρίσιμη ηλικιακή κατηγορία, ξεχωρίζουν μεταξύ πολύ αξιόλογων βιβλίων και εκδοτικών όπως ο Πατάκης, το Μεταίχμιο και ο Παπαδόπουλος, τέσσερα βιβλία των εκδόσεών μας: H πυξίδα της μάγισσας, Παράξενοι Κόσμοι, Μεγάλες προσδοκίες, Η Φάρμα των Ζώων.

Μια στάλα μαγεία
Ηλικίες 9+
Ηλικίες 9+
Ηλικίες 8+
φάρμα των ζώων
Ηλικίες 9+

Κατηγορία: Βιβλία γνώσεων

Μια ιδιαίτερη και σημαντική κατηγορία στη Χρυσή Λίστα του ELNIPLEX, στην οποία με μεγάλη μας χαρά συναντάμε δύο βιβλία των εκδόσεών μας, τα οποία έχουμε επιμεληθεί με μεράκι και αγάπη!

Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι – Δεξιότητες Ζωής

πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι
Ηλικίες 8+

Αν ερχόσουν στη Γη

Αν ερχόσουν στη Γη
Ηλικίες 5+

Κατηγορία: Ειδική μνεία

Ένα βιβλίο που έχετε αγαπήσει περισσότερο από κάθε άλλο και μαζί σας και εμείς, ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από ηλικίες 5 ετών έως και 105 ετών, βρίσκεται σε αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία: Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος.

Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Ίσως τελικά το να χάσεις το δρόμο σου είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να σου συμβεί. Ο James Norbury μας μαθαίνει ότι σημασία έχει το ταξίδι, όχι ο προορισμός.

Πρόκειται για έναν εκπληκτικό φιλοσοφικό περίπατο στα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, που διεισδύει στα σπουδαία της ζωής.

Κατηγορία: Best of the best

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκουμε ένα βιβλίο της κατηγορίας young adult, το Ήμασταν Ψεύτες και ένα πολύ αγαπημένο μας παιδικό, το Αρχαίο Θέατρο- Ήρωες και Ηρωίδες που έγιναν ποίηση.

Ήμασταν ψεύτες

Τα παιδικά βιβλία αποτελούν μικρούς θησαυρούς σοφίας και πολιτισμού. Κι εμείς προσπαθούμε με τη σειρά μας να προσθέσουμε το δικό μας λιθαράκι. Γιατί κάποτε ήμασταν μικροί και ανακαλύψαμε τον κόσμο και την ομορφιά του μέσα από βιβλία που ποτέ δεν λησμονήσαμε. Γιατί δεν θέλουμε τη στείρα γνώση για τα παιδιά μας, τις υποδείξεις, τις συμβουλές και τις τιμωρίες. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ελεύθερη σκέψη, φαντασία, όλους τους δρόμους ανοιχτούς για να επιλέξουν τον δικό τους.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα.

Υ.Γ. Δείτε εδώ τη δημοφιλέστερη συγκεντρωτική λίστα με τα κορυφαία βιβλία της εκδοτικής παραγωγής του 2021.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *