3 βιβλία ψυχολογίας για μια υπέροχη ζωή

Μπορεί ο τίτλος να σου φαίνεται υπερβολικός. Ή μπορεί να σου φαίνεται πολύ απλός. Υπάρχει υπέροχη ζωή; Και τι σημαίνει υπέροχη ζωή; 3 βιβλία αυτοβελτίωσης αποτελούν τη σταθερά μας σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλαζει.

Η ανθρώπινη ζωή είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη βόλτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει . Κι αυτό το αντιληφθήκαμε πολύ περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια, τα χρόνια του covid. Τίποτα δεν έχει τη δυνατότητα να είναι σταθερό εκτός από τον πυρήνα μας. Τον πραγματικό μας εαυτό.

Και όσο περισσότερο δουλεύουμε με τον πυρήνα μας, τόσο πιο γερά πατάμε στα πόδια μας, νιώθοντας μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία. Με εμάς τους ίδιους, τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους αλλά και τον ευρύτερο κύκλο μας.

Το να δουλέψεις με το «κέντρο» σου είναι συχνά επίπονο και χρονοβόρο. Χρειάζεται απίστευτη θέληση, επιμονή και επιμονή. Διαφορετικά κανένα βιβλίο και κανένας ψυχοθεραπευτής δε μπορεί να σε βοηθήσει.

Παρακάτω θα βρεις 3 βιβλία ψυχολογίας που μας βοηθήσαν το καθένα με τον δικό του τρόπο όχι μόνο να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αλλά να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που δε θέλουμε από τη ζωή μας για να οδηγηθούμε σε αυτό που θέλουμε. Και τελικά να φτάσουμε πιο κοντά σε όλα όσα θεωρούσαμε ανέφικτα.

Ο ήρωας της διπλανής πόρτας, Robin Sharma

βιβλία αυτοβελτίωσης

«Στόχευσε το ιδανικό, κυνήγησε το όνειρο, γράψε ιστορία!». Μα όσοι το πετυχαίνουν δε σημαίνει πως είναι οι «εκλεκτοί» ή τα «φαινόμενα». Ο κάθε άνθρωπος εν ζωή στον πλανήτη έχει απίστευτη ευφυΐα και ηρωισμό. Και μπορεί να τα καταφέρει.

Στις σελίδες του νέου βιβλίου του Robin Sharma θα ανακαλύψετε μια βαθμονομημένη φιλοσοφία για να αξιοποιήσετε τα καλύτερα ταλέντα σας, μια επαναστατική μεθοδολογία για να παραγάγετε εξαιρετικά έργα και μια σταθερή ροή διορατικότητας για να ζήσετε μια ζωή απαράμιλλης ομορφιάς, μακροχρόνιας χαράς και πνευματικής ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, στον Ήρωα της Διπλανής Πόρτας θα ανακαλύψετε:

*Τις συνήθειες που υιοθετούν πολλοί από τους πιο δημιουργικούς και επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

*Πρωτότυπες τεχνικές για να μετατρέψετε τον φόβο σε καύσιμο, τα εμπόδια σε δύναμη και τα προηγούμενα προβλήματα σε θριάμβους.

* Ένα πρωτοποριακό σχέδιο για να καταπολεμήσετε την απόσπαση προσοχής και την αναβλητικότητα, ώστε να παράγετε επιτυχία.

*Ιδέες για την υιοθέτηση ενός καθημερινού προγράμματος παγκόσμιας κλάσης, που θα σας οδηγήσει σε απεριόριστη ικανότητα και θα σας μετατρέψει στο πιο πειθαρχημένο άτομο που γνωρίζετε.

*Τη σοφία να λειτουργείτε με πολύ μεγαλύτερη απλότητα, ομορφιά και γαλήνη

Η Αλήθεια, Νικόλας Σμυρνάκης

βιβλία αυτοβελτίωσης

Ποιες είναι οι ανθρώπινες ανάγκες και γιατί ορίζουν κάθε πτυχή της ζωής μας; Είσαι έτοιμος να δραπετεύσεις από τη φυλακή της γνώμης των άλλων και να απελευθερώσεις την Αυθεντικότητά σου;

Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;

Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις…

… τ η ν Α λ ή θ ε ι α .

Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.

Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…

Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;.

Ανάμεσα σε ηλίθιους, Thomas Erikson

βιβλία αυτοβελτίωσης

Κόκκινοι, Κίτρινοι, Πράσινοι, Μπλε. Στο συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους –οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς– και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.
Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Ένας χρήσιμος οδηγός για να επικοινωνήσεις με όσους δεν «επικοινωνούν».

Υ.Γ. 1. Γιατί να αλλάξω τον τρόπο που αναπνέω;

Υ.Γ. 2. Ό,τι μένει μέσα μας μας αρρωσταίνει

11 Comments

  1. Vlantouts Iro

    καλησπέρα και χρόνια πολλά, θα ήθελα τα παρακάτω βιβλία Την αλήθεια και το Ανάμεσα σε ηλιθιους. Ζω στην Γερμανία όμως μπορείτε να μου τα στείλετε;

    1. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία!

      Πραγματοποιούμε αποστολές στη Γερμανία με την DHL. Με την έκπτωση του 10%, οι τιμές είναι:

      Ανάμεσα σε Ηλίθιους: 13,95€

      Η Αλήθεια: 14,94€

      Τα μεταφορικά για Γερμανία είναι 29.60€. Για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να μας στείλετε και ένα email στο eshop@dioptra.gr.

      Είμαστε στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστούμε θερμά!

  2. Μυλωνακη Βιβιαν

    Καλησπερα απο Αμερικη. Μπορω να τα βρω καπου εδω ;; ή ακομα καλυτερα μπορειτε να μου τα στειλετε ;; με συμφερει ;; Ποιο το κοστος;;; Ευχαριστω πολυυυυυ

    1. Καλησπέρα σας!

      Δυστυχώς, δεν μπορείτε να τα βρείτε στην Αμερική. Μπορείτε, όμως, να τα αγοράσετε σε ηλεκτρονική μορφή.

      Σε περίπτωση που τα επιθυμείτε σε έντυπη μορφή, με την έκπτωση του 10%, οι τιμές είναι:

      Ανάμεσα σε Ηλίθιους: 13,95€

      Η Αλήθεια: 14,94€

      Ο ήρωας της διπλανής πόρτας: 15,93€

      Τα μεταφορικά για την Αμερική είναι 43.81€. Για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να μας στείλετε και ένα email στο eshop@dioptra.gr.

      Είμαστε στη διάθεσή σας. Σας ευχαριστούμε θερμά!

    1. Καλησπέρα Μαρία!

      Με τη συνήθη έκπτωση του 10%, αυτές είναι οι τιμές:

      Ανάμεσα σε Ηλίθιους: 13,95€

      Η Αλήθεια: 14,94€

      Ο ήρωας της διπλανής πόρτας: 15,93€

      Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς. Σε ευχαριστούμε θερμά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *